Népszerűek lesznek karácsonykor az Apple-cuccok

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A plázáknál már csak a nagyvállalatoknál kezdődik korábban a karácsony: az elemekkel és akkumulátorokkal foglalkozó Duracell közzétette a legfrissebb felmérését, amelyben arról kérdezte a résztvevőket, hogy mit szeretnének idén karácsonyra kapni - ezúttal hátrébb szorultak a játékok.

A tízes toplistán Apple-dominancia látszik kirajzolódni, az első három helyet egyaránt a cupertinói vállalat termékei, így az iPhone 4, az iPod touch és az iPad foglalják el. Mindez már önmagában is érdekes, azonban érdemes megnézni a videojátékos vonatkozású termékeket: a Microsoft mozgásérzékelős kamerája, a Kinect a negyedik, a PlayStation Move pedig a nyolcadik lett, illetve a LEGO Harry Potternek is csak az utolsó előtti helyre sikerült felkapaszkodnia. A lista 2138 gyermek és felnőtt megkérdezése után állt össze, íme:

1. iPhone 4 (14%)
2. iPod touch (13%)
3. iPad (12%)
4. Kinect (6%)
5. Zhu Zhu Pet Hamsters (5%)
6. Flip Video Camera (4%)
7. Toy Story 3 Jet Pack Buzz Lightyear (4%)
8. PlayStation Move (4%)
9. Lego Harry Potter Years 1-4: The Video Game (3%)
10. Barbie Video Girl (3%)

A NPD Group nemrég amerikaiakat kérdezett meg arról, hogy mivel lepné a szeretteit az ünnepekkor: ha nem is drasztikus mértékben, de a játékok itt is visszaestek, miután mindössze 15 százalékuk (a tavalyi eredményekhez képest 5 százalékkal kevesebben) mondta azt, hogy konzolt vagy játékot venne nekik.

A két felmérést összevetve, idén valószínűleg kevesebb ehhez hasonló pillanatból jut a családoknak:

41.
41.
Tyebeca
Gyerekek a videón nagyon állátok! Mintha magamat látnám kiskoromban :-D
40.
40.
dareal
#34: az ipad nem számítógép, az ipad nem más, mint egy nagyobb iphone, telefon nélkül.
ugyan azok a hiányosságai, mint az idevice-eknek. nincs flash, nincs külső meghajtó, stb stb stb.
39.
39.
hedzsooo
#38: Koszonom a hsz-eket, valaszokat foleg Bumbi Kingnek ! ;)

Arak utan termneszetesen majd tajekozodok meg en is. :)
38.
38.
nero66
Hát, szerintem azért is olyan drágák mert hát ilyen High Tech cuccokat nem csak a minden napi embernek találták ki, hanem főleg a katonaságnak... Szerintem mindenki látott már olyan sorozatot v filmet, legyen az dok. v csinált, tuti láttatok benne iPhone-t. Mert hát GPS, gyors net, több 100 méteres kapcsolat számítógépekkel...
37.
37.
Top Secret
#34: Tényleg nem belekötni akarod de már 150eft lehet kapni iphone4.
36.
36.
Bumbi_King
#34: Ami a hir mellet van fotó azaz iPad
35.
35.
Lachgas
Ha az én gyerekem csinálna ilyet biztos vinném egyböl a psychologushoz.
34.
34.
Bumbi_King
#26: iPhone 4: Telefon, zsebszámitógép fényképező, 1 kis mindenttudó kütyü.300e FT körül
iPod Touch: Ugyanaz mint az iPhone csak nem lehet telefonálni és gyengébb a procija 70-100 e FT kb
iPad: ' rendes számitógép, hordozható, érintő képernyős (HD) persze és pici de nem annyira mint a telefon hanem mint mondjuk 1 A4-es lap kb akkor csak vastagabb 200e FT
33.
33.
Bumbi_King
#22: Flash Player azért nincs az iPhone-en mert ugye van az Apple Store ahonnan letöltöd a játékokat pénzér a telóra majd utána jácchacc vele. De ha lenne rajta Flash Player akkor senki nem venné a játkokat a Storeból mer mindenki nyomná az online játékokat (pl.:startlap :D)
32.
32.
hedzsooo
#28: En most szeretnem cserelni a mobilomat. Nem azert mert mar meguntam, hanem az aksija 3 evet birt, most adta meg magat. Uj aksi helyett jobban megerne uj mobilt vennem. Ezert szeretnek vmi kutyut, ami esetleg mindent tud 1ben es meg telefonalasra is jo lenne.
31.
31.
LtGlove
#23: Na igen. Nekem is egy HTC Desire HD a szívem vágya. Ja meg majd egyszer egy Kinect.
30.
30.
Top Secret
#28: Itt az igazság szerintem a Iphone ezt mind egybefoglalja kis design,promo.Ja és igen már most kezdődik az őrület valaki már novemberbe megveszi a cuccokat nehogy ne legyen, tavaly én is majdnem megszívtam!
29.
29.
Top Secret
#21: Hát igen nekem egy Samsung Omniam van hát én tejesen meg vagyok elégedve vele kicsit bonyolult de meg lehet szokni.
28.
28.
Ryukian
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy egyáltalán mik ezek az "i" cuccok? Mert hogy én egyikről sem tudok semmit, az biztos.
Amúgy filmnézésre van DVD lejátszó, játszani van x360, zenét hallgatni van mp3 lejátszó, olvasni van könyv. Eléggé maradi vagyok, de a telefonom is egy Sony Ericsson W550i és nem fiatal már, de nem is kell más. Tud telefonálni, sms-t írni, elfér rajta néhány zeneszám, oszt kész....
Amúgymeg már októberben elkezdődik a karácsonyi őrület??? Mi lesz decemberben??
27.
27.
hedzsooo
#1: 1ebkent meg XboXom, + XboX360om sincsen meg es nem is volt. :D

Ja, + annyi, ha lehet, NE laptopot ajanljatok, mert az mar van. ^^
26.
26.
hedzsooo
#1: Az tok jo ! :)

Akkor arulja el nekem legyszi vki, csak tomoren, h melyik mire is jo pontosan, mi a fo kulonbseg az iPhone 4, iPod touch, iPad kozott ? :D

Nem a kulsejere vok kivancsi, hanem, h funkciokban miben ter el 1mastol pontosan, pl. melyik tud telefonalni is esetleg, v. melyik nem.
Elore is THX a valasz(oka)t ! ;)


(Szeretnek vmi ilyen kutyut, amivel filmet is lehet nezni ( jo lenne tudni azt is, h milyen formatumban, pl. mp4 ? ), de telefonalni ( mint 1 mobiltelon) is lehessen rajta, + zenet hallgatni, netezni, esetleg jatszani is..ja, videohivasra is jo, + fenykepeket is lehet vele kesziteni, az meg jobb. Persze, nemtom, h jelenleg van-e 1altalan ilyen es ha igen, akkor qurta draga-e...)
25.
25.
air 2
10.Próbálj ki egy androidos telót,gyors mobilnettel és a régi telód elfelejted!
24.
24.
apple egy rák. drága, 2x annyi és semmivel sem jobb mint egy konkurens termék. számitógépben is ue a helyzet, sőőt.
mert hogy megbizható, meg húú mert apple. sok hülye sznob. és a sznob nem feltétlenül gazdag ugyebár, csak majom - utánozza a többit.
nem tudom minek, és meddig éltetik még ezt a szemetet...
23.
23.
Buci126
21: Végre egy tisztán látó HTC fan... :D:D Énmár használtam Evo-t meg iphone 4g-t is és... engem az Android jobban meggyőzött...
22.
22.
dareal
hát, én már biztos, hogy nem veszek több apple terméket.
ne értsetek félre, nincs velük baj, de kiba*zott módon túlértékelt és túlhype-olt termékek, a tudásuk köszönőviszonyban sincs az árral, egy jóval olcsóbb androidos készülék jóval többre képes.
ipad és iphone pl nekem nagyon hiányos volt, mert akárki akármit mond, nekem nagyon hiányzik pl a flash player.
21.
21.
hakydakillah
19. hát igen, mintha a márkát fizetnéd, nem mást. Érdekes, hogy a jelenlegi piacon az összes cég high-end termékének a duplájába kerül egy Iphone 4G. Ha ezt a mobil tudását egy HTC EVO 4G-vel és árával hasonlítom, akkor tényleg nem értem az Apple-t... Mondjuk engem a HTC Desire győzött meg, és Iphone 3GS-hez képest számomra maximális elégedettséget nyújt, főleg a jó kezelés, erős proci, kiválóan működő android rendszer, HD kamera, navigáció stb. Minden a zsebemben lehet 1drb készülékben.
20.
20.
ZsupiDav
Szegény srác csoda, hogy nem kapott szívinfarktust. Mondjuk ekkora sokktól biztos öregedett vagy 2-3 évet. Azért arra kíváncsi lennék mit kapott 1 év múlva, mert ezek után már nem fogja alább adni a kívánságokat.
19.
19.
Top Secret
#17: Igen igazad van kicsit dióhéjba fogalmaztam én annyira nem szeretem az I cuccokat mert valamelyik termék k drága.
18.
18.
Miseew
és még h a karácsony nem az ajándékozásról szól...
17.
17.
Matteus
#13: Hát azért, ez erős kijelentés. "csak játszani lehet rajta". Jó lehet, nagyon is szórakoztató. De akár filmet is nézhetsz, zenét hallgathatsz, a mostanival fényképezhetsz, videózhatsz, könyvet olvashatsz blablabla :D amúgy meg figyelni kell és baromi "olcsón" beszerezhetsz 1 et. Ez egy idióta tévhit szerintem, hogy csak "újgazdagok" kiváltsága egy apple termék... Azokat szeretem akik úgy mondják, hogy otthon ott figyel a laptop, 200k s gép, HD monitor, és úgy mondja, hogy ez drága stbstb. (ne értsd magadra, nem rád mondom) csak vicces.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...