Megszűnik a Bizarre Creations?

Az Activision állítólag fontolgatja a brit székhelyű Bizarre Creations bezárását. A hírnek egyáltalán nem örülnek az iparág többi résztvevői, bírálják a kiadót, ami érthető is, hiszen az a csapat, kiknek a Project Gotham Racinget és a Blurt köszönhetjük, egyáltalán nem érdemli meg, hogy a múltba vesszen.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#8
a blur demója nagyon állat volt.
#7
Emlékeim szerint a Bizarre hisztizett, tombolt amikor a MS-nál volt, hogy ők multiplatform játékokat akarnak fejleszteni, és egyébként is hagyja már őket békén a MS. Nem kellett volna
#6
#3: Annyira azért nem. Igaz, hogy három fejlesztőgárda gyártja az NFS-t (ami elég undorító dolog), de szerintem még mindig normálisabb, mint az Activison. Tudtommal nem oszlatott fel egy csapatot sem, csak simán kidobta azt a játékot ami nem kellett neki. Ami viszont tetszik, hogy mostanság elég eredeti címeket karol fel (Mirror's Edge, Dead Space, Brütal Legend) az eddigi sorozatgyártott játékok után (NFS, FIFA). Persze az EA-nek is vannak hülye húzásai, de szerintem meg se közelíti az Activisiont.
#5
Kár érte nekem a PGR,Blur is nagyon tetszett.
#3
#2: Pedig a ea is ugyanilyen kretén cég.
#2
Az Activision tönkretesz mindent amivel csak kapcsolatba kerül. K kiadót még nem utáltam így...
#1
Igazából megértem az Activision álláspontját.
Még mielőtt a fejemet vennétek, hogy én védem az Activisiont, el kell mondjak valamit:

A Bizarre Creations is úgymond "egycímes" stúdió, vagy legalábbis meg kellett volna hagyni annak. A Project Gotham Racing egy igen kiváló sorozat, amiben nem lehetetlen, de igen nehéz hibát találni. Ugyanez már nem mondható el a BLUR-ről, vagy a The Club nevű játékukról. Mindben van némi kivetnivaló. Az alap ötlettel egyiknél sem volt gond, viszont a kivitelezés hagy némi kivánnivalót maga után. Más stúdiók nyilván jobban oldották volna meg. És mint ahogyan a kasszáknál is kitűnt, az általuk készített produktumok emiatt nem piacképesek.

Mondjuk nem lehet mindent a fejlesztők számlájára írni, mert pl. a BLUR azért nem lett sikeres, mert a Split / Second-el jött ki egyidőben, és habár a két program közelről sem ugyanaz, valamennyire mégis össze szokás hasonlítani.

Szóval a dolog több sebből vérzik, de nem gyógyíthatatlan! Igenis el kell tőlük venni minden "tájidegen" projektet, és arra kényszeríteni őket, hogy azt csinálják, amihez értenek!

Mert szerintem igenis szükség van arcade száguldozásra, idióta, kétgombos ugrásfutás dzsémszbond helyett...