Video Game Awards 2010 - a nyertesek

Idén is túlestünk a Video Game Awardson, a rendezvényen papírforma szerint egy raklapnyi új címet jelentettek be. Mi livebloggal, valamint az új bejelentések és trailerek megosztásával kedveskedtünk nektek - VGA-tudósításunkat az egyes kategóriák nyerteseinek felsorolásával zárjuk!
  • Írta: fojesz

Kommentek

#69
#55: Az tény,hogy nincs még 1 olyan játék amit ennyiféleképpen végig lehet vinni.Most viszem végig ötödjére és még mindig tud újat mutatni.Ráadásul hangulatilag legalább annyira magával ragadja az embert mint a star wars k.o.t.o.r..
#68
#65: Egyetértek falselight-tal. A Mass Effect egy RPG. Nem kevés olyan küldetés van benne (még ha a többség nem is olyan) amiben el sem kell sütni a fegyvert (persze RPG nem ettől lesz, de a TPS-nek nevezést igen erősen megkérdőjelezhetővé teszi). Nem is értem, hogy ha nem szereted az RPG-ket, akkor miről beszélünk egyáltalán...
#67
#66: nem mindenki látta az összes star trek és stargate sorozat minden részét, hadd örüljön már a nép. de ha nem szereted az rpg-ket, úgy érzem nincs miért vitatkoznunk.
#66
#59: Ez így rendben is van, de sokan úgy hasra vannak tőle esve mintha soha ehhez hasonló történetet nem láttak volna.
#65
#60: Szerintem egy Mass Effect kaliberű játékban igenis legyen annyi fő, mint mellékküldi, főleg ha már annyira sztárolják a történtetét. Oblivion soha nem érdekelt, az RPG-ket nem szeretem. A Mass Effect, főleg a 2. része szerintem inkább beszélgetős TPS amiben van némi RPG beütés is.
#64
nem igazán vagyok megelégedve az eredmények nagy részével
#63
Szar mind!!!!!!!!!!!!!!!
#62
Minden szerepjátéban több a mellékküdetés, sztem nincs mit ezen vitatkozni. Ez csak jót tesz a játéknak, a fősztori mellett lehet követni más szálakat és a játékidő is hosszabb. Plusz új helyszínek, szereplők stb hogy ne unjad meg. Legjobb példa erre a Borderlands :) Egyik kedvencem, én is valami 100-120 órát tölthettem vele.

Red Dead egyértelműen megérdemli, ezt a címet nem szabad exklúzív játéknak adni. Persze véleményem szerint is van olyan ami megérdemelné.
Legjobb autós game pedig a GT5. Ezt nagyon elb*szták. Ennek ellenére nagyon szeretem az NFS-t és már kell a kezeim közé :D
#61
God of war méltó nyertes, jogosan söpört be két díjat. A Nfs-nél szerintem ezerszer jobb volt a Split second! A többivel egyetértek. Az szinte tuti hogy a Rockstaros fiúk ha kijönnek egy játékkal akkor ők viszik a pálmát! És ezt úgy írom hogy nem játszottam a Red dead redemptionnal! A Gta-k, különösen a 4, baromira jól sikerültek! Kivéve a San andreas. Abba a gettós hangulat és párbeszéd nem jött be.
#60
#58: Na és akkor most mondj nekem olyan szerepjátékokat, ahol a játék minimum felét nem a mélléküldik viszik el. Az Oblivion például odáig ment, hogy a főszál olyan volt, mint egy hosszabb melléküldetés. Maga a főszál olyan 8-10 óra alatt végigvihető, ha nagyon rágyúrsz. A játékidő többi részét a mellékküldetések és az viszi el, hogy beleéled magad abba a világba. Én simán beleöltem 100 órát az Oblivionba anélkül hogy egyetlen percet is megbántam volna belőle. A Mass Effect ugyanez a kategória. Ha olyan játékkal akarsz játszani ami 90%-ban a főszálról szól, akkor neked nem való RPG.
Ami pedig a sztori összeollózást illeti, tudod nagy különbség van az ötletmerítés és összeollózás között. Rengeteg helyről merít a Mass Effect, de ahhoz, hogy ilyen szép kerek egésszé álljon össze a sztori bizony nem kevés munkát kellett ölni bele.

Ezzel együtt sem kérdőjelezem meg a Red Deed sikerét, mivel nem jelent meg PC-re és így sajnos nem játszhattam vele.
#59
#58: mondj már valamit, aminek a története nem x sorozatból, filmből vagy könyvből van összeollózva.
#58
#55: Azért az nem normális, hogy az ME2 játékidejének nagy részében alig halad a fősztori, csak mellékküldiket csinálsz.
Amellett az a bizonyos hiper-szuper történet x scifi sorozatból és istentudja hány filmből lett összeollózva.
#57
#55: A Fallout-ot is sorolhatnám mert még többet tartana mint a tied.Szal. még1x köszi Gizike
#56
#55: köszönjük emese
#55
a saját kategjében a mass effect a legjobb és ezt el kellene végre már ismerni, nem pedig h a fallout az jobb meg mittom én, ugyanmár, mit kell it powerkodni, mit tud a fallout??? semmit! és a mass effect.. sorohatnám, de sokáig tartana, mondjál nekem még egy olyan játékot ahol az 1.rész elmentésével indulsz a 2.részben, és kibaszottul számít h mit döntesz, mit mikor hol és kivel csinálsz, nincs még egy ilyen játék, és a red dead dedemption is csak egy szimpla gta westernes köntösben, a grafikája télleg lélegzetelláító és a történet legalább ugyanannyira de semmi több, nem olyan izgalmas mint a mass effect, nem szív magába, nem éled bele magad, csak egy játék, de a mass effect nem csak egy játék több annál, olyan kidolgozott történettel nem is lehet más, és nem csak a történet van kidolgozva aprolékosan, hanem csináltak neki külön történelmet a legapróbb részletekig, és nem csak az emberi fajnak, hanem a többi fajnak is meg csinálták igaz nem annyira részletesen mint az emberekét de még így is rendkívülinek számít, red dead dedemtion - t nem hiszem h egymás után 5x ki akarnátok vinni, 2x talán 3x de akkor már nagyon unatkozhatsz és harmadjára már nem is élveznéd, de a mass effect... megunhatalan vagyis inkább úgy mondom h jóval később unod meg mint a legtöbb játékot..

na meg a zene, nem tom mitől vagytok úgy elszállva a red dead - nél egy átlagos western zene, meg simán hangulatos, de itt meg is állt a tudomány, míg a mass effect - nél minden egyes helyszín - nél más és más zene szól és nem olyan h fülbe mászó meg ilyenek, hanem fullon olyan muzsika szólal meg h te télleg, valóban bele éled magad, mintha te is ott lennél, teljes fizikai valóddal átéled az egész történést, ilyen a red dead nem tud, akárhogy is bizonygatjátok, talán le kellene ülni és kitolni a mass effect 1-2 - t..
megnézném utána h zenei és játék élmény téren mi lenne a véleményetek..

a red dead kétségtelenül egy nagyon jó játék, de a mess effecthez nem ér fel
#54
#50: Szerintem úgy lenne ez reális, hogy év játéka bármi lehessen, de az év Boxos, PS3-as, PC-s játéka exkluzív cím legyen. Ez így a jelenlegi formában elég kusza, úgy viszont teljesen tisztán magyarázható lenne a bizonyítvány egy multiplatformos játék esetében,. hogy tényleg az a legjobb, de megjelent másra is.
#53
#48: Ez elég szubjektív. Én pl a Dirt 3-at várom, viszont az NFS nem érdekel.
#52
#8: A fallout a me 2-nek a közelében sincs szerintem.A grafikája olyan mint egy elég rasnya ps 2-es játéknak.A mozgások benne meg olyanok mint egy 13 éves tps-ben.Ráadásul bazi unalmas.
#51
#50: 45-re akart menni.
#50
#44: Persze ez igaz, de akkor kapásból felesleges legjobb box/ps címért indítani játékot ha multiplatform játék az adott év játéka, hisz akkor ugyan annak kéne lennie másik 2-nek is. Bár ilyen szemszögből megértem a "furcsálkodóakat" is.