Megszűnik a Bizarre Creations?

Az Activision állítólag fontolgatja a brit székhelyű Bizarre Creations bezárását. A hírnek egyáltalán nem örülnek az iparág többi résztvevői, bírálják a kiadót, ami érthető is, hiszen az a csapat, kiknek a Project Gotham Racinget és a Blurt köszönhetjük, egyáltalán nem érdemli meg, hogy a múltba vesszen.

A szomorú hír gyanúja akkor kezdett szárnyra kapni, amikor először lehetett riadalmat keltő üzeneteket olvasni a brit játékipar jeles képviselőinek tollából, a népszerű szociális hálózatokon. A Traveller's Tale fönöke, Jon Burton például ezt írta Twitterén:

"Szomorú nap ez a játékfejlesztőknek. Igazán örülök, hogy cégemet nem adták el az Activisionnek."

A Bizarre Creations markáns referenciát képes felmutatni, idén a Blur kapott kedvező kritikákat, ám a kasszáknál nem teljesített jól, míg a James Bond 007: Blood Stone ugyan felülről súrolta a középszerűséget, mégis kellemes darabként tartjuk számon. Az 1994-ben alapított stúdiónak olyan címeket köszönhetünk, mint a Metropolis Street Racer Dreamcastre, amely megalapozta az Xbox platformokon sikeres Project Gotham Racing-szériát a Microsoft számára. Az Activision 2007-ben vásárolta meg a csapatot, a vételárról nincs információnk. Mérget vehetünk rá, hogy nem csinált rossz üzletet, a jelek szerint Bobby Kotick irányította cég mégis megválni szeretne tőle.

Tovább borzolja a kedélyeket az a tény is, hogy több, mint 200 munkahely sorsa kétséges. Jelen állás szerint az Activision "vizsgálja a lehetőségeket a Bizarre Creations jövőjét illetően", melynek értelmében az is felmerülhet, hogy a stúdiót netán eladják. Talán ez lenne a lehető legjobb alternatíva.

"Az elmúlt három évben, mióta a Bizarre Creations megvásárlásra került, az autóversenyek műfaja jelentősen megváltozott. Bár kísérletet tettünk arra, hogy jelentős beruházások keretében új címet alkossunk a Blurrel, nem találtuk meg a kereskedelmi közönséget. A Bizarre egy nagyon tehetséges fejlesztőcsapat, azonban szélesebb értelemben vett gazdasági tényezők befolyásolják a piacot, így tovább vizsgáljuk a lehetőségeket a csapat jövőjét illetően, többek közt az esetleges eladás gondolatát."

Reménykedjünk, hogy nem vesznek el a süllyesztőben.

8 komment - szólj hozzá!