Megvan az EA terve a Call of Duty legyűréséhez

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Electronic Artsnak szívügye lett, hogy megfossza a trónjától a Call of Duty-sorozatot, és annyi fronton támad az Activisionre, amennyin csak lehetséges. John Riccitiello vezérigazgató szerint végre meg van a tervük arra, hogyan végezzenek a konkurens címmel - le fogtok hidalni tőle, annyira agyafúrt.

Bár a Call of Duty népszerűsége töretlen, a sorozat körüli felhajtás pedig egyre inkább nő, Riccitiello még mindig hiszi, hogy az EA le tudja győzni az Activisiont, sőt már meg is van a tervük ahhoz, hogyan váljanak a háborús FPS-ek királyává. A képlet egyszerű: jobb játékot kell csinálni, mint Bobby Kotickék, aztán ezt még egyszer meg kell ismételni.

Persze mindez nevetségesen egyszerűnek hangzik, de a vezérigazgató szerint mindenképpen életképes taktikáról van szó. Mint elmondta, neki az az álma, hogy jövőre egy átlagosan 90 százalékosra értékelt játékkal tudnak előrukkolni, míg az Activision csak egy 85-össel, majd folytatni kell ezt a tendenciát, mert - a mester tapasztalatai szerint - egy piacvezetőt csak úgy lehet megbuktatni, ha valaki sorozatban jobb játékokat csinál nála.

Ha nem vesszük ide az ex-IW-s arcokból verbuvált Respawn Entertainment új játékát, az EA jelenleg két címmel is hajt a Call of Duty koronájára, s míg a Medal of Honornak nem jött össze a trónfosztás, a Battlefieldnek már többre futotta. Bár a kiadó jövőre olyan címeket ad ki, mint a Bulletstorm vagy a Crysis 2, Riccitiello most a Battlefield 3-ban a bízik a legjobban - talán nem véletlenül.

50.
50.
HorvathD
#37: A PC játékosok mindig is mások lesznek mint a konzolosok.
Xboxon létezik a "GamerZone" amit ha Underworldre raksz akkor atom kemény 50 szintűek jönnek,míg ha Recreationon vagy akkor kis laza játékosok vesznek körbe és egy nyugodt játékot játszhatsz végig.
49.
49.
HorvathD
#27: Ott a pont.Egy véleményen vagyunk.
48.
48.
rockoo
Kedves atley anno a Crysis egyre is ezt mondtad mert az szép volt de olyan fos volt a játékmenet mint az állat. Amúgy meg nem a CoD körül forog a vlág hanem a SZAR WoW körül na az az a játék ami elé biztos nem ülnék le újra és mégis sikere van. NA EHHEZ MIT SZÓLSZ???Ja és mond már meg mért gagyi a Black Ops ?...Talán azért mert az MW2 egy rakás szarkupacot sem ért és nem vetted meg hanem Medal of Honor-ra költöttél?
47.
47.
Mathia$
#37: 50-es szintet könnyű elérni c4-el rushban, vagy apache spawnkilleléssel conquestben. Tudsz a squadra is spawnolni feltéve ha nem egyedül játszasz. Én többnyire haverokkal szoktam, kommunikálunk és így tudunk taktikázni.
Ha meg nem megy a spawnkillerek kikerülése akkor talán ki kéne próbálni a többi játékmódot: Rush, Squad Deathmatch, Squad Rush. ezek szerintem jobbak.
szvsz: szerény véleményem szerint.
46.
46.
Mathia$
#29: a cod4-t meg sem említettem, 1 és 2 után az a legjobb cod :) Nekem sem a fps-ek a favoritok, jó magam is mgs fan vagyok!

#36: ezzel egyet értek, az lehet akár a tökéletes game is vagy jobban mondva a hiányzó láncszem ami majd összeköti a bf és cod társadalmat.

#38: igen, de nekik jóval kisebb volt a táboruk, és náluk nem telt el év mire ugyanaz a gárda csinált mégegy címet. Cod-nál meg van a lehetőség hogy 4 csapat dolgozzon egyszerre és mégis nem jönnek ki azok az igazi minőségi játékok. Másrészt itt egy olyan játékról beszélünk ahol a rajongók nagy része 14 év alatti a 18-as címke ellenére és nekik másak az igényeik.

Szóval az EA most elkezd majd odavágni, bc2vietnam, bfplay4free, crysis2, bulletstorm, bf3... na meg a respawn új játéka aminek természetesen elsődleges célja, hogy jól megleckéztesse az Activisiont.
45.
45.
atley
És még a cikkhez visszatérve. A Crysis 2 mellett a COD-oknak esélyük sem lesz. Nem is lehet a codokat Crysishoz viszonyítani. Esélye sincs:D
44.
44.
atley
Jah és még valami. A Medal sokkal jobb lett mint a Black Ops. A black ops kicsit gagyi lett.
43.
43.
atley
Az EA anno megmutatta mire képes manapság vannak olyan kis programozó csapatok amelyek nem képesek saját erőből profitra szert tenni. Ezeket karolja fel az EA. ennyi. Igazság szerint én azt vettem észre hogy itt sokan azért fikázzák az EA és más kiadók fejlesztéseit mert annak nem az a neve hogy COD. Szájunk már le magas lóról nem csak COD van. Nem értem hogy a legtöbb ember miért a cod-hoz viszonyít? Mert több ezren játszák a multit? Ennyi erővel viszonyíthatunk a CS-hez is. Az lenne még a szép.
42.
42.
atley
Nem értek egyet azzal hogy a BC2 rossz lenne. Sztem marha jó volt és igen erősen veri a cod-okat. Grafika, hang és játékélmény ezerszer jobb mint bérmelyik codban. Nem utálom a codot a MW2 is jó lett. De próbáljátok ki 5.1el full HD 81-100 cm-es TV-n a BC2-őt és sztem igen jó.
41.
41.
-OWERLORD-
sztem a cod veri a bfbc2 mindenbe mondjuk a frosbite engine gyönyörű volt de a multi és a singli is elég gyenguska míg a cod mindkettőbe jobb és az szvsz azt jelenti szerény véleményem szerint
40.
40.
CJgabor
#16: milyen ingyens map packOK? minek többessám? a map pack 7 néven futó valami egész jóra sikerült, de ezt főleg csak azért mondom, mert ingyens:D (nem mintha ez elég lenne nekem ahhoz h visszatérjek a BC2höz, inkább a klasszikusok)
jaa, hogy te azokról a nullákról beszélsz, amit a Dice és az EA képes volt map pack néven kiadni?
azok a játék darabkái, amiket lusták voltak betenni megjelenés előtt. a 7 az igazi első pack BC2-höz.. az előző patchek és packok csak felfejlesztették a játékot a "namosmá kiadhassuk" állapotba...
39.
39.
CJgabor
#4: a fenébe, megint tripla kommentet írok. bocsi!!
na visszatérve kommentedhez: ezt k ia tököm mondta? már ezeréves hír, hogy NEM LESZ IZETŐS A COD, csak szóba került.
tökmind1, ha fizetős lenne ugyse venném meg,, főleg mw2 után:D
ja és a cod4nél eddig nem sikerült jobb codot összedobni. személyes kedvencem, de hát ízlések és pofonok... ha vki a BF2t szereti jobban, szeresse, én is imádom a BFeket de a cod4 jobbam megfogott:D na mind1 azért remélem kijön végre egy olyan EA-s és actis játék is amit megéri megvenni és lesz olyan jó, mint mindenkinek a saját kedvenc fps-e (nekem ez ugye a cod4)
38.
38.
vincze1211
#27: Ha megnézed, nem biztos, hogy megmarad a rajongótábor.Erre talán a legjobb példa a Need For Speed.Amég jó játékot csináltak ők voltak sok ember kedvencei.Amikor viszont visszaesett a minőség és olyan nagyszerű játékokat kaptunk más cégektől mint a GRID, akkor sok ember meg se vette a soron következő nfs-t, mert nem az igazi már.Szóval egy esetleg 2 játékkal elkapálhatja magát egy nagy cím.
37.
37.
CJgabor
#27: BC2ben kevés a kocka? akkor miért van hogy (legalábbis pc-n) sorozatosan összefutok a szuperhighskill lvl50-es marhákkal? miért van az, hogy egy szerveren legalább egy, de inkább több lvl50-es? miért van az, hogy én egy héttel a játék megjelenése után lvl40-esekkel találkoztam?miért van az hogy egyes játékosoknak több mint 900-1000 órájuk van (nem mintha ilyen MW2ben nem lenne, de BC2re is eléggé jellemző) ráadásul a BC2 is eléggé kiegyensúlyozatlan, mint az mw2, a spawnhelyek egy cseppet sem jobbak. amig az mw2ben van rá esély h spawnkillbe halj, de legalább vannak random spawnpointok. BC2ben mindig ugyanott spawnolsz. mindig a bázison, ill. elfoglalt zászlóknál, de elsősorban a bázison. magyarul ha nincs random spawnpoint, egyszerű a baserape/spawnkillezés folyamatosan és gyakori is. a vehicle steal (járműlopás) meg tényleg szánalmas.... 8-0-s K/D ről 8-7-es lett és le is léptem a szerverről, mert vmi észlény ellopta tankunkat és ott baserapelt, mindenki PONTOSAN ugyanoda spawnolt, rá se tudtunk lőni mert a társa folyamatoan javította. szánalom. ezért nem jáccok többet Bullshit company 2-vel... megingott a BF és CoD sorozatokba vetett bizalmam, de remélem már fejlődik a 2 játék...
amúgy mi a tököm az a "szvsz"? xD
36.
36.
ChainGun112
#27: "Teljesen mind1 mivel próbálkoznak, a CoD-nak egy darabig megmarad még a rajongótábora akár milyen szarok lesznek a jövőben megjelenő részek."

Szerintem sokan átfognak pártolni a Respawn Entertainment játékához.Arra tuti felfigyelnek majd, szóval sztem oda kell majd a superhype és el is van intézve :P
35.
35.
CJgabor
valóban, ezzel a versengéssal csak jól járhatunk, FELTÉVE, HOGY AZ ACTIVISION FELVESZI A VERSENYT ÉS FEJLESZTI A CODOKAT. a BFBC2 szánalmas próbálkozás volt egy eleve szánalmas játék legyűrésére (most csak az MW2-ről beszélek nem a cod sorozatról) én örökké szeretni fogom a codokat, az IW munkáit és az IW csapatot, mert remek játékokat dobtak össze, de a mw2 már nevetségesen rossz. a BF sorozatot is imádom, de a két kiadót (EA-Activision) utálom :D bobby kotick meg fényesre szophatja:) az, hogy a Crysis 2 fogja lenyomni a codot, az eléggé valószínűtlen, de remélem, a BF3 már kb annyit fog érni, mint anno a BF2, nem mint most az a trágyarakás bc2.
34.
34.
sörmen
szvsz, ha a bfbc2 elfutna olyan konfigon amin az mw 2 akkor többen megvették volna. Én biztos. Januárban ha meglesz az új vas, akkor meg is veszem. A BO és a MOH is elzötyög a masinámon. Mindkét játék multija más miatt tetszik. Moh-ban nincs annyi késsel rohangáló idióta mint a cod-ok multijain, kevesebb a kamikaze, viszont a fejlődés, a testre szabhatóság sokkal jobban bejön a cod-ban. Pályák terén szintén a moh jön be jobban. A single részekről meg csak annyit, hogy pár éve az fps-ek egyszemélyes módja nem ér lófütyit sem. Tartalmas egyszemélyes fps-re szerintem várni kell a következő STALKER-ig.
33.
33.
Skyrocker1
Bad Company 2 multija zseniális.Még a mai napig nincs olyan játék ami lenyomná.viszont single player-ben elég gyenge végig sem vittem. Abba viszont a COD elég erős. Nem volt rossz az új MOH de nem volt az igazi... BD2 után... össze kéne hozni a kettőt.Úgy nagyon odavágna a COD-nak szörnyű a Black ops multija
a Három közül a leggyengébb...(modjuk jók kill strikek, remélem jól ítam:D)
31.
31.
exonic
Szerintem a Crysis 2 mindent söpörni fog de majd meglátjuk :)
30.
30.
zsilvolgyi
Battlefield 3 nálam a leg várósabb!
28.
28.
Mathia$
#27: 300fő - ezek a magyarok akikkel játszottam.
27.
27.
Mathia$
Jobb játékot már sikerült csinálni (Bc2) inkább egy gagyibbat kéne amitől nyáladzik a 8-15éves korosztály.

Teljesen mind1 mivel próbálkoznak, a CoD-nak egy darabig megmarad még a rajongótábora akár milyen szarok lesznek a jövőben megjelenő részek. (ne értsetek félre, én is örülnék ha kijönne egy újfajta cod, de erre kicsi az esély)
Codosok többségben a következők:
- gyerekek.
- kocka vérprofik akiknek kb nincs életük.
- elfogult codosok.
- akik csak ezzel játszanak mert csak ebben tudnak érvényesülni vagy azért, mert elhitetik magukkal, hogy ez a legjobb. Ahelyett, hogy egy másik játékra több időt szánnának. (Tisztelet a kivételnek!)

Bad Company 2-s társadalomnak már valamivel nagyobb az átlagéletkora. Kevés a kocka, kevés a vérprofi élettelen játékos, illetve kevesebb nyavalygó hülyegyerek.
Mindezt arra alapozom hogy nyáron amikor áttértem a Battlefield-re, mint elsődleges játék, jóval több nyugodtabb, éretebb, csupán a szórakozásért játszó emberrel találkoztam ameddig cod-ban a nagyjából 300 fős mw2+bo játékosból ezt örülök ha 10-15re el tudom mondani.

Ezek után szvsz, az EA úgy tudna szert tenni több rajongóra ha csinálnának egy hasonlót a medal of honor-hoz, műanyag grafikával, irreális hangokkal, rengeteg szkriptel nameg néhány szuperképességet megközelítő perkkel megspékelve. És természetesen szuperhype reklámkampány sem maradhatna el.
Remélem belehúznak, még 1-2 ütős cím csak jól jönne.
Ricitello viszont nem mondott hülyeséget, de túl egyszerűen látja a dolgokat.

#2: ott a pont, de jó lenne látni is valamit a versenyből mert eddig csak szájhősködés volt :/
#9: szerintem mindez csakis a Medal of Honorra vonatkoztatható, ami így utólag kijavítva nem lett rossz és üzletileg is siker.
25.
25.
szogyenyi
Várjuk sok szeretettel :D
24.
24.
Stranger
#21: Honnan tudtam, hogy a CoD fanok elkezdenek kötekedni, #16 után? CoD-on egyszerűen csak azért játszanak többen, mert az a "divat". Sőt, nekem van olyan haverom aki nem játszik CoD-on kívül más FPS-el, mert az sz*r. Persze, ez nem általánosítás. "BC2-t másnap eladtam". Hagyjuk már az ilyen szöveget, senki sem hiszi el. Ha igaz, akkor egyszerűen csak te is lesz*rozol midnen FPS-t ami nem CoD...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...