Az Activision most is pénzt kér a CoD multijáért

Felesleges azon gondolkodni, hogy mikor kell majd előfizetni a Call of Duty-ra, ugyanis a gyakorlatban már most is fizetnek a játékosok a multiplayerért, mondta a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot. Az időközönként megjelenő, egyébként méregdrága DLC-kkel folyamatos bevételhez jut az Activision.

Az MCV munkatársai készítettek interjút a Ubisoft első emberével, Yves Guillemot-val, akit arról is megkérdeztek a novemberben megjelenő Assassin's Creed: Brotherhood kapcsán, hogy terveznek-e a jövőben olyan előfizetési rendszert bevezetni, mint amilyennel kapcsolatban az Activisiont szokás felemlegetni újabban.

Guillemot itt jegyezte meg, hogy szerinte az Activision már most is következetesen kér pénzt a Call of Duty multiplayer módjáért, mégpedig az időközönként megjelenő DLC-ken keresztül: "Azt mondanám, hogy a Call of Duty online szolgáltatásai már most sem ingyenesek, miután az Activision rendszeresen ad ki DLC-ket hozzá, a játékosok pedig megveszik az új tartalmakat" - mondta.

Az Activision fejesei többször is előhozakodtak egy előfizetéses Call of Duty ötletével, hogy a címeikből lehető legtöbb pénzt tudják kisajtolni - a vállalat vezérigazgatója, Bobby Kotick konkrétan kijelentette, hogy ha rajta múlna, már rég létezne egy Call of Duty Online, amellyel nem kis felháborodást váltott ki a játékosok körében. A Call of Duty-epizódokat fejlesztő Infinity Ward és Treyarch még nem adtak a véleményüknek hangot az üggyel kapcsolatban, azt mindenesetre újra és újra kijelentik, hogy ő játékuk nem lesz fizetős.

A DLC-k formájában érkező pályacsomagok egyébként tényleg jó üzletet jelentenek a kiadónak: augusztusban már a húszmilliós álomhatárt is átlépték a kiegészítők eladásai.

45 komment - szólj hozzá!