Revelation alcímmel folytatódik a Silent Hill mozi

Arra már korábban is utaltak a készítők, hogy folytatást kaphat a Silent Hill filmadaptációja, ugyanakkor ez már idestova négy éve történt, azóta nem sokat hallottunk a második rész felől. Most a Fangoria közölte az első információkat az új filmről, amely a Revelation alcímet kapta és a harmadik játékot dolgozza fel.

A Silent Hill filmadaptációja 2006-ban jelent meg, s bár a kritikusok nem mondtak róla túl sok jót, a mozinézők adtak egy esélyt a horrornak, így az már az első hétvége után 20 millió dolláros bevétellel büszkélkedhetett. Akkor Christophe Gans rendező és Roger Avary történetíró megígérték, hogy lesz folytatás, sőt azt is hozzátették, hogy sikerült lepaktálniuk Neil Gaimannel, a Sandman képregények írójával. 

Mindez azonban négy éve történt, azóta nem hallottunk semmit a projekt felől. Folytatás viszont lesz, ezt a Fangoria erősítette meg, az információk az American Film Market konferenciáról származnak. A hivatalos cím Silent Hill: Revelation, a filmet pedig 3D-ben fogják forgatni - jelenleg az előkészületi munkálatoknál tart a Lionsgate, a Konami és a David Films; a produceri szerepkört Samuel Hadida és Don Carmody látják majd el.

Azóta Gans és Avary is kikerültek a képből (utóbbi feltételezhetően azért, mert 2008-ban halálos autóbalesetet okozott), a rendezői és az írói feladatokat is Michael J. Bassett vállalta el - ő jegyzi többek között a Deathwatch és a Solomon Kane című filmeket is. Az biztos, hogy a történet a 2003-ban megjelent Silent Hill 3 sztoriján fog alapulni, a főhős pedig nyilván Heather Mason lesz, ám az, hogy ki fogja eljátszani a szőke tinédzsert, még nem derült ki.

Várható premierdátum még nincs, viszont ha azt nézzük, hogy jövőre jön a Silent Hill 8, valószínűleg nem nagyon fogják sokáig húzni a munkálatokat.

18 komment - szólj hozzá!