Ingyenessé teszik a Champions Online-t

Ironikus, hogy az előbb írtunk a DC Universe Online megjelenéséről, mert valószínűleg ezért is döntöttek úgy az Atarinál, hogy ingyenessé teszik a Cryptic 2009 óta futó szuperhősös MMORPG-jét. A játékot fizetés nélkül letöltheted, majd játszhatsz vele, de a C-Store mindig nyitva áll lőtted.

Az Atari bejelentette, hogy január 25-én ingyenessé válik a Cryptic szuperhősős MMORPG-je, a Champions Online. A döntésben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a minap megjelent a Sony DC Universe Online-ja, és a játék már eddig sem tudott kiemelkedő sikereket felmutatni.

Ezzel együtt a játékosok ingyenesen tölthetik le az MMO-t, majd havidíj nélkül játszhatják, ameddig csak jól esik nekik. Természetesen mikrotranzakciók keretében továbbra is vásárolhatunk különféle javakat, a böngészőkből és a játékból egyaránt elérhető C-Store-ból mindenféle finomság, felszerelések, kosztümdarabok és különleges képességek várják a tehetősebbeket (illetve azokat, akik hajlandóak rááldozni a játékra néhány extra dollárt). Aki vásárlási mániában szenved, havidíj jelleggel továbbra is kicsengetheti a 15 dollárt - ez esetben minden prémium tartalom megszerzésére jogosult lesz.

A fizetős MMO-k ingyenessé tételével gyakran élnek újabban a fejlesztők, miután a fizetőképes játékosok többségét elhalássza a World of Warcraft. Úgy tűnik, az ingyenes modell segítségével van esély a túlélésre, a The Lord of the Rings Online például egészen elképesztő módon háromszoros bevételt hoz a fejlesztőknek, mióta nem kell havidíjat fizetni utána.

18 komment - szólj hozzá!