Kingdom Under Fire II - PS3-ra már bejelentették

PlayStation 3-ra már biztosan megjelenik a Kingdom Under Fire II. A játékot eredetileg PC-re és "konzolokra" jelentették be, most pedig megerősítették, hogy a Sony gépén már tuti játszhatunk a koreai stratégiával. Az Xbox 360-as verzió még nem biztos, a fejlesztők tárgyalnak a Microsofttal.

A koreai G-Star játékkiállításon árulta el a helyi Blueside kiadó, hogy PS3-ra is megjelenik a Kingdom Under Fire II. Az Xbox 360-as verzióval még gondok adódtak, pedig a cím az első generációs Xboxon mutatkozott be. A Kingdom Under Fire második részét két éve jelentették be, egy olyan "akció-RTS-ként, amely MMO-elemeket is tartalmazni fog". Akkor csak annyit mondtak a készítők, hogy konzolokra is jön a játék, az előbb taglaltak miatt viszont nem vártuk, hogy végül PS3-ra is megjelenhet a folytatás.

Nos, megfog, sőt a Game Watch szerint a Kingdom Under Fire II az első koreai PS3-as játék lesz. Akárhogy is, ez a változat sokat profitálhat a Blu-ray lemezek kapacitásából, elvégre csak a kliens 20 gigabájtos lesz, utána pedig remekül jön majd PlayStation Network, ahonnan a folyamatosan érkező kiegészítőket tölthetik le a játékosok.

Pont ezen szólalkozott össze a Blueside és a Microsoft, pontosabban a redmondiak online üzletpolitikája az, ami nem tetszett a koreai cégnek - és ha emlékszünk, ez már nem az első példa (Final Fantasy XIV) erre. Sejung Kim, a Blueside vezérigazgatója szerint még nem adták fel az Xbox 360-as változat elkészítésének lehetőségét, ezért egyelőre nem mondhatjuk azt, hogy a Kingdom Under Fire II PS3-exkluzív cím lesz.

Persze a vicces az egészben az, hogy még az sincs megerősítve, hogy a játék elhagyja-e Koreát valaha, hiszen Kim is leszögezte, hogy először ott akarják kiadni a PC-s verziót, és csak aztán beszélhetünk a nemzetközi megjelenésről. Igaz, félnivalónk sincsen: a Blueside a Kingdom Under Fire: Circle of Doomot nyolc nyelvre fordíttatta le.

8 komment - szólj hozzá!