Steve Jobs berágott a Bungie felvásárlására

  • Írta: InGen
  • 2010. október 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Ez még akkor történt, amikor a Microsoft vásárolta meg a céget 2000-ben, amivel Xbox-exkluzív fejlesztőkké változtatták a korábban szinte csak Macintosh-játékokat készítő Bungie-t. Steve Jobs mérges lett, így a Microsoft egy külön céggel portoltatott PC-s játékokat a Mac-re.

Azt tudjuk, hogy az Apple ügyvezetője képes durva kirohanásokra, és haragjától még az olümposzi istenek is félnek. Meg a Microsoft is, legalábbis ez derül ki Ed Fries, a Microsoft egykori játékkiadásért felelős alelnökének interjújából. Fries 2004-ben hagyta ott a céget, s most úgy döntött, beszámol néhány érdekesebb dologról, amik annak idején zajlottak az Xbox körül.


Az egyik legfurcsább eset akkor történt, amikor a Microsoft felvásárolta a Bungie-t. A fejlesztőcsapat korábban szinte csak Mac-re, és néha PC-re készített játékokat, többek között nekik köszönhető a Macintosh legandás FPS-trilógiája, a Halo elődjének számító Marathon is. A Microsoft aztán 2000-ben bekebelezte a csapatot, s amikor a hír eljutott Steve Jobs irodájába, az úriember azonnal felkapta a telefont, és önmagából kikelve, szinte idegbeteg módjára hívta fel Steve Ballmert, a Microsoft ügyvezető-igazgatóját.

Jobs valószínűleg meggyőző lehetett, mert rögtön utána érkezett egy e-mail Ballmer irodájából Ed Fries címére, amiben a Microsoft főnök arra kérte Friest és a csapatát, hogy valahogy engeszteljék ki Jobsot.

A helyzetet végül úgy oldották meg, hogy az egykori Bungie alelnök, Peter Tamte vezetésével létrehoztak egy új céget, mely PC-s játékokat kezdett el portolni Macintoshra. "Mac-es fejlesztői konferenciákra kellett mennem, s ki kellett állnom beszélni erről az új együttműködésről. Különös idők voltak" - emlékszik vissza Fries.

19.
19.
zadorjan
#14: Igazad van végül is, én sosem azt mondtam, hogy szarok a termékek. Mert elég komoly tudásuk van.
Hanem azt, hogy irreálisan drágák, tucattermék, nem tetszik az egész felépítésük és a cégnek a politikája.
18.
18.
Sz@rt! :) Nokia 3210 az isten. Lehet rajta telefonálni és sms-t fogadni. Egyszerűen tökéletes :)))))))))
17.
17.
dareal
#16: jó az iphone, a 4 különösen. nagyon szép, gyors, irdatlan mennyiségű a profi alkalmazás. számomra sajnos a flash elengedhetetlen, ha lenne flash, még most is iphone tulaj lennék (sajnos a frash nagyon gyér még, inkább crashel, mint lejátszik).

azt viszont nem mondom, hogy jobb nála az android, vagy a winphone 7. mindegyiknek megvan a maga előnye/hátránya a másikkal szemben. egyik sem tökéletes. a tökéletes mobil platform még odébb van. bár talán már nem olyan messze.
16.
16.
Bumbi_King
#15: Nah ezt már szeretem. Valaki eltudja mondani a véleményét anyázás nélkül. tökkéletesen egyet értak veled, azt leszámitva hogy (mivel nekem is az van) én szeretem az iphone-t :)
15.
15.
dareal
#14: felesleges és meddő vita. aki eldönti, hogy szerinte szar az iphone, windows phone / mobile, android, bada stb, annak hiába sorolsz érveket.
ezek a generációs és nagy tudású készülékek nagyon jók, bár csak akkor, ha az ember tudja is használni, akkor feleslegesnek vélem, ha csak szimpla telefonként használja valaki (ilyenkor lép nálam be a sznobizmus, lényegtelen, hogy melyik gyártó melyik készülékét említve).

ha valakinek szüksége vagy egy okos telefonra, akkor annak nyilván megvan a maga oka. azt szerintem zömében mindenki el tudja dönteni, hogy melyik platform melyik eszköze lesz számára a leginkább tökéletes, mivel tudja leginkább kiszolgáltatni a kívánt feladatkört.

személy szerint x idejű használat után számomra az iphone kevés, de nem mondom, hogy szar. sok embernek az a leginkább kézenfekvő és tökéletes (vagy közel tökéletes) készülék. van akinek másik gyártó másik terméke más platformmal. de előzetes ismeretek nélkül azt mondani az egész kategóriára, hogy szar, nos az butaság.

vlmelyik topicban írta valaki, hogy ő haszált evo 4g-t és hogy mennyivel jobban bejött neki, mint az iphone 4. nem akartam írni, hogy ezt nehezen hiszem el (már a használatot), mert a telefon csak usa piacon kapható és ráadásul csak az usa telhálózatán működik (azaz európában lehetetlen, hogy használta, lévén nem is működik :)). csak feleslegesnek éreztem, hogy beszóljak. mosolyogtam rajta egyet és kész. (gyanítom, hogy látott róla képeket és a kinézete megtetszett neki és ezért írta azt, amit írt)
14.
14.
adye
#12: Kicsit kifejtenéd, hogy mi alapján vonsz párhuzamot a szocializmus és a nagy IT vállalatok között?
Továbbá mit értesz "1000 dolláros cucc" alatt? iPhone-t? Esetleg színaranyból?
Videó felvételért soha nem kellett fizetni az "iphonokon", gondolom ez alatt tisztes magyarsággal az iPhone-t érted, ha nem és az "iphon" valami mocskos szocialista produktum, kérlek javíts ki.

"Nézzük meg az Android és a Google hozzáállását vagy a Nokiákon ingyenes a GPS." ennek a mondatnak semmi értelme. Az Android egy Google által fejlesztett os. Mindegyik készülékén (amelyik persze hardveresen is képes rá) ingyenes a GPS. Az Apple készülékein szintén.

Semmi egyediség nincs az Apple termékeiben?
-2007-ben gondolom már neked is volt kapacitív kijelzős telefonod.
-2008-ban olyan platform futott a telefonodon amire egy év alatt 60.000 alkalmazást fejlesztettek
-2009-ben a telód hardvere minden konkurenst lezúzott a piacon.
-2010-ben valószínűleg a te telefonodban van a világ legnagyobb pixelsűrűségű kijelzője (amit telefonba építettek), illetve simán tol egy unreal 3 engine-t.

Igazad van, hülyék vagyunk, meg az a pármillió felhasználótársam is, ne haragudj =(
13.
13.
dareal
#8: nem első számú célja, de az apple mobile ads szerves része (lesz) az épp aktuális helyzeted, így a környékedben lévő boltok hirdetéseit dobálja fel.
12.
12.
zadorjan
Az Apple cég egésze úgy ahogy van maga a gonosz Birodalom. Tuti ezt a fehér stylingot is a rohamosztagosoktól nyúlták :DD Amúgy tényleg a legnagyobb demokráciában egy nagy cég szocialista módon viselkedik.
Emlékszem még Iphone-ra nem akarták az Operát engedni. (de végül lett) Meg ezer ilyen korlátozás. Mindenhol lehúznak. Nem elég, hogy veszel egy 1.000 dolláros cuccot fizess minden extra dologért. Nézzük meg az Android és a Google hozzáállását vagy a Nokiákon ingyenes a GPS. Az első Iphonokon fizetni kellett a videófelvételért. Meg az egész Itunes úgy szar ahogy van.
Nem tudtam megérteni, hogy nem zavarja az embereket, hogy ezekben a termékekben semmi egyediség sincs. 1 az millió ugyanolyanból.
11.
11.
Motig
hang felvétel van a hívásról? mert érdekelne!
10.
10.
Vopesz
#8: Nyilván nem az első számú célja, de jó kis üzletet lehet belőle kerekíteni. Küld el a MEGTALLÁLLAK szót sms-ben a 1742-re! Jöhetnek a gyanakodó főnökök, féltékeny barátnők, FBI, Interpool, stb, stb, jó kis pénz lehet ez. És ilyen formában korlátoz, hiszen nem tudok betegszabadság alatt elmenni nyaralni például :)
8.
8.
InGen
#7: Igen, mert az 50 milliárd dolláros Apple elsőszámú célja, hogy téged, HorvathD magyar lakost mindenhova kövessen, és korlátozzon a szabadságodban. Szerintem egyenesen erre összpontosítják minden erőforrásukat!
7.
7.
HorvathD
Na az Iphone a másik...ez az Iphone..kicsit hülyén hangzik,de ezzel a kamera-műhold-"bármikor bemérnek és tudják mitcsinálsz" funkcióval kicsit elvesztem a szabadság érzetem...persze ez csak egy szempont
6.
6.
X360_FaNbOy
Nem tudom hallottátok-e de a multkor cenzurázni akarta az iphone használók SMSeit..XD...
Szerintem már kicsit bele van zavarodva a munkájába..
5.
5.
Killerbee
http://www.imdb.com/title/tt0168122/

Idekapcsolódóan.
3.
3.
dak'konM
Kicsit nehéz azért ezt elképzelni, mivel igencsak konkurenciák egymásnak a cégek.... de elhiszem, mert olvastam már máshol is hasonlót az Apple vs. Microsoft-ról. Pl. h ő húzta ki anno az almát a gödörből...
Amúgy valahol szép dolog, hogy ilyen kapcsoaltban vannak egymással, még ha konkurenciák is, és nem gyűlölködnek (annyit).
2.
2.
Speper
Steve Jobs mindig is érdekes ember volt, bár tény, hogy jól csinálja azt, amit csinál...
1.
1.
HorvathD
Erre azt tudom mondani,hogy mindenki a saját portáját söprögesse.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...