Egymillió Kinect tíz nap alatt

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft ötmillió Kinecten szeretne túl adni még idén, ezért minden bizonnyal őket is kellemes megkönnyebbüléssel töltötte el a hír, hogy az amerikai starttól számított tíz napon belül máris egymillió példány kelt el a mozgásérzékelős kamerából. Persze négymillió még mindig hátra van.

A Kinect november 4-én jelent meg Amerikában, 10-én Európában és hátra van még az ázsiai rajt, amely 18-án esedékes. A Microsoft korábban úgy számolt, hogy még idén sikerül 5 millió Kinecten túladni - ebből 1 millió máris összejött a nyugati premiertől számított tíz napon belül. A redmondiak továbbra is bíznak a korábbi becsléseikben, s mint elmondták, sokat várnak a jövő heti Fekete Péntektől, amely Amerikában hagyományosan karácsonyi bevásárlási őrület kezdetét jelenti, a naptárban pedig mindig a hálaadás utáni első péntekre esik.

A Microsoft csak a bűvös egymilliós számot osztotta meg a közönséggel, az már nem derült ki, hogy milyen kiszerelésben vitték a kamerát a vevők, és így mennyi pénzt tudott összehozni az új kiegészítő. A becslések szerint 56 dollárnyi alkatrészből összerakott Kinect kapható önmagában, 150 dollárért, illetve elérhető két Xbox 360-as csomag is: az egyikben egy 4 gigabájtos, a másikban egy 250 gigabájtos konzollal együtt vásárolható meg a periféria. A játékok eladásairól szintén nincsenek adataink, gyakorlatilag csak az biztos, hogy a Kinect mellé ajándékba adott Kinect Adventures!-ből is 1 millió példány "kelt el". A rövid időhöz viszonyított magas értékesítési szám egyébként nem meglepő, hiszen a Microsoft 500 millió dollárt költött a kamera marketingkampányára.

28.
28.
zsilvolgyi
27.
27.
Mathia$
Első napos eladások akár 10000%-ban felülmúlhatják a folytonos heti eladásokat szóval nem valószínű még ígyse hogy idén meglesz nekik az 5 millió, de olyan 3-3,5 millió példány valszeg meglesz. Azért minden kétség ellenére szépen fogy a Kinect meg a Move is.
26.
26.
Ryo san
Januárban már halomban állnak majd az eladó kinect hirdetések,akkor lehet féláron is szerezni belőlle.Már akinek gusztusa van rá...
25.
25.
bzsp
eddig szépen fogy, így meglehet az 5 milla.
24.
24.
Vopesz
#18: Ha úgy nézzük, hogy azért csak ennyi, mivel ennyi került a boltok polcaira, akkor nem sovány ez. Lenne ez több is, ha mindenki meg tudná venni, aki akarja. Még most is problémás az előrendelés.
23.
23.
daenath
Kivancsi leszek 1 honap mulva hanyan fognak meg hadonaszni, ugrabugralni, salapalni (meg a tobbi nyalanksag) a kinekt elott, kiprobaltam havernal, felora mulva mar unalmas volt.
22.
22.
Zauder
#14: EU-ban 1 hónap alatt 1,5 milla, USA-ban 1 milla a Move.

Am, szépen nyitott a Kinect. Ami a brutális marketinget nézve egyáltalán nem csoda.
21.
21.
klemid
#1: Hasznaltan biztos talalsz akar fél áron.
20.
20.
Killerbee
#19: Ebbe nem értem bele a dollár/euró árfolyam ingadozást.
19.
19.
Killerbee
#1: Hova csökkentenék? Még most jelent meg. Nyár előtt hivatalos árcsökkenésre aligha kell számítani.
18.
18.
tabu3x
500 millás marketing budget után szerintem ez eléggé sovány...
17.
17.
Skyrocker1
elnéztem bocsi azt hittem hetes a dolog...
16.
16.
Gt17
14*
Dobj 1 linket pls,erről még nem is hallottam :).
15.
15.
fojesz
14.
14.
Skyrocker1
#13 igazad van de akkor nézzük a Move-ot mennyi is??? egy hét alatt 1,5 milliót adtak ell:)
13.
13.
Mortician
#12: Sok értelme van egy szoftvereladást hardvereladáshoz hasonlítani... Főleg, hogy az előbbi multiplatform és nem kicsit olcsóbb, míg az utóbbi egy drága, konzolspecifikus kiegészítő... Te is okos gyerek vagy... :)
12.
12.
Skyrocker1
7 millió Call of Duty 1 nap alatt...
9.
9.
hakydakillah
Én már beszereztem a kicsikét, és nagyon tetszik :-)

Amúgy egy havernak érdeklődtem az előrerendeléssel, hát brutális, hogy mindenhol elfogy, több üzletben minimum 1hónapot akarnak váratni... Szerintem sokkal több összejön nekik, mint 5 milla, hisz 10napból 6csak USA volt, most leszek kiváncsi az új eredményre, mikor már az összes régió beszáll.
7.
7.
fojesz
Karácsonykor biztosan nem lett volna árcsökkentés.
6.
6.
p.balou
3: Ha nem ment volna, akkor tuti hogy jóárasították volna.
5: Azt a "picit" megmár tényleg leszarom :D
5.
5.
Top Secret
#1: Hát szerintem januárban érdemes venni talán akkor picit lemegy az ára.
3.
3.
Mortician
#1: Ilyen hamar ne is számíts áresésre...
1.
1.
p.balou
Ez rossz hír. Akkor valószínűleg karácsonykor sem megy le az ára...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...