Vesztességgel zárta az ünnepi szezont az EA

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 2.
  • Biznisz
Link másolása
Az ünnepi szezon hagyományosan a kiadók legerősebb időszaka szokott lenni, legalábbis a menedzsment szeretné, ha az lenne. Az Electronic Artsnak ez most nem jött össze, dacára a Need for Speed: Hot Pursuit és a Medal of Honor sikereinek, vesztességgel zárt a vállalat.

Tavaly október és december között az Electronic Arts 1,05 milliárd dollár bevételt számolhatott el, ami 15 százalékos visszaesést jelent a tavalyi 1,24 milliárdos eredményéhez képest. A cég veszteségei is nőttek, 82 millió dollárról 322 millióra hízott mínusszal zárta az ünnepi szezont.

A kiadó hozzátette: ezeknél a számoknál a nem ismétlődő tételeket, így a felvásárlásokkal kapcsolatos és az átszervezésekkel járó költségeket is elkönyvelték. Ezeket leszámítva viszonylag eredményes volt az EA utolsó negyedéve: 1,4 milliárd dolláros bevételt és 196 milliós nyereséget jegyezhettek fel.

Az EA-nek több nagyobb címe is volt ez idő alatt, az új Medal of Honorból és a Need for Speed: Hot Pursuitből egyaránt 5-5 millió példányt szállítottak le a boltokba. A kiadó ezenkívül három másik címmel, a Battlefield: Bad Company 2-vel, a Madden NFL 11-gyel és a FIFA 11-gyel is átlépte ezt a mérföldkövet - utóbbiból több, mint 11 millió darabot szállítottak le. Persze voltak bukott címek is: a vállalat az EA Sports Active 2 kapcsán erősítette meg, hogy a játék a várakozásaikon alul teljesített.

A digitális értékesítésekből 211 millió dollárja származott a kiadónak, ebből 62 millióval vették ki a részüket a konzolos, 82 millióval a PC-s, valamint 67 millióval a mobilos letöltések. Az előrejelzések szerint a márciusban véget érő üzleti év összbevételének a 20 százalékát (azaz mintegy 750 millió dollárt) fogják kitenni a letölthető játékok és DLC-k eladásai. 

12.
12.
Irasalgor
#8: Lesz folytatása, mert 5 milliót eladtak belőle, ami azért jó. Amúgy meg (ez nem neked megy innentőpl KenyeresB) hogy sokan még mindig divatból fikázzák az EA-t de ők legalább minőségi játékokat adnak ki. Az Acti programjai (új IP-k, stb), általában csak a középkategóriát, vagy a 80%-ot érik el (Singularity, Transformers, Spiderman)...szóval...
11.
11.
Teuton
Akkor már ketten vagyunk, én is veszteségesen zártam az évet >.
10.
10.
McDuff
sajnos nem elég naggyal!>:D
9.
9.
danez11
hát nekem nagyon tetszik a moh, szerintem a legjobb lövöldözősháborús játék, a bc2 után..
8.
8.
KenyeresB
Remélem nem indítok el nagy vitát, de az én véleményem az, hogy a Medal of Honor sokkal élvezetesebbnek és realisztikusabbnak bizonyult mint pl. a nagy rivális COD. Abban bízom, hogy az ilyen állítólagos bevétel hiány nem húzza le a rolót a következő MOH előtt. Úgy gondolom, hogy még sok tartalék lesz ebben a címben, csak hát a szünetelés időszaka bizony rányomta a bélyegét a fejlesztőkre. Ajánlom az EA-nak, hogy kaparja elő az eredeti MOHA alkotóit és adjon nekik akkora szabadságot a készítésben, amennyit csak kérnek és akkor talán mások számára is jóval elfogadottabb és elismertebb lesz a régmúltban még diadalmas széria.
7.
7.
themagott
A 67 millió dolláros mobilos letöltés az elég erősnek tűnik :O nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan töltenek le mobilos játékokat ...
5.
5.
hakydakillah
Hisz ez természetes, sírni kell, hogy ne kelljen az alkalmazottak bérén emelni, csak a játékok árán…
4.
4.
MangaBoyKing
Igyvan tjames ezek mind amit ök villogtatnak kamu ,bár az is csoda hogy a játékokbol ennyit megvettek a medal of honor meg a need 4 speed is igen nagy bukás volt részemröl ,mert semmi élmény nincs benne nagyon gagyin van mindkettö megcsinálva de ez az én véleményem .
3.
3.
bsg09
MoH-ból 5 milla? Jézusom, milyen világban élünk? :(
2.
2.
p.balou
1.
1.
tjames
Hát ez már LOL ! ! !
Évek óta veszteséget termel az EA...persze....
Olyan ez, mint a tegnap reggeli hír, hogy honatyáink leadták vagyon nyilatkozataikat. Viktor vezír egy fél lakás tulajdonsa, és tavalyi évben 400eFt megtakarítást halmozott fel feleségével közös bankszámláján. Ja. Valószínúleg ennyi lehetett a megtakarítása... (és nemcsak róla van szó, csak most vele példálóztak, mivel ő van most kirakatban)
De a lényeg: Az, hogy mit mutat ki papíron az EA, és az hogy mik a ténylges számok, azok KÖSZÖNŐ viszonyban sem lehetnek egymással.
Nem alapítvány ez, és nem is nonprofit szervezet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...