Még hatvan napig üzemel a Stargate Resistance

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 25.
  • Gyászhír
Link másolása
A Cheyenne Mountain Entertainment, a Stargate Resistance MMO fejlesztője a minap szomorúan közölte, hogy a játék szerverei 2011. január 15-én bezárnak. Az ok egyszerű: a fejlesztők és a Csillagkapu-filmek gyártója közti licencszerződés lejárt, a Cheyenne pedig a gyér érdeklődés miatt nem hosszabbít.

Alig két hónap van még hátra a Stargate Resistance idejéből, amely az első MMO-orientált lövöldözős játék volt a népszerű Csillagkapu-univerzumban. Kiváló alternatívát képviselt azok számára, akik némileg több akcióra vágytak, ám a Cheyenne Mountain Entertainment szerint nem éri meg tovább finanszírozni a játék szervereit, mivel az MGM Interactive-vel kötött licencszerződés november 16-án lejárt. Ennek eredményeképpen, akik eddig a Stargate Resistance megvásárlását fontolgatták, már ne tegyék, mivel már nem kapható.

Azok a szerencsések, akik november 16-a előtt ruháztak be a játékba, még hatvan napig tudnak hódolni szenvedélyüknek, de aztán nincs kegyelem: 2011. január 15-én végleg bezárnak a szerverek. A sokat halogatott, tradícionális MMO-elemeket tartalmazó Stargate Worlds sem éri meg a megjelenést, szintén a vállalatok közti licencszerződések lejárta miatt. A Csillagkapu-hívők duplán rosszul jártak.

7.
7.
Sosem értettem, hogy egy ilyen fantasztikus alapötletet miért nem aknáznak ki. Szarabbnál szarabb filmekből születnek tonnaszámra igénytelen semmit sem érő átiratok, ezt a ziccert meg mióta hagyják parlagon. Ha egyszer sok pénzem lesz, biztos veszek magamnak grafikai, modeller és zenész teamot és csinálok egy ingyenes játékot, mert imádom az egész sg univerzumot elejétől a végéig! Jaffa krieg! :)
5.
5.
IceColdKillah
Aki kíváncsi annak elárulom hogy magával a szerződéssel is gondok voltak, sőt a Worlds-nél még vannak is. Ugyan is az MGM kizárólagos marketinget akar a játéknak. Magyarul: a játék nem reklámozhatja a készítőket vagy bármit aminek köze van a játékhoz pl.: graf. motor...stb hanem csak is kizárólag az MGM logója lehet feltüntetve.
Még egy ekkora egoista céget....

Mind 1, én látok fantáziát egy Stargate MMO-ban ami kizárólagosan csapat orientált lenne (no solo play) és a filmhez hűen mindig vmi új feladatot kéne teljesíteni. U.I.: Persze a csapatok lehetnek random szerűek is de a lényeg a 4 fő! :)
4.
4.
wigyory
Én szintén Stargate-rajongó volnék, SG-1-teljes sorozat, Stargate Atlantis-teljes sorozatot, most a Net-mozira kattanva nézem az Universe-sorozatot-nekem ez
nagyon bejön! Számomra a Sci-fi,- a fantasztikum-és a misztikum filmbeli
megvalósitása.
Én csak kipróbáltam,de játékként nem ütött komoly mércét nállam-de más kezében, még faraghatnak belőlle egy új-és jobb verziót.Igy még lehet jövője....
3.
3.
Skyer
#2: Vagy, egy Mass Effect szerű megoldás sem lenne rossz... Ejj, de jó lenne, ha BioWare kezekbe kerülne... Legzsírabb game létrejönne :p
Egyébként van valaki annyira rajongó rajtam kívül, hogy a Universe-t is nézi? :D
2.
2.
Badfear
#1: Nekem megvan a játék (sajnos), és nem sok jót tudok róla mondani. A Csillagkapu egyáltalán nem erről szól, hogy két csapat szétszedi egymást. Hanem egy egészen másik világ felfedezése, rejtélyek, és a karakterek. Kéne egy olyan Stargate (szerintem), hogy pont olyan lenne mint a sorozat. Bővebben kifejtve, hogy kijön 15 euróért egy 3 epizódból álló játék Jack-el és a többi szereplővel. Mindegyik epizód elején bejönne az intro, ami pont ugyan az mint a sorozaté, csak a játék grafikus engine-el. Aztán az első három epizód lenne olyan három óra. Aztán minden hónapban kiadnának egy újabb 1-1.5 órás epizódot 5 euróért. És ezt egy ideig csinálhatnák jó kis forgatókönyvvel, szép grafikus engine-el (Unreal 3/3.5-re gondoltam). Nekem ilyen lenne a tökéletes stargate játék, ami azt az élményt nyújtana mint a sorozat, és egy jó 2 évig tartana. Bár ez sose lesz megvalósítható :(
1.
1.
simon 555
nem értem miért nem lehet 1 normális Stargate játékot csinálni:(
simán el tudnák képzelni egy az SG-1 alapján készult storys játékot fasza multival...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...