GDC 2011: Életműdíjat kap Peter Molyneux

Ahogy az lenni szokott a Game Developers Conference keretében nem csak az elmúlt év legjobb játékait választják ki a szakmabeliek, de egy valaki életműdíjat is kapni fog - idén nem más lesz a szerencsés, mint a Fable- és a Black & White-sorozat atyja, Peter Molyneux.

Peter Molyneux immár 25 éve van a szakmában, első stúdióját, a Bullfrong Producions-t 1987-ben alapította Angliában, és olyan klasszikus címeket tett le arra a bizonyos asztalra, mint a Theme Park, a Magic Carpet, a Dungeon Keeper és a Populous, amelyről egyébként a február végén megrendezendő konferencián is beszélni fog többek között.

Tíz évvel később, mikor a Bullfrogot felvásárolta az Electronic Arts, Molyneux a Lionhead Studioshoz ment, ahol azóta is dolgozik: ez a stúdió felel többek között a Black & White- és a Fable-sorozatért is. Érdekes módon a Lionheadet is utolérte a végzete, 2006-ban a Microsoft vásárolta fel a céget, Molyneux pedig ekkor vált a Microsoft Studios Europe kreatív igazgatójává.

Munkásságát március 2-án fogják életműdíjjal jutalmazni a GDC keretein belül megtartott Game Developers Choice díjátadón. A rendezvény házigazdája immáron harmadszor is Tim Schafer, a LucasArts néhai ikonikus legendája és a Double Fine Studios alapítója lesz.

16 komment - szólj hozzá!