Az első Op. Flashpoint: Red River fejlesztői napló

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 26.
  • Videó
Link másolása
Az év második negyedévében kel birokra ismét az Operation Flashpoint harmadik részre az eredeti fejlesztők által készített ArmA II ellen, a Codemasters lassan elkezdi tolni a finomabbnál-finomabb anyagokat. Most az első fejlesztői naplóban regélnek arról, hogy mi változott a Dragon Rising óta.

Taktikai shooterek terén szerencsére nincs tobzódás, konzolokon meg szinte egyeduralkodónak számít az Operation Flashpoint, nem tudnánk mondani még egy olyan címet, ahol ennyire szigorúan veszik a realisztikus militarista hadviselést. Az előd, a Dragon Rising jó volt arra, hogy a populáris mezőnyben is megállja a helyét a frencsájz, bár sokan fújoltak arra hivatkozva, hogy "meghaltam, pedig nem is láttam, honnan lőtt, olyan messze volt". Aki erre gerjed annak szerencséje van, a Red River újra nekifut az alapreceptnek.

Adam Parsons producer, Sion Lenton kreatív igazgató és a játék két fő designere, Mike Smith és Tim Browne mesél most arról, hogy az Neon Engine miben fejlődött 2009 óta, mik a főbb játékmeneti változások. A videó csúcspontja az amikor egy JDAM légicsapásának lehetünk szem és fültanúi.

Parsons szerint már a bejelentés óta sok kritika érte a Red Rivert, miszerint az új fícsörök kevésnek tűnnek, de az úriember megnyugtatott mindenkit, hiszen soha nem volt még ennyire autentikusan megvalósítva az, hogy milyen egy tengerészgyalogos bakancsában tetszelegni.

Az OPF: Red River 2011 második negyedévében jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.

14.
14.
Giggsy
#13: Gratulálok, bebizonyítottad, hogy ez a játék nem neked készül, leülhetsz. A CoD egy mész és lősz játék vérpistikéknek, szűk pályákkal, az OFP meg egy taktikai shooter, hatalmas, gyakran nyílt hosszan belátható tereppel. Aki ezzel játszik, annak a játékélmény fontosabb, mint a grafika. Csak úgy megjegyezném, hogy igazán szép grafikával ekkora terepeket, elfogadható gépigénnyel szerintem a világon nincs motor ami elvinne...
13.
13.
xICEMANx
Elég gyenge... tudom hogy nem hasonlit semmiben de egy COD 4-es 5x jobban fest mint ez... most hogy itt többmindent lehet csinálni meg tudom is én... külcsinyre nem adtak semmit, homályos szar az egész... meg tök béna
12.
12.
bledzer
csak legyen jobb a friendly AI mint az OP dragon risingba, mert emlékszem ahogy az utolsó küldetésnél a társaim abszolút becsődöltek és egyedül kelett legyilkolásszak ötven-egynéhány embert.
11.
11.
Giggsy
Remélem jobb lesz, mint a Dragon Rising. Az sem volt kifejezetten rossz játék, de akadtak benne olyan küldetések, ahol amolyan jó CoD-os MoH-os beidegződéssel rádküldtek két szaksznyi embert, aztán gyűrd le őket a tűzcsoportoddal. Ennek ellenére jobban volt összerakva, mint az ArmA 2 (még ha szimulációban annyira azért nem járt az élen), amivel én személy szerint játszani sem nagyon bírtam. Vagy lebutítottam totál idiótára a grafikát és alig volt jobb, mint a CS-é, vagy hagytam normál beállításon, akkor meg szaggatott mint állat. Jelzem nem túl gyenge a gépem, CoD, Mass Effect, NBA 2k full grafikán fut élvezhető framerattel, a Cryis is közel teljes minőségen.
10.
10.
Shadowsomi
Én a Dragon Rising-ben vértizzadtam, mire sikerült egy-egy küldetés. Biztos én vagyok a láma, de hát bárhol feküdtem a fűben és komótosan másztam a cél felé, mindig lelőttek. Ettől függetlenül nagyon élveztem a játékot. Ez is jónak tűnik, szeretettel várom.
9.
9.
Glek
Grafikailag kicsit gyengének tűnik így első trailer alapján. :O Persze lényegtelen, hogy ha tudnak hozni egy bizonyos belső tartalmat. Imádkozzunk, hogy azóta valaki bevezette őket az AI-k csodálatos világába, az valahogy kimaradt múltkor :D
8.
8.
kekvillam
#7: gamplay csak a medal of honorra vonatkozik
7.
7.
kekvillam
operation flashpoiint dragon rising 2 az jo volt remélem ebbe nem fogok csalodni mert látam egyszer egy gameplyat és jo volt de játszotam vele és szar volt
5.
5.
Qbász
Bleh.. megint ez az agyonhomályosított képi világ effektekkel, puritán tájjal.
4.
4.
Folti90
Végre nem egy Cod szintű menj és lődd. Itt taktikázni kell és odafigyelni, csak erős idegzetűek játéka! Csipázom
3.
3.
Mortis
Örülök, hogy végül nem mentek el az irreális irányba, mint a CoD-ok. Amíg nincs új ArMa, addig szükség van erre. :)
2.
2.
fojesz
#1: De hát még meg sem jelent. :D
1.
1.
waynerooney108
Imádok erről a játékról olvasni és játszani vele!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...