Shinji Mikami utolsó játéka

  • Írta: InGen
  • 2010. november 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Pár napja adtunk róla hírt, hogy a ZeniMax felvásárolta Shinji Mikami stúdióját, a Tango Gameworks-t. Most pedig arról kell hírt adnunk, hogy a cégnek készített első játék egyben az utolsó is lesz Mikami számára, ám nem kell megijedni: az úriember nem vonul vissza.

Habár Shinji Mikami stúdiója valószínűleg a legjobb helyre került a ZeniMax családon a belül, a mester mégis úgy gondolta, hogy az új kiadónak készített első játéka után közvetlenül nem szeretne majd részt venni a fejlesztésben a jövőben. Mikami inkább a cég vezetésére és az elnöki teendőire szeretne fókuszálni.


A korábbi Resident Evil játékokért, a Bayonettáért és a Vanquish-ért is felelős designer szerint egyszerűen már nincs ideje arra, hogy mind a cégvezetői, mind pedig a játéktervezői munkát ellássa, így döntenie kellett. "Emellett pedig szeretnék lehetőséget adni a stúdió fiatalabb tehetségei számára, hogy megmutassák, mit tudnak" - tette még hozzá Mikami.

A Bethesda ázsiai részlegének vezetője, Tetsu Takahasi egyébként úgy nyilatkozott a Tango Gameworks következő játékáról, hogy egy abszolút AAA-kategóriás csúcstermék készül. "Egy ilyen project mindenképpen több tízmillió dollárt emészt fel, szóval ahelyett, hogy levágnánk a fejlesztési időt, és reménykednénk mondjuk egymillió eladott példányszámban, inkább adunk időt a srácoknak, hogy valami hatalmasat alkossanak, és eladjunk belőle legalább ötmilliót. Úgy gondoljuk, hogy az utóbbi ráadásul kevesebb kockázattal is jár."

4.
4.
Optimist
bármi is lesz amit csinálnak tuti h király lesz
3.
3.
Dresa
Mindenesetre nemes gesztus, ilyen emberek kénének a nagy nyugati kiadókhoz is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...