Leépítések a Rock Band fejlesztőinél

Most, hogy a Harmonixot felvásárolták, kezdetét veheti az újraszervezés: a hírek szerint leépítések várhatóak a Rock Band fejlesztőinél, mert a csapat jelenlegi - valljuk be, nem túl nagy kaliberű - projektjeihez kevesebb emberre van szükségük. Pontos számokat nem ismerünk.

Nehéz idők járnak a Rock Band-sorozatot jegyző Harmonixra, a gitáros ritmusjátékok lufijának kipukkanása óta alig származott valami bevételük az egyébként meglehetősen jó újításokkal rendelkező Rock Band 3-ból. A csapatot azóta eladta a korábbi tulajdonosa, a Viacom, az MTV Games kiadót pedig bezárták.

A Harmonix jelenleg a Columbus Nova befektetői csoport tulajdonában van, ahol máris megkezdték a csapat átszervezését. A leépítéseket a Harmonix jelenlegi projektjeihez igazítják, s bár pontos számokat nem ismerünk, a Joystiq értesülései szerint a 240 fős gárda 15-20 százalékáról lehet szó.

A fejlesztőcég mostanában Rock Band és Dance Central DLC-kben gondolkodik, illetve egy 3DS-cím is készül náluk, ezek pedig értelemszerűen nem követelnek meg annyi főállásban dolgozó munkatársat, mint a korábbi játékaik. A Harmonix megígérte, hogy gondoskodik a lapátra tett alkalmazottak "jó kezekbe kerüléséről".

3 komment - szólj hozzá!