Lehúzta a rolót az MTV Games

A világ vezető zenei televíziós csatornája állítólag nem kíván többet játékkiadással foglalkozni, s az erre szakosodott MTV Games a jelek szerint bezárta a kapuit. A Rock Band felett bábáskodó cég állítólag komoly pénzügyi gondokkal küzdött, ezért váltak meg korábban a Harmonix csapatától is.

Az MTV felett álló Viacom médiatársaság korábban potom összegért, mindössze 32 fontért adta el a Harmonix csapatát a Colombus Nova befektetési csoportnak, számolva ezzel a stúdió adósságaival és a raktárakban roskadozó, még el nem adott Rock Band játékokkal. Már akkor lehetett sejteni, hogy valami nincs rendjén az MTV Games háza táján, gyanúnk beigazolódott, a kiadó bezárta kapuit, bár a zenecsatorna hivatalosan nem erősítette meg a feltevéseket. 

Az MCV értesülései szerint a cég New York-i irodája már zárva volt a héten, csupán néhány pénzügyi alkalmazott maradt továbbra is a városban, hogy rendezze az elvarratlan szálakat a társaság körül.

Az MTV Games nem volt soha a siker mintapéldája, dacára annak, hogy legfőbb címük, a Rock Band 3 elfogadható kritikákat kapott, kiábrándító eladásokat produkált. Ezt rá lehet fogni a vásárlói szokások megváltozására is, hiszen az utóbbi időkben a ritmusjátékok utáni érdeklődés erősen visszaesett, a rivális Guitar Hero-t sem kapkodták mostanság a vásárlók.

3 komment - szólj hozzá!