Segít a fogyatékkal élőknek a Visceral Games

De nem úgy, ahogy azt elsőre hinnénk. Ne arra tessék gondolni, hogy a Dead Space 2 bevételeinek egy részét felajánlják a fogyatékos gyermekek számára, vagy esetleg jótékonysági aukciót tartanak egy teljes méretű, kézzel festett Isaac szexbábúra. Nem, a megoldás ennél jóval egyszerűbb.

Mégpedig azért más a helyzet, mert a szóban forgó testi fogyatékkal élő srác egy hatalmas játékrajongó. A neve Gareth Garratt, és akadt egy elég komoly problémája, miközben a Dead Space 2-vel próbált játszani: mivel nem lehet szabadon átállítani a gombkiosztást, nem tudta úgy konfigurálni a játékot, hogy a speciális egerén az állával tudja utasítani Isaacet az előre futásra. Igen, ez így leírva tényleg viccesnek tűnik, nem csak te mosolyogsz rajta.

A probléma azonban közel sem vicces, főleg mikor rájövünk, hogy napjainkban elég sok játékban nem lehet szabadon változtatni a gombkiosztást, ami számos fogyatékkal élőnek okoz problémákat. Ők általában különlegesen kialakított, testreszabott, egyedi irányítókat használnak, s ennek megfelelően kell bekalibrálni az irányításhoz szükséges gombokat.

A Visceral gyorsan reagált a problémára, és ígéretettek tettek arra, hogy a csapat gőzerővel fog dolgozni azon, hogy minél előbb kiadjanak egy kis patchet, mellyel szabadon változtathatóvá teszik a gombkiosztást, plusz számos más javítást is ígérnek a PC-s játékosok számára.

59 komment - szólj hozzá!