A Sony reagált a PlayStation 3 feltörésére

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 7.
  • Hír
Link másolása
Patthelyzet állt elő a legutóbbi hacker-konferencián közzétett megoldás óta, az évekig magát szilárdan tartó konzol szinte nyitva áll a kalózkodás előtt, az utolsó védelmi bástyái is a porba hulltak. A Sony most hálózati frissítésekkel kíván szembeszállni törések ellen - de vajon ütőképesen-e?

A hét elején robbant a bomba, a hackerek teljesen szétzilálták a konzol utolsó védelmi erőfeszítéseit, így már a nem engedélyezett kódok is futtathatóak a rendszerben, majd nem sokkal ezután már meg is jelent az első egyéni PS3 firmware. A Sony a jelek szerint nem aggódik túlzottan, halálos nyugalommal nyilatkozott az Edge magazinnak az incidensről:

"Tisztában vagyunk az eset fontosságával, meg fogjuk oldani a biztonsági hiányosságok kérdését hálózati frissítések keretén belül, hamarosan minden részletet felfedünk az esettel kapcsolatban."

A hacker-csapatokat a nyilatkozat nem tántorítja el, szerintük minden egyéb tétova intézkedés, csak elhúzhatja a haláltusát. A BBC-nek adott interjújukban a következőket mondták:

"A konzol veszélybe került - nincs visszaút. Az egyetlen mód, amely megoldhatja a problémát, ha komplett új hardvert épít a Sony. A cégnek el kell fogadnia ezt!"

Ha a Sony markáns változtatásokat eszközölne a konzol belső rendszerében, akkor a korábbi játékok használhatatlanná válnának, s ezt tuti nem lépi meg.

57.
57.
kevinbutler
#55: Szívből kívánom, hogy egyszer legyél majd a helyükben.
56.
56.
XDannyL
#53: Nézzetek egy kicsit jobban körül a világhálón!
Mindenütt azt olvasom, hogy egyiknek ez a baja hogy..., a máiknak vmiért nem indul, stb...
Mondjuk 10 emberből 5-nek elindul, míg az eredeti az 10-ből 10-nek.
55.
55.
Vendu
#52: Te meg el vagy tévedve. Szerinted, ha kevesebb a bevélel egy játékból akkor először a programozót rugják ki. Nagyon nem. Azzal nem sokat spórolnak. Azoknak a betanított munkásoknak egy részért rugják ki akik a DVD/Bluray Disc csomagolását meg mozgatását végezték.
Szánalmas már ez az egész, hogy sajnáljuk mindenkit aki a játékokal foglalkozik.
Ha majd elterjed az online értékesítés és megszünik a bolti forgalmazás akkor szegény cdgalaxist fogod sajnálni, mert az utcára kerülnek a dolgozói. Tegyed, vedd harcolj ellene, vedd meg inkább drágábban, csak, hogy támagassad szegény kereskedőket.
54.
54.
bledzer
52. Hány ember munkálya megy galyra? úgy kiváncsi lennék egy pontosabb számadatra
53.
53.
ricsee
#42: Miért ne lenne ugyanolyan jó? Egyébként mit számít a tok és a borító?? omg
52.
52.
kevinbutler
#45: Ha tudnád hány ember munkáját teszik tönkre, nem beszélnél így.
51.
51.
simon 555
#37: természetesen a havi 40 euro erősen példa volt de ha dolgozik az ember akkor minimum 2 havonta félre tud tenni annyit amiből kijön már 1 játék.
nem kell cigit meg piát venni pl 1x nem mész el bulizni és már meg is van a pénz rá(nem rád gondolok persze hanem általánosságban)
50.
50.
Jinbobo
#48: ott a pont! Én is pont ezen a véleményen vagyok. már van 32db játékom, és mind eredeti! Úgy vélem a játékipar pont az ilyenek miatt mint mi- nem fog elhalni. A wazerolók meg büszkék lehetnek magukra. Az ő munkájukat is remélem ennyibe nézik.
49.
49.
XDannyL
#47: Azt egy szóval se mondta senki, hogy a használt játék vásárlás nem "lopás". De ez törvényes "lopás". És ne azokat b*szogasd akik használtan vesznek játékokat, hanem azokat, akik eladják. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy havonta 10-13 ezerért vesz játékokat. Én mellesleg úgy vagyok vele, hogy csak olyan játékokat veszek amiket vagy, nem lehet megunni, kijátszani (GTA, Fifa) vagy PS3 exkluzív (Heavy Rain, GT5, GoW3, Little BIG Planet). Így én se adom el a játékaimat. Új (fóliás) játékot kb 1-2 évente veszek (Eddig a GT5 az amit így vettem).
De amúgy sem kell félteni a kiadókat, hogy csődbe mennek, azért mert nem mindenki újonnan veszi meg a játékát.
48.
48.
TEEBEEX360
#47: Jah és nekem is van ps3-om,és eddig 10 játkékom van rá!Mindet boltba vettem fóliásan,és nem válok meg tőlük,mert nem ezért fizettem ennyit érte!
47.
47.
TEEBEEX360
Én tulajdon képpen azt nem értem hogy itt rizsáznak a kis nyomik hogy a warez lopás meg hasonlók!Na most ha te használtan veszel valamit,vagy valakitől veszed meg, akkor tulajdonképpen te is lopsz,mert nuku pénz így a kiadónak!És olyan undoríto dolog hogyha már megveszek egy játékot 10-13 ezerért,akkor nehogy már eladjam olcsóbban és elcseréljem.Nem azért vettem meg ennyi pénzért hogy később megváljak tőle.Ezzel csak azt mutatják ezek az emberek hogy nekik sincs nagyon pénzük havonta játékot venni!Mert ha használt gémet veszel az egyenlő a warezzal!Én ezt így látom!De ez az én véleményem!Lehet megkövezni nem nagyon érdekel.
45.
45.
bledzer
Kedves hacker ellen lázongók. Ha nem lennének a hackerek és kalózok akkor a multik teljesen a fejünkre nöttek volna és mindenért fizetnél amit csak el tudsz képzelni. És ez hozza magával a fejlődést, a rivalizálás. És ne féljetek, emiat a sony biztos nem foja előrehozottan kiadni a ps3at. A hackerek ez új hardware építéssel arra céloztak, hogy a ps3 at kivesézték és kész. Lehet rajta kalózkodni, ha tetszik ha nem. A box is jó idej fel van törve mégsem váltotta le a Microsoft újabb modellre. Soha sem lessz feltörhetetlen rendszer és mindig mindent fel is fognak törni, ez az élet rendje és ez így egészséges, nektek is nagy kalóz ellenesek csak még nem tudtok róla.
44.
44.
Yami
#42: Figyelmesen elolvastad te a feltörésről szóló cikket?
Az ilyen mód módosított PS3-al nemhogy a BR lemezre írással nem kell vesződnöd de még akár egy hálózati meghajtóról is futtathatod a játékokat.
43.
43.
kevinbutler
42.
42.
XDannyL
#41: Mondasz valamit... De egy hackelt játék soha nem lesz olyan jó, mint egy eredeti.
Mindig van valami kis hiba. Vagy a telepítésnél kell szöszmötölni, vagy minden második hónapban meg kell buherálnom a gépem, hogy menjenek rajta a másolt játékok... egyszóval sok macerával jár. Igaz hogy olcsóbb, de annyival nem hogy megérje ezzel tölteni az időm. Ráadásul most PS3-ról van szó. És mire megveszem a BlueRay DVD írót meg az üres lemezeket, addigra már ott vagyok, hogy ennyi erővel eredetiben is megvehettem volna (mondjuk használtan). És akkor a DVD tokot és a borítót nem is említettem, amit a büdös életben nem nyomtatsz ki úgy, hogy hasonlítson az eredetire. ( bocsi a csúnya kifejezésemért :) )
41.
41.
babem
#40: Nem azért vannak a hackerek lépéshátrányban mert kevesen vannak, vagy butábbak a programozóknál (egyébként is ők is programozók), hanem azért mert az amit meg akarnak hackelni, először meg kell hogy jelenjen. Ők csak ezután kezdhetnek el "dolgozni". A tudásukat pedig két dologgal mérhetjük: 1. Sekerül-e a hack - 2. Milyen gyorsan sikerül
Ráadásul a tudásukat kizárólag ahhoz a programozó gárdához kell mérni akinek a programjával "foglalkoznak" Ha tehát egy hacker PS3-at hackel akkor nem a Blizzard programozóinak a tudásához kell mérni a tudását. S mint te is mondtad a hackerek kevesebben vannak mint azok akik készítik a munkájuk tárgyát, ez csak mégnagyobbá teszi a "dicsőséget" számukra.
40.
40.
XDannyL
#34: Nem hiszem hogy hülyébbek sőt... de sokkal könnyebb védelmet csinálni, mint feltörni. És azok a programozók vannak néhány százan, míg a hacker magányos farkas (talán van egy kis falkája) xD
39.
39.
shatterhand
#37: nekem sincs havi 40euróm játékra
korábban havi 20euróm volt beosztani és gyűjteni, de a csereberéléssel most már annyit se kell félretennem rá
az egyik premier játékból veszem a következőt 2-3 hónap után (+20euróval persze)
38.
38.
shatterhand
#35: Na most a konzolos oldalaknak,meg a multizásnak van egy olyan jó oldala,hogy rengeteg havert lehet szerezni. Ha meg évek óta egy helyen vagytok akkor meg pláne megbíztok egymásba.
A fóliás játéknak jó,hogy nem megy le az ára. De pont a black opsnak meg volt az a "frankó" tulajdonsága, hogy 2 hét után már 10ért árulták. Persze használtan, de ezért jó, ha ismersz emberkéket.
Egy tucat játékot vettem már így ,de egyik se vert át karcos lemezzel,tokkal.
Cod:mw2-t 1 premier után eladtam 10ért, majd tavasszal már 6ezerért újra megvettem (használtan) mert kellett. Rá 1 hónapra 5ezerért ismét eladtam.

Átverni meg azért se fognak,mert körbeírjuk, hogy a gyerek nyomi azt akkor lesheti ki veszi meg tőle a játékot legközelebb.
Az ismeretlennel meg persze óvatosan és utánnajárva szabad.

A fóliás leárazásokat franc fogja megvárni. De azért itt se vészes a helyzet. Zavvi-n az Assassin Creed2: GOTY verziója fóliásan 12font volt postával együtt 1!! év után. Azért ez is jelzi,hogy gyorsan lemennek az árak. Az ilyen COD féléknek a használt piacon megy le az ára...idehaza. Mert azért már ausztriában is amit itt megkapok 3ezerért azt az EBGames-ben(használt cuccok) 30euróért teszik ki (min. 7500ft)
37.
37.
Vendu
Én is remélem, hogy egyhamar nem fogjönni a PS4.
A PS3 is van 2006-tól, de a 2008-as Killzone2, Motorstorm Pacific Rift duo ami miatt egyáltalán érdemes volt megvenni a gépet.

#36: ne mondja nekem senki,hogy aki meg tudta venni a gépet annak nincs havi 40 euroja,hogy vegyen hozzá 1 játékot...
----
Akkor én némán hallgatok mert nekem nincsen.
36.
36.
simon 555
#35: most pont 1 olyan játékot mondtál(gondolom tudatosan,hogy belekothess)
aminek akkora a hypeja,hogy még 1 év után is alig megy le az ára akármelyik platformon....
szerintem 40-45 euro nem sok 1 új játékért.
én havonta veszek általában 1 játékot ps3-ra és ne mondja nekem senki,hogy aki meg tudta venni a gépet annak nincs havi 40 euroja,hogy vegyen hozzá 1 játékot...
35.
35.
Qka19
#23: Hol kaptál pl Te 2 hét után 10k Call of duty Black Ops-ot?Újat és bontatlant?
Mert hogy még a konzol boltokba is 13k ért van.
34.
34.
babem
#33: Kb 93-ban elvittem a haveromhoz floppylemezen egy programot ami csak egy másik floppylemezen lévő "kulcs"-al volt hajlandó működni. Kb. 15 perc alatt annyira visszafejtette a srác, hogy megtalálta azt a részt ahol a kulcslemezt ellenőrizte a program. Aztán már csak néhány minimális módosítást hajtott végre és onantól kezdve már lényegtelen volt, mi van a kulcslemezen.
Ne hidd hogy a hackerek hülyébbek a programozóknál. A végén még csalódás érhet.
33.
33.
XDannyL
Ez egy vicc...
Soha nem fogják tudni úgy feltörni, hogy utána normálisan lehessen használni.
Pl.: Nem lehet utána frissíteni, nem tudsz online játszani és sok apró hiba, amik amilyen aprók olyan idegesítőek.
Én se aggódnék a Sony helyében. Ezeknek a hülye hackereknek csak a szájuk a nagy.
32.
32.
Netsu
#13: Ha lehet értelmesebb dolgokra költeni,akkor francnak kell konzolt venni? -.-"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...