A Steam ellen lázad a konkurencia

Az MCV értesülései szerint két nagyobb - természetesen meg nem nevezett - digitális játékterjesztéssel foglalkozó üzlet is arra készül, hogy a Steamet használó játékokat nem fogja árusítani a jövőben - ez első furcsának tűnhet, hiszen közöttük van például a Call of Duty-sorozat is.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#35
#33: A GTA4 GFWL cím, ez nem országfüggő (támogatott országban minden GFWL multi megy), ergo működnie kell.
Amúgy nem értem, amíg itt válaszra vársz, miért nem próbálod ki? Gyorsabb lenne...
#34
#23: és én rá is tettem :D oh god mekkora szerencse h pont fent voltam steamen Xd überállat játék:D azóta vok portal fan, a portal Zwei-t is megpróbálom beszerezni:)
am nem akarok dupla meg tripla kommentket irni (ugyis az lesz, ez egy nagyon rosz tulajdonságom) ugyhogy itt helyben válaszolok #22-re is:)
ahol én nagyon jó akcióban vettem játékot az a CD galaxis nevű magyar portál :D 4000Ft volt a GTA4, postaköltséget beleértve asszem? valahogy igy 4000ft körül. úgy, hogy mindenüt máshol 6-7ezer:D 50%os kedvezmény volt és sok akció van náluk. medal of honr 7990 volt amikor néztem, black ops 13990 helyett 10990 (nem tudom máshol mennyi, én már a tescoban mw2-ért a 12990et is sokalltam volna de 14e? lol) lényeg h jó árak vannak ott és ot szoptam nagyot mikor megrendeltem a gta4et és a multija a szaros GFWL miatt nem működik (előző kommentben arról is irtam:D
#33
#28: jaj ne, ne is említsd azt a trágya lószart, másnéven games for windows lie.. MIATTA NEM TUDOK GTA4 MULTIZNI! GFWL ROHADJ MEG
a steamet sze szerettem, mert mw2 nem indul nélküle de inkább steam mint az a trágya!!!!
vá-várj.. mit tetszett mondani? tegnap előtt óta él? WTF? GTA4-et tmáogatja? pls írjatok vissza XD
#32
#31: bocs a hibás gépelés miatt :)
#31
#30: vagyis a steam nyert, őt nem lehet megelőzni
mindenne (jo) játék rajta, van,
minden kovak havermonak van :D
meg ami ráadás, hogy átirják macre, ami a bungies doloh ota sztem elég szép :)
és amerikaába elég sok embernek van macje, szval...
#30
ismerős helyzet: te konkurens vagy nekik, de ők neked nem ...
#29
#28: Kiegészítés: A Steam nem csak a saját és/vagy Steamworks-ös játékokat árul, hanem gyakorlatilag mindent, míg a Games for Windows Live online boltja csak GFWL címekkel foglalkozik - ergo a kínált tartalom is erősen különbözik (ha másban nem is, de mennyiségben mindenképp).
#28
#27: A Games for Windows-zal csupán annyi gond van, hogy a világ harmincegynehány országában elérhető csak, míg a Steam gyakorlatilag mindenütt jelen van. Pont emiatt a régiókorlátozás miatt rengetegen megutálták, noha Magyarországon tegnapelőtt óta él, cserébe eléggé szegényes a jelenlegi választék. Majd feljődik, ezzel nincs gond, de az elmúlt 5 évben rengetegen meggyűlölték, az elvesztett bizalmat pedig nehéz visszaszerezni. És ezalatt az 5 év alatt Magyarországon is jelentős teret nyert a Steam, amiből "visszacsípni" fölöttébb problémás lesz.
#27
Ezzel a hozzáállással az a gond, hogy ez esetben az emberek majd bevásárolnak máshol, így meg az a megmaradt 20% sem fog sokáig kitartani.

Amúgy nem értem a dolgot. A Microsoft G4W a Valve számára jóval veszélyesebb már csak az XLive hátszél miatt is, a Steam-en mégis kapni a G4W játékokat.
#26
Törölt felhasználó
Gondolom a nem említett két cég nem hallott még a "szabad piac" és "piaci verseny" fogalmakról. :)))
Nyafogás helyett, neki kéne állni visszacsábítani az embereket a saját rendszereikbe. Ez olyan, mint a nagy zenei és film kiadók nyávogása a digitális terjesztés térnyerése ellen. Erre megy a piac, mert az a jó a felhasználóknak és kurv@ra nem érdekel senkit az ő nyomoruk. STFU!
#25
#17: Régebben én is így voltam ezzel, de azóta a barátaim meggyőztek, hogy próbáljam ki a steam-et, majd megkaptam rá tőlük a TF2-őt, később meg a L4D-et, azóta meg rá vagyok kattanva teljesen. Multis játékokhoz nagyon jó, single player gémekhez meg a helyenként felbukkanó akciók miatt lehet érdekes....nameg ugye mint ahogy itt már említették: egyrészt kényelmesebb is, mint felcaflatni a helyi Tuskóba és szétnézni az amúgy is szegényes játék kínálatban (azért mondtam, eme üzletláncot, mert ez van hozzám a legközelebb bolt, ahol gémeket lehet kapni), másrészt meg keresel egy adott régi játékot amit olcsóért szeretnél már kézhesz kapni és ott tuti nem lesz amikor mész....steam-en viszont igen, és lehet, hogy pont akciósan.
Najó....azthiszem picit elszaladt velem közben a ló '^^ Mindenesetre remélem nem veszed oltásnak.....csak mondom, hogy hasonlóan voltam ezzel én is....
#24
mindenki egyetért azzal hogy a steam jó dolog! (kivéve a konkurens cégeket) szval ne rinyáljanak, hog valaki jobb náluk, hiszen én és sok mindenki ottfog vásárolni, a kényelem, és az árak miatt.... hajrá steam!!! :) ui a konkurens cégek most megszívták, ilyen az élet. de ha tenni mernek valamit a steam ellen, sok sok játékos, már csak azért se fog náluk vásárolni egy hóideig. szval akármi is lesz ők csak rosszabul járnának szerintem, ha ártani akarnának a steamnek mert sok játékos millióival b*sznának ki.:)
#22
a steam jó dolog, tényleg nagyon jó akciók vannak ott. vettem egy CS: S-t 4000 ft-ért DVD-n, és 2 hónapra rá kaptam a steamen egy ingyen CS: S-t, amit odaadhattam egy általam meghívott felhasználónak. AZtán volt ugye ingyen Portal, arról meg ne is beszéljünk, hogy 2 hónapos játékok akár 3-4000 ft-ért is kaphatóak...
#20
Csak legyen Steam, nekem a jatekok 50% onnan van (learazas stb) mivel nem engedi meg a zsebem hogy megjelenes utan loholjak a boltba megveni.
#19
Az biztos hogy én már csak steamen fogok játékot vásárolni. Egyrészt mert ennél kényelmesebben nem is lehetne már játékot telepíteni, update-elni, haverokkal együtt játszani stb, másrészt a már már pofátlan leárazásokat hülyeség volna kihagyni...tavaly karácsonykor is 2 hétig minden nap más 6-6 játék volt leárazva 60 meg 90(!) százalék között...és valószínű minnél több vásárló lesz, annál több leárazás lesz...
#18
A Steam valamit jól csinált, miközben senki sem harcolt vele. Egyedül, szépen , feltörtek a csúcsra. Nem most kell hisztizni, amikor már náluk van minden. Persze hogy ilyenkor mikor valaki ilyen sikeres eszébe jut mindenkinek, hogy nekem is kéne abból a pénzből. Fogjanak össze, csináljanak jobbat, hozzák össze, az rendben van, ha van konkurencia akkor csak mi járunk jól, de nem kell itt hisztizni :)
#17
#16: Hiába nagy, mindenki maga dönti el hogy hol vesz játékokat. Én pl soha nem vennék játékot digitális formában sem steam en sem máshol. Ha én veszek egy játékot akkor az legyen úgymond kézzel fogható, és pl ha nincs multija a játéknak akkor meg nem is látom értelmét digitálisan megvásárolni mert akkor nekem az olyan mintha pl simán letöltöttem torrentről. Ne értsetek férre szoktam olyan játékot is venni amiben nincs multi. Ez az én véleményem, ezért most ne oltson az aki pl csak steam en vásárol játékot.
#16
Az előtt kellett volna gondolkozni, mielőtt hagyták, hogy ekkora teret nyerjen magának.