Újabb fejlesztőstúdiót zár be az Activision

A Bizarre Creations mellett újabb fejek hullhatnak a porba, ám míg az Blur készítőinek felszámolását még fontolgatja az Activision, addig a Guitar Hero társfejlesztőinél, a Budcatnél már szemrebbenés nélkül húzta le a rolót. Az ok itt is a gazdasági tényezők és az erőforrások átrendezése.

Az Activision ezt nyilatkozta az iowai székhelyű Budcat Creations bezárása kapcsán:

"Továbbra is racionalizáljuk a zenei fejlesztéseink erőforrásait, hogy azok összhangban legyenek stratégiai céljainkkal. Ennek eredményeképpen célzott munkaerő-csökkentéssel élünk a kaliforniai minőségbiztosítási csapatnál és ezért zárjuk be a Budcatet."

A stúdió igazi iparosmesterei voltak az Activisionnek, számos Guitar Hero epizód PlayStation 2-es átiratáért feleltek, ám mivel az előző generációs konzol már nem képvisel komoly potenciált a kiadó számára, így a ő munkájuknak is lőttek.

Körülbelül 88 dolgozót érint a dolog, ami körülbelül az Activision teljes munkaerőbázisának mintegy egy százalékát érinti. A vállalat esküszik arra, hogy a dolgozók egy részét átirányítják más projektekhez, netán tanácsokkal látják el őket karrierjük továbbépítése céljából. Milyen kedves tőlük! Lehet, hogy a kirúgásoknak ezzel még nincs vége?

4 komment - szólj hozzá!