Négymilliónál jár az NBA 2K11

Ahogy az várható volt, óriási sikernek örvend az NBA 2K11. A kosárlabdás játék nem csak a sorozat, de a 2K Sports történetében is a leggyorsabban fogyó cím, ami tulajdonképpen nem is meglepő annak fényében, hogy a kiadó idén konkurencia nélkül maradt az EA Sportsnak köszönhetően.

A 2K Sports a minap bejelentette, hogy az NBA 2K11-ből októberi megjelenése óta 4 millió példány talált gazdára. Az eredmények kapcsán duplán van oka örülni a kiadónak, mert sem a sorozat, sem pedig a cég történetében nem volt eddig olyan játék, amely ilyen gyorsan fogyott volna.

A siker tulajdonképpen nem meglepő, miután az EA Sports hosszú kínlódás után lelőtte az NBA Live-sorozat felrázására szánt NBA Elite 11-et. Az NBA 2K11 így gyakorlatilag konkurencia nélkül maradt, elvégre a jóval komolytalanabb NBA Jam nem említhető egy lapon a 2K játékával. Hab volt a tortán, hogy a készítőknek sikerült leszerződtetniük minden idők legsikeresebb kosárlabda-játékosát, Michael Jordant is, aki nem csak a borítón pózolt, de külön játékmódot is kapott.

Az NBA 2K11 október elején jelent meg a Nintendo DS kivételével minden platformra (beleértve a PlayStation 2-t is), azóta Amerikában mindig ott volt az NPD tízes toplistáján, októberben pedig még az első helyet is sikerült megcsípnie.

6 komment - szólj hozzá!