A DC Universe a Sony Online büszkesége

A hónap elején megjelent DC Universe lett a Sony Online Entertainment eddigi leggyorsabban fogyó játéka a cég fennállása óta, ezt maga a stúdió elnöke, John Smedley jelentette be. Szó ami szó, rá is fért már a siker, hiszen az EverQuest első része óta nem tudott igazán kiemelkedő sikereket felmutatni.

Az ingyenes alternatívák és a Blizzard térhódítása óta alaposan fel kell kötnie az alsóneműjét annak, aki ebben a kiélezett helyzetben helyt akar állni. A Sony Online-nak ez sikerült a népszerű szuperhősös univerzumot feldolgozó MMO-jával. A cím sikerét Smedley a Twitter-csatornáján osztotta meg a nagyközönséggel és egyben felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a boltok készlethiányát hamarosan orvosolják is.

"Dolgozunk a DCUO készlethiány problémáin" - mondta - "Ez a mi valaha volt leggyorsabban fogyó játékunk, hétfőn feltöltjük a polcokat." Érdekesség, hogy az eladott játékok 52 százalékát tette ki a PS3-as változat.

Tény, hogy nem számított ilyen örömteli fogadtatásra a Sony sem, ezt mutatja, hogy máig nem tudtak megfelelő utánpótlást biztosítani a DC Universe dobozos példányaiból, a játék megjelenésekkor pedig a szerverek nem bírták a játékosok rohamát, a cég non-stop fejlesztette háttérparkját. A toplistákon az élmezőnyben halad, régen várt sikert ért el a stúdió.

5 komment - szólj hozzá!