Zenimax - felvásárolják az Obsidiant is?

Úgy tűnik, a Zenimax-család egy olyan familíia, amihez szeretnek tartozni a különböző fejlesztőcsapatok, hiszen rosszat még nem hallottunk a mostanában rengeteg stúdiót felvásárló kiadó háza tájáról. Akkor pedig biztosan nem lenne baj, ha megvennék az Obsidiant is, nem?

Először minden azzal kezdődött, hogy a Zenimax a Bethesda mellé felvásárolta az id Software-t is. Utána nem volt megállás, jött az Arkane Studios, a Tango Gameworks és a MachineGames. Minden bizonnyal még ez sem elég nekik, legalábbis legfrissebb értesülések szerint.


Ezek szerint ugyanis a Zenimax most szemet vetett a Fallout: New Vegas fejlesztőire, a neves Obsidianra. A stúdiót az egykori szerepjátékos veterán Black Isle tagok alapították, s azóta olyan címeket raktak le az asztalra, mint a kissé kétarcú Knights of the Old Republic 2, a fantasztikus Neverwinter Nights 2, az erősen közepes Alpha Protocol, s persze legutóbb a Fallout folytatása került ki a kezeik közül.

Az Obsidian jelenlegi legnagyobb projektje a Dungeon Siege 3, aminek a valószínűleg jövőre érkező Diablo 3 ellen kell majd ringbe szállnia.

3 komment - szólj hozzá!