Igazi gitárral is játszható lesz a Rock Band 3

Bár a Guitar Hero és a Rock Band kétségtelenül jó játékok, tény, hogy az élvezeti faktort alaposan le tudja rombolni, hogy egy műanyag, színezett gombokkal felszerelt kontrollert kell nyomkodni. Sőt továbbmegyünk: ez talán még az újoncokat is elriasztja. Nos, a Fender gitárja nekik tetszhet majd a legjobban.

A Rock Band 3-hoz több új kiegészítő is megjelent, azonban még ezek sem hasonlítanak annyira az igazi hangszerekre. Az elvárásokat maximálisan csak egy igazi gitár fogja kielégíteni, s jól látta a Fender, hogy muszáj piacra dobnia egy olyan gitárt, amely kompatibilis lesz a játékkal is. Az új hangszer Squier-gyártmány (a Squier a Fender által egy korábban felvásárolt cég, javarészt olcsóbb termékeket gyárt), márciusban jelenik meg, és 280 dollárt kell kicsengetni érte.

A fáma csak a Rock Band 3-kompatibilitásról szól, elvégre csak ebben a játékban van olyan Pro játékmód, ahol valóban imitálhatók a gitáron a pontos lefogások. A hangszer természetesen normális elektromos gitárként is használható, a játékban pedig a Mad Catz MIDI Pro Adapterrel bírható működésre - ez a 40 dolláros kiegészítő egyébként különféle MIDI-kompatibilis dobok és billentyűk futtatására is alkalmas.

A gitár január elejétől rendelhető elő, s bár az ötlet nekünk tetszik, az már kétséges, hogy képes lesz-e komolyabb sikereket elérni, elvégre kontrollernek baromi drága, gitárnak pedig már olcsó: az új hangszert azoknak tudjuk ajánlani, akik mindenképpen eltökélték, hogy megtanulnak gitározni, és az ügyességüket meg akarják próbálni kamatoztatni a Rock Band 3 Pro módjában is.

13 komment - szólj hozzá!