Lecsúszott a Respawn Entertainmentről a THQ

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Nem az EA volt az első cég, ami szóba került a Respawn Entertainment javában készülő új akciójátékának kiadójaként. A ex-Infinity Ward alapítótagok, Vince Zampella és Jason West stúdiója korábban a THQ-val tárgyalt, ám az új cím tulajdonjogára vonatkozó kérdésben nem jutottak dülőre.

Zampella és West tanult az Acitvisionnel való szakításból, hiába tettek meg mindent anno a Call of Duty frencsájzért, hiába tettek bele apait és anyait, a sorozatos nézeteltérések után szakítottak Kotick brigádjával, de a CoD jogai az Activisionnél maradtak. Danny Bilson, a THQ elnöke szerint "pont egy aláírásnyi távolságra" voltak attól, hogy a Respawn titkos játéka az ő égiszük alatt jelenjen meg, nem sokon múlott tehát, hogy egy új frencsájz landoljon náluk. A szakma igazi öregjeitől.

Habár Zampella már sok éve ismerte Bilsont, így a THQ volt az első kiadó, amely megkereste őket és komoly tárgyalásokat is folytattak, ám egy kérdésben nem értettek egyet: a THQ az új cím tulajdonjogait is szerette volna birtokolni, ám Westék ezt nem engedték:

"Őszintén szólva, azok után, amin az Activisionnel szemben keresztülmentünk, fontos számunkra, hogy a játék tulajdonjogait is birtokoljuk. Sajnos ebbe a THQ nem egyezett bele."

A Respawn Entertainment ezek után aláírt az EA-vel, amely hagyta, hogy a fejlesztők megőrízzék tulajdonjogukat az új játék kapcsán. Ha a THQ kicsit engedett volna, ő került ki volna győztesen. Lehet, hogy ezzel lecsúszott egy Call of Duty-verő sorozatról?

Egy biztos, nekik sincs okuk panaszra: magukénak tudhatják a Dead or Alive atyját, Tomonobu Itagakit és persze a hollywoodi rendezőt, Guillermo del Torot az Insane-nel.

10.
10.
wigyory
Na csak harcoljanak, a lényeg hogy játszható komoly gameket dobjanak a piacra-a gamerek meg értékelnek hogy megéri a pénzt vagy halott a téma. Amúgy nekem nincs gondom egyikkel sem, játszani szeretnék.
9.
9.
huszti
azért a blizzard akkora fejlesztő csapat, hogy nekik szerintem senki nem dirigálhat. Kb mint a rockstar a take two-nál
8.
8.
wildláma
Nekem amúgy mindig is a THQ volt a szívem csücske, és megértem őket is, meg a Respawnosokat is, mert mind2 jól akart kijönni belőle, az EA meg kb megfog mindent ami él és mozog, hogy visszaállítsa magát a dobogó tetejére.
7.
7.
Irasalgor
Azért a THQ is jó kiadó...jobb mint atömeggyáros Acti és a színvonaltalan 70%-os játékaival...
6.
6.
bsg09
#5: A Blizzard az Activision része.
5.
5.
Kriszg
#4: akár ... maradok a blizzardnál és a bethesda-nál ^^
4.
4.
daenath
#3: A problema az hogy az Activisiont ez a gerinctelen Kotick vezeti, anno nem volt ilyen szemetlada a kiado.
3.
3.
Kriszg
az Activision évröl évre nagyobb hülyeséget csinál ...
2.
2.
Split
#1: Remélem csődbe mennek... Szegény Blizzardot, meg a CoD címet sajnálom egy kicsit, mert a pénzéhség mind a kettőt szépen lassan megöli...
1.
1.
abydos
Poén, de az Activision az egyik perében pont azzal érvel, hogy a szemét EA beszélte rá a párost, hogy menjenek hozzájuk és ezzel szerződésszegésre kényszerítették őket! Most, hogy kiderült, még sem volt olyan sima a kiadóváltás, lehet az Activision megint elveszíti az egyik hazugságperét, ahogyan szokta?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...