Elemzők: 20 millió Black Ops, 6 millió Cataclysm

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 27.
  • Hír
Link másolása
A Janco Partners elemzője, Mike Hickey elővette a varázsgömbjét, és megpróbálta megbecsülni, hogyan zárt az Activision a legutóbbi negyedévben. A kiadó csak két hét múlva, február 9-én adja ki a hivatalos pénzügyi helyzetjelentését, addig ezekkel a számokkal kell beérnünk.

Mike Hickey becslései szerint az Actvision a tavalyi év utolsó negyedében (október és december között) 2,468 milliárd dolláros bevételt ért el, amiből körülbelül 1,025 milliárdot köszönhet az immár 20,6 millió eladott példányt maga mögött tudó Call of Duty: Black Opsnak. A számok reálisnak tűnnek, az Activision tavaly decemberben maga is megerősítette, hogy 1 milliárd dollárt kasszírozott össze az új Call of Duty-val, amely ezzel a sorozat legnépszerűbb darabjává vált: még a Modern Warfare 2-nek is 8 hónapjába telt elérni a 20 milliós álomhatárt.

A World of Warcraft: Cataclysm sem szerénykedhet: PC-exkluzivitása ellenére 6 millió példány kelhetett el belőle, s ezzel 189 millió dollárt hozott az Activision konyhájára. Ez esetben a becslés eltér a hivatalos eredményektől, mert a Blizzard azt jelentette be két héttel ezelőtt, hogy egyetlen hónap alatt 4,7 millió példány talált gazdára a játékból.

Az egész évet figyelembe véve Hickey úgy becsüli, hogy 2010-ben 4,722 milliárd dollár bevételt ért el a cég, ami csak picivel marad el a 2009-es esztendő 4,775 milliárdos eredményétől. A 2011-es üzleti évre 4,612 milliárd dolláros bevételt jósol a kolléga, és úgy véli, hogy jövőre érkezik a Call of Duty: Modern Warfare 3 (amit a hírek szerint három csapat fejleszt egyszerre), a Diablo III és a Starcraft II következő fejezete.

7.
7.
giga321
A CoD 7 tényleg kaki volt WoW-al meg alapból nem játszok.
6.
6.
Skyer
#4: És alaptalan. Bár a CoD7 gagyi, azért a Cata zsir lett!
5.
5.
Dark_Temptation
nagyon nagy címeket adnak ki és 1 csomó pénzt kaszálnak, aztán mikor megveszed (pl black ops ) rájössz h mekkora szar :D
1.
1.
Skyer
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...