A játékosok veszélyesebben vezetnek

Nem először kerül elő az az elmélet, mely szerint azok a játékosok, akik rendszeresen nyúznak autóversenyeket és szimulátorokat otthon, általában veszélyesebben vezetnek annak ellenére is, hogy a vezetési képességeik javulnak - ezúttal a Continental tette le a voksát a teória mellett.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#36
Sziasztok

33:látom,nem tudsz értelmezni,vagy olvasni VÍZÁTFOLYÁS te még nem mentél olyanra?

Mielőtt véleményt alkotsz olvasd el legalább 3x amit írtam,aztán oktass.

Megnéznélek, 1.5 mill km után te hány balesetet okoznál,én még 1-et sem.

BB szép napot
#35
Lassan 1 éve motorozok és a játékok miatt(gondolom én) a reflexeim javultak....(Cod multi terhel rendesen XD)....Egyszer sem karamboloztam saját hibámból az viszont tény hogy kicsit feszítem a határokat dehát ki nem?
#34
Van némi igazság benne.
#33
#32: A cikk semmit nem állít, ami téged cáfolna. Ha egyszer elolvasnád... De ezt bárkinek tudnám javasolni, aki bármilyen véleményt leír, ne vedd nagyon magadra. De tudod mit, külön linkelem neked azt a részt, ami bizonyítja, hogy nincs igazad, csak hogy jól érezd magad és mert teljesen kedves és rendes ember vagyok, mert segítek megtalálni neked a hangot a cikkel:

"efféle húzásaikkal másokat is veszélyeztetnek még annak ellenére is, hogy a játékok révén fejlődhetnek a vezetési képességek. Ez utóbbi megállapítás egyébként szinte tényként kezelhető"

Remélem ezek után elolvasod a cikkeket, mielőtt ordító baromsággal zársz le egy érdekes kommentet.
#32
Sziasztok

Én pont fordítva fogalmaznák,ugyanis sokszor a szimulátor játékoknak köszönhetően,fogtam meg az autót.Ausztria, autópálya, vízátfolyás, tempó 150 kocsi megpördül,szemből menetiránynak háttal! kamion ÁÁÁ és semmi baj nem lett,igaz a következő leálóba megáltam eggyet remegni.Ez volt a legdurvább,16 éve vezetek heti átlag 6-8ezer kilométert,(nem kamion) külföldre,kocsit még meg sem karcoltam soha.Ennyit arról,amit a cikk ír jah és Németbe nem 130-a max(230+++)

BB szép napot
#31
A vezetés tanulásakor a fokozatoság a lényeg. Én mikor először egyedül vezettem max 80kmh val mentem s lassan gyrsultam. Mostmár 3 éve van könyvem s volt már 200, kézifékkel körförgalom stb. de mindent csak lassan, fokozatosan. Szerintem az utakon azért van nagy baj, mert sokan sz*rakodnak. A minimum sebességet is pont úgy be kellene tartani mint a maximálisat.
#30
Hát lehet lessz benne valami :)
#29
Mostanság elég sokat nyomulok a GT5-el de valóban néha úgy érzem magam munkába menet mintha valóban a versenypályán lennék. DE!!!!!! Azért mikor lepadlózom a játékban azért csúszik be a kanyarban mert minimum 500 ló dübörög alattam de a valóságban csak 90 meg egy kis jeges út :-D
#28
#27: apám 39 éves és már 20 éve vezet kb.
1x volt komolyabb balesete de az sem az végett mert gyorsan ment hanem mert elaludt.gyors hajtás végett még nem is volt balesete szerencsére.és tanúsíthatom,hogy tényleg elég jól vezet:)van,hogy mellékúton 180-al megyunk és én egyáltalán nem félek mellette mert tudom,hogy már nem amatőr és nem most kezdte.1x megvolt a 200 is főúton.(sztrádán a 220)
#27
Törölt felhasználó
#24: hát ez az.
de a kevélység az általában meg szokta bosszulni magát. azt hiszed hogy tudsz, aztán könnyen lehet hogy az élet rádcáfol. sokszor nem is rajtad múlik.
egyébként ha vezetésről van szó, majdnem mindenki elfogult magával szemben.
hány ismerősömtől hallottam már ezt... hogy: pff én sokkal jobban vezetek nálad, igy meg úgy. ok, de ha én vezetek akkor pofád lapos puttana.
nekem is volt olyan, hogy megcsúsztam a jégen. tökegyenes út, százzal mentem, hirtelen jött egy vékonyabb hónak tűnő rész. mondom ezen simán átmegy, aha.
3x kellett ellenkormányoznom, ha nem teszem akkor korlát vagy árok, lehet válogatni. mire megállt szépen megfordult a wagen, nem lett baja. 12 éve vezetek, de akkor azért visszavettem az arcomból! :D
#26
Ez egy hatalmas baromság. Én gyors vagyok a szimulátorban és lassú a közúton. Nincs jelentősége.
#25
maximum csak gyorsabban pakolom a váltót, de nem szoktam veszélyesen vezetni. Ahhoz többre tartom mások életét, meg a sajátomat hogy csak azért mert gépen versenyzek, az úton is azt tegyem... az eddigi 4 év alatt, két olyan előzésem volt amire azt mondtam, na azért legközelebb ilyet ne, és egy még zöldfülüként, 1 meg 200 km után, Pécsről hazafele
#24
#10: az apám szeret hajtani de nem is fiatal meg nem is hiszi,hogy rajta kívül nincs más az úton:D(nem nem is játszik semmivel)
csak simán tud vezetni.
#23
konkrétan lesz*rom...aki iszik az is "veszélyesebben" vezet:D
#22
Én nem játsszom autóversenyt mégis szarul vezetek.
#21
én speciál egyálltalán nem vezetek veszélyesen :D
#20
Van benne igazság... xD
Én is baromi sokat GT5-özök és tényleg néha az úton is úgy érzem magam mint ha csak a versenypályán lennék... És ott ugye "mindig, minden körülmények között" első kell hogy legyek :P :D
Ráadásul automata, így még a váltogatásra se kell figyelni, csak nyomni kell a gázpedált! xD
(persze télen csak óvatosan, mert ilyenkor sokkal többet fogyaszt a verda :S)
#19
Szerintem aki hülye az játék nélkül is hülye .13 évig toltam sofőrként teherrel és futár kocsikal is én is bírom az autós dolgokat de inkább ami közelebb van a verseny filing reprodukálásához toca , gt . Azt kell belátni hogy közúton az a gyöztes aki minden nap hazaér . Hogy valaki első az csak a versenypályán számít . Aki ezt nem érti arra az első mondatom érvényes .
#18
1, 17 tökéletesen eggyetértek. Én a shiftet és minden lehetséges autós játékot abszolút segédletek(abs, esp..stb) nélkül játszok. aztán be a twingómba és jöhet ami a csövön kifér VISZONT mindig egyedül vagyok a kocsiba mikor barvúrkodom és arra is nagon ügyelek hogy mást ne sodorjak veszéjbe.
#17
Ez intelligencia kérdése, aki hülye egy játék után a forgalomban az nagy valószínűséggel játék nélkül is hülye lenne!