2012-ben jön a Race Driver: Grid 2

A Codemasters vezérigazgatója, Rod Cousens fedte fel nagy vonalakban a kiadó következő éveire vonatkozó menetrendjét: úgy néz ki, az angolok alaposan rágyúrnak a folytatásokra, egyik sikercímüket sem szeretnék sokáig pihentetni - 2012-ben például máris jön a nemrégen bejelentett Grid 2!

"Nem lesz túl bonyolult megjósolni a menetrendünket" - ígéri Rod Cousens, és valóban: úgy néz ki, a Codemastersnek is ugyanúgy meglesznek a maga évi rendszerességgel érkező sikercímei, mint az Electronic Artsnak, az Activisionnek vagy a Ubisoftnak.

Az Operation Flashpoint: Red River jövő április-június környékén kerülhet boltokba, a vezérigazgató szerint azért pont akkor, mert minden nagy cég a márciussal véget érő üzleti év legvégére időzíti a nagy durranásait, hogy tudjon picit szépíteni a pénzügyi eredményein. Több nagyobb cím is megjelenik ekkor, ezért a Codies nem szeretné, ha az új Operation Flashpoint eltűnne a tömegben. A kiadó ezen felül minden második évben új résszel jelentkezik majd.

Az említett időszakban érkezik a Colin McRae: Dirt 3 is, majd 2012-ben jön a Race Driver: Grid második része - mint kiderült a két autóverseny-sorozat évente fogja váltani egymást: először kapunk egy új Dirt-részt, a következő évben pedig egy Gridet, s mindez így folytatódik majd, miközben a Forma 1-játékok évi rendszerességgel érkeznek majd.

A Codemasters eddig egyetlen vadi új címet jelentett be a jövő évre, ez az éppen a napokban elcsúsztatott Bodycount lesz. Ha minden igaz, készül a briteknél egy másik új játék is, amely az EGO engine második generációs változatát fogja használni, erről viszont egyelőre semmit nem tudni.

23 komment - szólj hozzá!