Az Infinity Ward még mindig érti a dolgát

Két előítélet szokott felmerülni, ha a Call of Duty fejlesztőcsapatairól beszélünk: egyfelől az Infinity Ward sokak szerint meghalt a legutóbbi botránynak köszönhetően, mások pedig azt mondják, hogy a Treyarch sosem fog tudni kitörni a B-csapat szerepköréből - Bobby Kotick egyik állítással sem ért egyet.

Az Infinity Ward alaposan átalakult mióta a két alapító elnökét, Jason Westet és Vince Zampellát lapátra tette az Activision vezetőség, majd őket további harminc munkatárs követte önszántából, hogy az Electronic Arts szárnyai alatt próbáljanak újra szerencsét. Való igaz, ha az összetételt nézzük, az Infinity Ward már nem a "régi", azonban Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója természetesen nem hagyta, hogy a rosszmájú megjegyzések negatívan befolyásolják a közvéleményt - megvédte hát a csapatot:

"A videojátékiparban utazunk. Ha nem tudnánk huszonöt embert pótolni, az kiábrándító dolgokat árulna el a cégünkről" - mondta Kotick a Joystiqnek, majd hozzátette, hogy a stúdióban még mindig legalább 60-70 "szupertehetséges" és "lenyűgöző hozzáértéssel" bíró srác dolgozik, akiknek nem kellene megsínylenie néhány ember rossz döntéseit.

Hasonló előítélet, hogy a sorozatot tekintve mindig az Infintiy Ward volt az A-csapat, míg az általában kevésbé jó, gyengébb eladásokat hozó epizódokat fejlesztő Treyarch a háttérbe szorult az évek során. Kotick szerint ez az állítás sem állja meg a helyét, Mark Lamiaéknak sokkal többet köszönhetnek a játékosok, mint gondolnák:

"Nem fair ez a vélemény a Treyarchhal szemben, tudod, ez nem igazán objektív nézőpont: a Treyarch jelentős mértékben működött közre a Modern Warfare 2 többjátékos módja mögötti technológia elkészítésénél, és egyáltalán nem kapják meg a megbecsülést érte." Kotick emellett azt is megjegyezte, hogy a srácok folyamatosan támogatják az Infinity Wardot, míg az "újjáépül".

Bár megkérdőjelezhető, hogy az Infinity Ward nem zuhant össze a múltbéli botrányok miatt, az viszont teljesen igaz, hogy a Treyarch fel tudott végre nőni: a múlt héten megjelent Call of Duty: Black Ops például nem csak jó értékeléseket kapott, de a Modern Warfare 2 elsőnapi eladásait is simán megdöntötte.

31 komment - szólj hozzá!