Már offline is mennek a Ubisoft játékok

  • Írta: InGen
  • 2011. január 2.
  • Érdekesség
Link másolása
A Ubisoft híres-hírhedt DRM védelme már egy ideje élvezi a játékosok közutálatát, hiszen at a Settlers VII-től kezdve folyamatos internetkapcsolatot igényel. Úgy néz ki azonban, hogy a Ubisoft enyhít a dolgokon, és már elég csak a játék elején hitelesíteni a telepítést.

A Ubisoft az elmúlt évben nagyon komolyan vette a PC-s játékainak védelmét, ami ahhoz vezetett, hogy a Settlers VII megjelenése után már csak folyamatos online kapcsolattal lehetett játszani. Ami persze rémálommá tette mindenkinek az életét, aki nem rendelkezett atomstabil internettel.


A helyzet azonban változni látszik: a Ubisoft fű alatt változtatott valamit a rendszeren, így most a dolog úgy működik, hogy elég csak akkor online hitelesítenünk a játékunkat, amikor elindítjuk azt, utána pedig akár meg is pusztulhat a netkapcsolatunk.

A dologra először a Reddit oldalán figyeltek fel, ahol olyan screenshotok jelentek meg, melyen a játékosok vidáman tolják a Splinter Cell: Convictiont és az Assassin's Creed 2-t, kikapcsolt internettel. De a Ubisoft hozzáállása mostanában egyébként is kicsit furcsa a DRM-mel kapcsolatban, hiszen például a RUSE esetében egyáltalán nem használták a rendszert.

11.
11.
vmiki88
#5: a legjobb védelem az, ha JÓ játékokat csinálnak. (vagy ha odaírják a játékjuk neve elé, hogy Call of Duty)
10.
10.
NECROSMOKE
A R.U.S.E. 1 gagyi gém.Amugy bimbózik a karibtengeres élet.
9.
9.
Teuton
Rájöttek hogy így csak még kevesebbet kapnak zsebbe, azért léptek vissza egyet.
8.
8.
Mortis
Ideje volt hogy fejükhöz kaptak és végre belátták, hogy ez a fajta védelmi próbálkozás több bosszúságot okoz a normális vásárlóknak, mint amennyire akadályozza a másolást.
5.
5.
Speper
Tetszik, h az Ubisoft ennyire komolyan veszi a védelmet, mert legalább próbál tenni valamit a kalózkodás ellen. Én tiszta szívből szurkolok nekik, hogy sikerüljön egy működőképes faja kis védelmet létrehozniuk! :)
4.
4.
bsg09
#3: Digim van és nem 1-szer szívtam a játékkal.
3.
3.
Netsu
Diginél nem lehetetlen az "atomstabil" net.. Persze,akinél nincs Digi,az megszívta :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...