Schafer: Az öncenzúra megfojtja a játékok humorát

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 7.
  • Érdekesség
Link másolása
A Double Fine főnöke, a legendás Tim Schafer arra kéri a fejlesztőket, hogy legyenek kicsit elnézőek, állítsák le a saját magukra ható öncenzúrát - szerinte ezáltal sokkal viccesebb videojátékok születhetnének. Sok jó humorú fejlesztő dolgozik az iparban, akik valamiért nem mernek poénos dolgokat kreálni.

A zseniális Grim Fandango, a Psychonauts és a Brutal Legend szellemi atyja, Tim Schafer a CVG-nek adott interjújában kifejtette, hogy miért nevetünk mostanában kevesebbet a videójátékokon - az úriember szerint az ok a fejlesztők bátortalanságában rejlik:

"Egy csomó vicces ember van a játékiparban, akik úgy gondolják, hogy képesek poénos dolgokra, aztán mégis ezt mondják maguknak: 'Nem, ezt nem tehetem meg, ki kell vágnom, mert lehet, hogy valakit zavarni fog'. Azt hiszem, ha a fejlesztők kevesebbet cenzúráznák magukat, sokkal több vicces dolog lenne kint".

Az örökké bohém Schafer hozzátette, hogy a "meglepetés ereje" létfontosságú a stúdióknál, ha meg akarják nevettetni a játékosokat. Ő az egyik utolsó azok közül, akik még értenek ehhez, és nem ráeröltetik a gamerre a jókedvet. Csupán szívből kell jönnie, és legyen elég merész, valamint bevállalós.

Schafer következő játéka, a matrjoska babák világába elkalauzoló Stacking a héten fog megjelenni XBLA-n és PSN-en - a PS Plus felhasználói ingyen megkapják majd.

5.
5.
Tacskoexe
Az úriember tényleg tudja mit beszél :) Több hasonló idióta kellene a játékiparba :D
4.
4.
bloose
a bad company kettőben a párbeszédekben azért sokszor jókat röhögtem rajta ott voltak humoros részek :D
3.
3.
Split
HALO-ból lesz remake, de az MM:DotT-ot persze senki nem adja ki újra! :)
2.
2.
tomfisher49
Hát igen örülnénk már egy MDK 2 tipusú játéknak! Mekkora jó volt régen az is te jóó ég! :D
1.
1.
Mortis
Vannak még fehér hollók. :)

Nagyon érdekes és viszonylag igaz vélemény. Régebben legalábbis úgy volt, de az utóbbi idő rácáfolni látszik: LBP 2, a kalandjátékok hosszú sora. Ezek mind viccesek. Persze jobb lenne több AAA játéknál látni a humort, de egy Stacking letölthető változatban is óriási lesz. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...