Pachter előfizetést várt a Call of Dutyhoz

A neves piaci elemző, Michael Pachter csalódott, amiért az Activision nem vezette be a Black Ops esetében a fizetős többjátékos üzemmódot. Vajon tényleg ez a jövő, s az Activision egyelőre nem mer szembe menni a játékosok haragjával, vagy szimplán Pachter téved?

Régóta téma már a játékipar egyes szereplői között, hogy vajon érdemes-e pénzt kérni a többjátékos szolgáltatásokért. Az MMO-k nagyrésze ugyebár alapvetően fizetős, és a Microsoft és a Sony is pénzt kér bizonyos online szolgáltatásokért (Live Gold, PSN Plus). De ezeket általában mindenki más kategóriába sorolja, mint a "sztenderd" játékok multiplayer részét, amit alapvetően mindenki természetesnek vesz.


Főként a Call of Duty népszerűségét látva merülnek fel a kérdések: miért nem kér el az Activision bizonyos mennyiségű havidíjat a játékosoktól? Nos, a játékiparral foglalkozó híres piackutató, Michael Pachter most azt mondta el, hogy nagyot csalódott az Activision vezetésében, amiért nem lépték ezt meg.

Persze nem emberileg csalódott, hiszen valószínűleg ő sem akarna még pluszban fizetni (már ha Call of Dutyzna), hanem a kiadó szempontjából nem érti a döntést: "Amíg a kiadók nem monetizálják a multiplayer részt, addig a tartalomgyártás egy komoly probléma marad, mert a fejlesztőknak mindig a korábbinál több és látványosabb tartalmat kell nyújtani, de bevételt még mindig csak egyszer kapnak érte."

27 komment - szólj hozzá!