EyeToy-videóval szúr oda a Kinectnek a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 4.
  • Videó
Link másolása
Amerikában mától lehet megvásárolni a Microsoft legújabb mozgásérzékelős kameráját, a Kinectet, ennek apropójából pedig a Sony is reklámhadjáratba kezdett - természetesen a másik oldalon. Videóinterjú következik az EyeToy-ról, amely végül a Move ajnározásával ér véget - ötletes!

A Sony és a Microsoft szeretik egymást cukkolni, főleg akkor, ha a másik valami nagy attrakcióra készül: anno a redmondiak a PlayStation 3 európai startjánál reflektáltak ellenkampánnyal a konzol jókora késésére, míg a japánok nem rég a gombok fontosságára hívták fel a játékosok figyelmét.

A mostani videó jóval finomabban, de mégis odaszúr a Kinectnek: az interjúból egyértelműen az az üzenet olvasható ki, hogy a Sony már előállt hasonló ötlettel az EyeToy személyében, s nekik annyira nem vált be a dolog; a kamera lehetőségei korlátozottak voltak, ezért muszáj volt egy kontrollert készíteniük hozzá, amivel tökélyre vihető a mozgásérzékelős élmény. Igen, így született meg a PlayStation Move.

Az üzenet reklámértéke mellett érdemes megjegyezni, hogy az EyeToy (és így a Kinect alapötlete) valóban nem mai találmány, a Sony 1999-ben kezdett el dolgozni a kiegészítőn. A kamera felismerte a kézmozdulatokat, valamint beépített mikrofonnal is rendelkezett. 2008-ra mintegy 10,5 millió példányt kelt el belőle, a PlayStation 2-es változat utódja a PS3-hoz kapható PlayStation Eye lett.

15.
15.
babem
Egyébként is!
A tökéletes szimulációhoz a fizakai érzékelési tapasztalat is hozzátartozik. Ennyi erővel lassan nem csak a puskát kell a kezembe képzelni, de rábeszélnek a marketing dumájukkal, hogy a képernyőt is képzeljem magam elé.
14.
14.
babem
valaki mutassa meg nekem hugyan huzom meg egy puska vagy egy pisztoly ravaszát a kinect-szel. Integetni kell? Vagy mi a csodát? Mert az azért el nem hiszem hogy még az ujjam legkisebb rádulását is észreveszi a kamera.
És elképzelem magam a szobámban ahogy állok egy szál gatyában és trikóban, előretartom a kezem minha egy puskát fognék, nagyokat rángatózok és benyitnak a gyerekeim. Apa te meg mit művelsz itt? Á semmit srácok, ez csak játék.
LOL
13.
13.
zsilvolgyi
#12: Jaja. Asszem ezt a vidit még itt GK-n mutatták, én is láttam. Tehát a Wii, PS koppintás. Hehe.
12.
12.
mnmn1
#4: a move nem egy feltuningolt wii: http://www.youtube.com/watch?v=cZjb95MljAM
9.
9.
Tyebeca
Ahogy elnézem ebben a videóban egy csomó Kinect játék már rég kész volt a Sony köntösében csak frissítették a dátumot 2010-re :-D
Move-val kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. Eszméletlen pontosság, sötétben is tökéletesen működik, nagyon szórakoztató és hatalmas élményt nyújt. Szóval finoman fogalmazva nem tudok elképzelni semmit ami jelen helyzetben le tudná söpörni a legjobb mozgásérzékelős kontrollerek vezető pozíciójáról.
Viszont hogy az M$ fanok örülhessenek a Move-ban merül az elem és intenzív kb 6-8 órás használat után le is merül :-( Ez ugye a Kinect esetében nincs, de majd merül a test :-D
7.
7.
gamerplayer
egyik se éri meg a pénzét ilyen $zar játékok mellett.
6.
6.
mdr88
Én arra leszek kíváncsi, hogy a Kinect mire lesz képes komolyabb játékok terén, bár attól még elég távol állunk szerintem.
5.
5.
TEEBEEX360
Most nem azért de ennek aztán sok értelme van.Pontosan ahogy tjames mondja.Ezzel az erővel a Nintendo is jöhetne ilyen videóval hogy cukkolja a Sony-t.Ez a Sony mekkora szánalmas.
4.
4.
hakydakillah
Nem értem ezeket a cégeket. Ok, hogy negatív reklámra van szükség a konkurencia ellen, de a Sony is egy koppintással jött, szóval ne jöjjön az utánzós szöveggel... Egyszerűen fogalmazva a Move egy feltuningolt wii controllel, a Kinect szintén egy felturbózott Eye-toy.

Volt Eye-Toy-om, volt Vision Camom a You´re in the movies játékkal, és volt szerencsém Kinecthez is. A Kinect tényleg rengeteg újat ad, sokkal magasabb minőségben, mint „elődjei“, csak elég drága. Igaz, itt azt is nézni kell, hogy Move-al szemben már többet nem kell költeni rá, de azért egyszerre kidobni érte ennyi pénzt, az még nekem sok...
2.
2.
Sir-Vival
Sok véleményt, tesztet olvastam a Kinectről, és volt alkalmam kipróbálni. Annyit mondhatok, hogy ha ez a kütyü ilyen árcédulával sikeres lesz, akkor a marketing győzedelmeskedik a józan ész, és tapasztalás felett!
1.
1.
tjames
Azért ez az eyetoy nem egy kinect.....
Ez inkább olyan, mint a sima X360 VisionCam. Arra is volt ilyen játék, mint pl a You are in the movie.
Jóóó, attól azért kicsit többb.....de azért nem kinect szintű.
Mert akkor mindenjárt jöhet a Nintetndo is, hogy a Move elmehet a *csába.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...