Ingyenessé teszik a Champions Online-t

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 12.
  • Bejelentés
Link másolása
Ironikus, hogy az előbb írtunk a DC Universe Online megjelenéséről, mert valószínűleg ezért is döntöttek úgy az Atarinál, hogy ingyenessé teszik a Cryptic 2009 óta futó szuperhősös MMORPG-jét. A játékot fizetés nélkül letöltheted, majd játszhatsz vele, de a C-Store mindig nyitva áll lőtted.

Az Atari bejelentette, hogy január 25-én ingyenessé válik a Cryptic szuperhősős MMORPG-je, a Champions Online. A döntésben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a minap megjelent a Sony DC Universe Online-ja, és a játék már eddig sem tudott kiemelkedő sikereket felmutatni.

Ezzel együtt a játékosok ingyenesen tölthetik le az MMO-t, majd havidíj nélkül játszhatják, ameddig csak jól esik nekik. Természetesen mikrotranzakciók keretében továbbra is vásárolhatunk különféle javakat, a böngészőkből és a játékból egyaránt elérhető C-Store-ból mindenféle finomság, felszerelések, kosztümdarabok és különleges képességek várják a tehetősebbeket (illetve azokat, akik hajlandóak rááldozni a játékra néhány extra dollárt). Aki vásárlási mániában szenved, havidíj jelleggel továbbra is kicsengetheti a 15 dollárt - ez esetben minden prémium tartalom megszerzésére jogosult lesz.

A fizetős MMO-k ingyenessé tételével gyakran élnek újabban a fejlesztők, miután a fizetőképes játékosok többségét elhalássza a World of Warcraft. Úgy tűnik, az ingyenes modell segítségével van esély a túlélésre, a The Lord of the Rings Online például egészen elképesztő módon háromszoros bevételt hoz a fejlesztőknek, mióta nem kell havidíjat fizetni utána.

18.
18.
marley3333
Én egyszer játszottam már egy ilyen szuperhősös mmo-val már nem emlékszem a nevére de azt tom h 10lvl-ig (kb)lehetett felfejlődni tovább csak ha prémium acc-od volt. Ha hasonlít arra akkor nagyon boldog ember vagyok :D
17.
17.
hedzsooo
...A jatek keszitoi altalal kitalalt szuperhosok, v. mar meglevo szuperhosok ( pl. kepregenybol ) vannak ebben is ?
16.
16.
vesszoman
Csak január 25-től lehet letölteni nem?
13.
13.
Adamknight
Amúgy lehet hogy én értelmeztem rosszul, de ez alapján a két link alapján én azt szűrtem le, hogy meg lesz kötve a karakterünk kinézete, ergó nem készíthetjük el a saját ízlésünkre szabott karit, és az erők közül is csak az utazó erőinket választhatjuk meg, magyarán class-kombinációk nem lesznek lehetségesek a free to play modelben. Javítsatok ki ha tévedek. Itt a két link ahonnan erre következtettem:
http://www.champions-online.com/node/595109
http://www.champions-online.com/node/595112
9.
9.
KiCsi MexXiS
8.
8.
JcGross
Jee!!! A minap nézegettem ezt a játékot, hogy nem ingyenes-e, erre itt a hír! Várós!
7.
7.
siedrenn
Valóban logikus lépés akármelyik mmo esetében beveztni az ingyenes/mikrotranzakciós üzleti modellt. Olyanokról beszélek,amiknek meglenne a játékosbázisuk, csak éppen havidíjat nem lennének hajlandóak érte fizetni. Több szempontból is eredményes és több profitot termelő lehet a váltás. Ha belegondolunk, a fix játékosbázissal havidíjas modell esetében fixen játékosonként csak 15 $. Mikrotranzakciós modell bevezetésével nem ritka, hogy a játékosbázis akár 10x-esére is megnő, emellett megvan a lehetősége, hogy bármennyi pénzt elkölthessenek a játékosok, akár több 100 dollárnyit is. Tehát több játékos+több pénz.
6.
6.
pjoco
Biztosan kipróbálom!
5.
5.
Garfartix
Január 25-től, ez Must Have kategória nálam, rajongok a szuperhősös játékokért, rajongok az MMO-kért, a játékot pedig régóta követem figyelemmel
4.
4.
huszti
és mikortól lesz ingyenes?
3.
3.
hakydakillah
2. Szerintem most ha belépsz újoncként „rosszalkodni“, akkor a magasabb szintűek szétszednek ezerrel :-)
Az MMO-król mindig a South Park WOW-os része jut eszembe, ezerszer láttam, megunhatatlan :-)
2.
2.
themagott
Nagy hír :D Biztos hogy ez kap egy lehetőséget ;) csinálok valami hatalmas szupergonoszt és rettegésben tartok majd mindenkit xDxD
1.
1.
Mortis
Logikus lépés volt. Talán nekik is bejön ez az üzleti modell. Bár a LotRO-nak nincs teljesen hasonló konkurense, mint ennek a DCO.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...