Befutott a Crysis 2 gépigénye

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 2.
  • Gépigény
Link másolása
Nagy volt az öröm, mikor a Crytek - talán pont a rajongók nyomására - az exkluzív Xbox 360-as demó után bejelentette a kipróbálható változatot PC-re is, ám egy kérdés még mindig nyitva maradt: mégis milyen masina kell az immár új motorral érkező játék futtatásához?

A Crysis 2 német Facebook-oldalán vált elérhetővé először a játék PC-s gépigénye, amely valószínűleg azóta fúrja a rajongók oldalát, mióta megtudták, hogy a grafikai csúcstartó folytatása új motorral érkezik majd. A minimális követelmény a következő:

  • Internetkapcsolat a játék aktiválásához
  • Windows XP, Vista vagy 7
  • 2 Ghz-es Intel Core 2 Duo vagy AMD Athlon 64 X2
  • 2 GB RAM
  • 9 GB szabad hely a merevlemezen
  • 8x DVD-ROM
  • 512 MB RAM-mal szerelt NVIDIA GeForce 8800 GT vagy jobb
  • DirectX 9.0c-kompatibilis hangkártya
  • Egér, billentyűzet, igény szerint kontroller


Az ajánlott gépigényre még nem derült fény, de valószínűleg alaposan fel kell majd kötnie a gatyáját annak, aki kiszeretné használni a DirectX 11- és a 3D-támogatást. A Crysis 2 márciusban jelenik meg (a PC mellett PS3-ra és Xbox 360-ra is), a számítógépes demó még a boltokba kerülés előtt elérhetővé válik.

Update! A Crytek szóvivője szerint a feljebb említett gépigény még nem a hivatalos és végleges követelményeket tükrözi. Az "igazi" információk később várhatók.

85.
85.
davidsone
azta!!! mi megy itt?? ekkora gyÍkoskodást xP kemény dolog ez a crysis2, hogy idáig jutnak emberek...
84.
84.
Josi21
#83: Sziasztok

Ha a sok,12-20 éves,Nagy élet tapaszatattal rendelkező,másokat ócsárolni,lenézni,kifikázni tudó,tejfeles szájú kisgyerekek írkálnának róllad,lehet találnánk nálad is 1-2 hibát.

Nem minden a munka! egyébként van 4 alkalmazottam,már több mint 15éve együtt a csapat.

Pihenésről meg csak annyit,ha ennyire figyelsz láthattad volna, 3 év után tudtam kikapcsolódni.

Pont azért van a gép,hogy ne mindíg a melón kattogjon a fejem.

Burkoló vagyok nem Nyelvtantanár.

Zárom is,mert ez már nem a Crysis 2-ről szól.

Szevasztok
83.
83.
Semmer
#81: Szerintem egy Magyar Helyesírási Szótár jobb befektetés lett volna... Főleg, hogy " "maximalistának" nevezném magam,nem csak számítógép tekintetében. "...

Amúgy gratulálok, hogy burkolóként jut idő a munkára / családra / pihenésre és még a játékra is. Nekem valahogy az utolsó kettő nem nagyon fér bele az időmbe

Szép napot
82.
82.
Füles
Josi azért vette a gépet mert nincs élete. Nincs más dolog amire költse a pénzét, és most azt hitte ha ide leírja mekkora kocka akkor menő lesz. De az is lehet hogy kamuzik, ki tudja. Mindenesetre a CTRL+C-CTRL+V kombinációt ismeri :D
81.
81.
Josi21
Sziasztok

Kivenoko,téged nem bántottalak,nincs diplomám!

Két kezemmel keresem a pénzem,burkoló vagyok,autóm egy 8éves mondeó,van két fiam,és egy odaadó feleségem.

Tartoztak, munkából,nem is kevesen,tavaj nagyobb összeghez jutottam ezáltal,tudtam megvenni,gyerekek is örültek neki,+elvinni a családot 3év után nyaralni.

Ennyit róllad/róllatok !

BB szép napot
80.
80.
kivenoko
Josi ne is haragudj meg, de ez olyan volt, mintha odaállnál 1 csöves elé, kifújnád az orrod egy köteg 20 ezresbe, aztán beülnél egy Lamborghini Reventonba, és amikor elmész, direkt belemennél a pocsojába, h jól telibefröcsköld azt aki azt se tudja fog-e enni valamit az elkövetkezendő 2 napban... Joggal irígykednek az emberek, főleg h mai világban 100 emberből 2nek jön össze úgy az élet, hogy lesz 1 normális családja, és tényleg arra költ, amire akar... mind1 kicsit elszaladtam a témától, de kicsit következetes vagyok ^^ Ahoz, hogy összejöjjön az élet, nem elég (ebben az országban) teperni mint a barom, de rohadt nagy szerencse és egy kis rafináltság is kell hozzá, hogy az ember vehessen fél milláért egy gépet, és itt reklámozza h neki mennyi pénze van... és akkor mond azt h nem felvágásból írtad le... Örülök h ennyi pénzed van... biztos jó családból származol... 30 diploma meg 800 ezres fizu...
79.
79.
Josi21
Sziasztok

Látom a világ,és a magyar mentalitás,nem változik...

Így 40-hez közel,nem kenyerem hazudozni,tehetném,írtam volna, 24gb ramot,4 vkártyát.(másolgatás max,a ti tudományotok)

Gtx 580-at veri az 5970 kivéve 1-2 Physx-es játékot(járjatok utánna,én ezért vettem 5970-et)

Gondoltam,mindenféle felvágás nélkül,megosztom veletek,de bár ne tettem volna, belőlletek csak az irigység szól,elnézem nem bántottatok meg.

Azért írtam mindezt,hogy azt is tudjátok ami boltba pl:100 az egyébként csak 40-50(hála egy kedves beszállító barátomnak)

Azt is leítam mikor vettem,és meddig kívánom használni,3-4 évre előretekintve, nem volt sok érte annyit.

És igen "elvetemült" vagyok,inkább "maximalistának" nevezném magam,nem csak számítógép tekintetében.

Veletek ellentétben,17 éve eléggé közel állnak hozzám a pc-k.
Ez előtt jóval gyengébb gépeim voltak,erre már megvolt a megfelelő háttér.

További szép napot mindenkinek
78.
78.
Vendu
#70: A 217 fps-t az emberi szem képtelen érezékelni, így felesleges volt ilyen gépet venni.
VGA-ból meg hülyeség a legdrágábbat megvenni, mert eltelik, 1,5 év jön a következő directx azt akkor semmit nem értél vele, hogy régebben megvetted a legkirályabb kártyát drágán.
Meg tartalmaz olyan dolgokat a lista ami semmit sem jelent a játékoknál például a Windows7 Ultimate verzió. Home is simán elég.
77.
77.
hedzsooo
#75: Haaat, vannak ilyen "elvetemultek" 1ebkent tenyleg, de en is sajnalnek ennyi penzt szemely szerint erre, akkor mar inkabb 1 szep kis utazas a baratnommel 1-2 hetre vmi egzotikus helyre, ha mindenkeppen szorakozasra szeretnek ekkora osszeget kolteni hirtelen. ^^ ;-)

Tudom a Quad proci mar "elavult", + "sz@r", de en megis inkabb 1 quad konfigba fektettem be, 1 eve, ugy hogy a regi vasam feljavitottam vele, mert a jobb fajta i7-es procik arat sokallottam, sot meg a gyengebb i7-eseket is, azzal eggyutt, h akkor uj deszka ( alalplap ^^ ) es DDR3-as RAM-ok is kellettek volna hozza es nyilvan akkor mar azok sem gagyik, ha van 1 csucs i7-es procim...en inkabb mindig az elozo generacio legjobbjaibol valasztok, kivetel a VGA, mert szeretem latni szep grafikaval a jatekokat, igy az elengedhetelen, h NE az ujabbak kozul legyen, de pl. 1 SLI, v. CF VGA-konfigra mar megint csak sajnalnek kidobni penzt, mert a legujabb VGA-akbol ez bizony elegge huzos mulatsag. ^^ ;-)

Aki persze mar nyert a lotton, az megdobhatna + 1 GTX480-assal, elore is THX ! XD
76.
76.
hedzsooo
#73: Bennem is felsejlett a gyanu, de hat en mar csak ilyen johiszemu vok. ^^ :-)
75.
75.
Josiix
Én meg vettem egy konzolt 60-ért meg egy tv-t 100-ért és lehet a 2-is futni fog. :) Nem bántásként írok, de szerintem atom felesleges volt így bevásárolnod.
74.
74.
Vendu
#73: Ott a pont. Én is tudok árlistát másolgatni.
73.
73.
princeps27
#70: mekkora kamu ember vagy...
72.
72.
kivenoko
Josi asszem a szomszéd melletti Sztojkáék pont olyat dobtak be a vas közé :D Ment a Méhtelepre :D lehet kikukázom ^^ ........ mellesleg nagyon vagány vagy a gépeddel együtt :) és asszem ebben nem volt obszcén...
71.
71.
hedzsooo
#70: Kedves egeszsegedre es gratula hozza, jo vas ! :-D


VGA-t helyedben NVidia-t vettem volna, ha mar tenyleg ennyi penzed van ilyenekre, pl. 2 db GTX580-at, de nem akarom leszolni a vasadat, igy is brutalis. ^^ ;-)
70.
70.
Josi21
Sziasztok

Áprilisban féláron 550-ért vettem,garanciával,de még 1 évig nem kell hozzányúlni,aztán túlhajtva 1-2 évig jó lessz,ezért éri meg sokat költeni,mintsem évente 150-200 ezreket.

Gép: Asus P6T6 WS Revolution / Intel Core i7 Extreme 975 3.33 GHz Socket 1366 / 12GB Corsair Dominator DDR3 1866 Mhz / 2db Asus5970 2GB GDDR5 DirectX 11 ATI Eyefinity /4db Corsair SSD 240GB/2db Western-Digital Velociraptor 450 GB 10000 RPM 32 MB /Samsung SyncMaster 2243HD/
táp Corsair AX1200 /Win 7 Ultimate 64bit/+ház+4 rendszerhűtő.

Igaz ez bolti áron 1.1-1.2mill lett volna.

Minden fut full hd-ba,max beállításon(monitor csak annyit bír,de bőven elég).

Crysis 217fps (túlhajtva,proci,ram,vkárnya,megfelelő hűtéssel,276-ot mutatott).

Lehet a 2 is futni fog.:D

BB szép napot
69.
69.
McDuff
68.
68.
hedzsooo
#67: OK, THX, megnezem, az agy alatt asszem en is tartok 260 Ghz-es CPU-t, talan kettot is ! XD


Van 1 GTX480-asom egyebkent, sz`al nagyon szamomra szerencsere nem para. :-)

PhysX-et tamogat majd a C2 ? Vettem 1 karit, csak physX-hez, azert lennek ra kivancsi.
67.
67.
X360_FaNbOy
#66: Szerintem az ajánlott az valahol egy GTX460/HD6850 körül lesz VGA téren, processzorból pedig egy jobbfajta i5, amivel aztán ellehet játszani med-highon ha nem vagyunk FPS vadászok.. Persze ha akad egy 260 GHzen szaladgáló CPUnk akkor nyugodtabban alhatunk éjszaka.

66.
66.
hedzsooo
Egyebkent az ajanlott gepigenyt jobban varom mar, mert a minimumot mar sejthettuk, h turheto lesz. A korabbi nyilatkozatokbol varhato volt, h jol lesz optimalizalva. :-)
65.
65.
hedzsooo
#59: Hehe, ott a pont ! :-D XD

Szegeny Ecneb nem tudja, h mirol beszel es azok szerint amit irt, olvasni sem tud igazan, v. vmi igen rosszul leirt dolgot olvasott el. Te azert NE haragudj ra, elofordul az ilyen ! Egyebkent is csak magat egeti ilyen hozzaszolasokkal. ^^ ;-)

En sem ertem persze miert okoskodik, eroskodik, ha vmihez nem ert ??? -_- :P

"260 GHz a videó kártyám meg geforce 7600GS." - LOL ! XD Elegge gyenge poen volt, bar 1-et azert felrohogtem, inkabb mint sirjak, ^^ :P

+ 512 Mb RAM uj jatekokhoz...,meg XP-en is keves uj jatekok tobbsegehez, mert min 1 Gb RAM kell..., na inkabb hagyjuk. -_- :P
64.
64.
Ecneb
#63: Ha kifagy akkor el lehetne hinni, hogy nem 2,60 hanem 260, tudok olvasni és legyen bármilyen hangyafingnyi a vessző látszik.
EZ VAN!! :D
63.
63.
X360_FaNbOy
#60: Ember. Ha igaz, te már felnőtt vagy. Különbséget kellene tudnod tenni a 2,60 és a 260 között. Hatalmas a különbség. A 260 GHz az 260000 MHz amire azért elég kevés az esély. A 2,6 GHz az viszont 2600 MHz. Na de ha az említett játékok nálad játszhatóan futnak annak örülj és játsz. Ez nem azt jelenti, hogy elhiszem. Ne haragudj meg de valamivel jobb (nem sokkal) pcm van és nem tudok crysisozni mediumon mert 2 perc után kifagy.
61.
61.
assassin
Pc-n talán elfutna lowon de nem izgat mert xbox párti vok.
60.
60.
Ecneb
#59: én csak leírtam amit a rendszerben olvastam...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...