Per indul az Activision Blizzard és a Zynga ellen

Számoltunk már be néhány merész perről és jogi esetről az évek folyamán, elvégre az Egyesült Államok a perek országa, ahol mindenki azonnal a törvény elé viszi kisebb-nagyobb sértődéseit. A mostani eset azonban talán legambíciózusabb mindegyik közül.

A Walker Digital néven futó cég, ami számomra megfejthetetlen dolgokkal foglalkozik, bátor lépésre szánta el magát. Keresetet nyújtott be a bíróságon az Activision, a Blizzard és a Zynga ellen, ugyanis állításuk szerint ezek a kiadók megsértették a Walker Digital egyik szabadalmát.


A szóban forgó szabadalom egy adatbázis alapú online bajnokságrendszer, melynek szövege szerint "a játékosok különböző input- és outputeszközök segítségével egymástól távol eső helyekről csatlakozhatnak be a bajnokságba, amit egy központ vezényel le".

A Walker Digital állítása szerint a szabadalmukat pusztán olyan apró címek sértették meg, mint a Call of Duty: Black Ops, a Call of Duty: World at War, a Modern Warfare két része, a World of Warcaft és annak összes kiegészítője, a Wolfenstein, a DJ Hero 2, a GoldenEye 007 és persze a Mafia Wars. De ez még közel sem a teljes lista!

A Walker Digital egyelőre meg nem nevezett értékű kártérítést szeretne látni az Activisiontől, a Blizzardtól és a Zyngától. A cégnek egyébként nem ez az első ambíciózus jogi ügylete: a múlt hónapban például a Facebookot perelték be, szintén szabadalomsértés miatt.

18 komment - szólj hozzá!