Megfilmesítik a Madden-átok jelenségét

Filmet készít az Electronic Arts a Madden NFL, pontosabban az egyik hozzákötődő jelenség, a Madden-átok alapján: az átok régóta él a köztudatban, eszerint az a futballsztár, aki a Madden NFL borítóján pózol, a karrierje összeomlására számíthat. A játékosok nem hisznek a jelenségben.

Az úgynevezett Madden-átok régóta borzolja a kedélyeket: eszerint ha valamelyik profi amerikai futballjátékos az EA Sports sorozatának borítóján köt ki, szinte biztosan megbukik - vagy a gyenge teljesítménye miatt, vagy olyan sérülést szenved, hogy kénytelen abbahagyni a sportot. Bár a jelenség tényleges létezése nyilván megkérdőjelezhető, az Electronic Artsnak elég érdekesnek tűnt ahhoz a téma, hogy filmet készítsen belőle.

A projekt producere, az EA Entertainment alelnöke, Pat O'Brian lesz, s bár az nem derült ki, hogy milyen típusú filmre számíthatunk, könnyen lehet, hogy egy rövidebb, egyórás TV-műsor készül majd. A The Wrap információi szerint a történet egy korábbi bajnokról szól majd, aki miután a sorozat aktuális részének borítóján pózolt, rögtön kénytelen volt visszavonulni, azaz maga is azt tapasztalta, hogy az átok áldozatává vált.

Bár több példa is létezik a Madden-átokra, a játékosok maguk nem hisznek benne - az Electronic Arts nagy szerencséjére.

9 komment - szólj hozzá!