Segít a fogyatékkal élőknek a Visceral Games

  • Írta: InGen
  • 2011. február 8.
  • Érdekesség
Link másolása
De nem úgy, ahogy azt elsőre hinnénk. Ne arra tessék gondolni, hogy a Dead Space 2 bevételeinek egy részét felajánlják a fogyatékos gyermekek számára, vagy esetleg jótékonysági aukciót tartanak egy teljes méretű, kézzel festett Isaac szexbábúra. Nem, a megoldás ennél jóval egyszerűbb.

Mégpedig azért más a helyzet, mert a szóban forgó testi fogyatékkal élő srác egy hatalmas játékrajongó. A neve Gareth Garratt, és akadt egy elég komoly problémája, miközben a Dead Space 2-vel próbált játszani: mivel nem lehet szabadon átállítani a gombkiosztást, nem tudta úgy konfigurálni a játékot, hogy a speciális egerén az állával tudja utasítani Isaacet az előre futásra. Igen, ez így leírva tényleg viccesnek tűnik, nem csak te mosolyogsz rajta.

A probléma azonban közel sem vicces, főleg mikor rájövünk, hogy napjainkban elég sok játékban nem lehet szabadon változtatni a gombkiosztást, ami számos fogyatékkal élőnek okoz problémákat. Ők általában különlegesen kialakított, testreszabott, egyedi irányítókat használnak, s ennek megfelelően kell bekalibrálni az irányításhoz szükséges gombokat.

A Visceral gyorsan reagált a problémára, és ígéretettek tettek arra, hogy a csapat gőzerővel fog dolgozni azon, hogy minél előbb kiadjanak egy kis patchet, mellyel szabadon változtathatóvá teszik a gombkiosztást, plusz számos más javítást is ígérnek a PC-s játékosok számára.

60.
60.
X360_FaNbOy
#: OMG!
Te nagyon kemény vagy hallod..te most csak az én hsz.eimet olvastad? Ha mégis olvastad Scarecrow írását akkor szövegértelmezési problémáid vannak.
2011ben egy fogyatékkal élő ember nem tud használni egy játékot, a program hibája miatt. -ezen mosolyogtunk, nem röhögtünk, nem volt gonosz vigyor sem, nem sírtunk és nem hívtuk fel InGent, hogy : B*zdmeg ez milyen már, hogy ilyet írsz??!!? Ezzel szemben ti szinte minden általa írt cikkben cs*sztetitek őt a Mafia 2 teszt után.
58.
58.
giga321
#55: Amúgy ezen már n is gondolkoztam hogy ott ül a monitor elött és röhög rajtunk:D
57.
57.
Irasalgor
"Igen, ez így leírva tényleg viccesnek tűnik, nem csak te mosolyogsz rajta."

Ez szerintm egyáltalán nem volt vicces :)
56.
56.
NECROSMOKE
Szép,szép.Nekik is jár ennyi.
55.
55.
Grand Hustle President
A legfurcsább az, hogy a cikk írója nem is kívánja tisztázni félreérthető kijelentését. Valószínűleg jókat derül a monitor előtt és összekulcsolt kezekkel azért imádkozik, hogy az év végi összesítéskor az ő írása kerüljön a legolvasottabb cikkek élére (Mafia 2).
54.
54.
mark825
de azért szar lehet szegény srácnak nem tud kockulni még azzal se tud amit szeret.
53.
53.
turleysqt
Nem azért írtam le a véleményemet InGenről, hogy flamewar induljon el, és a bagázs egyik fele InGent a másik pedig az InGent kritizálókat támadja.Ahogy ti is bunkó parasztnak neveztek engem (joggal), nekem is lehet ez a véleményem InGenről. Azóta ez a véleményem róla mióta elolvastam az egyik írását(nem nem a nyomorult maffia 2 tesztet),csak zömében nem tettem szóvá mert minek.Egyébként Tjames még ha nem is olyan dologgal ami korlátozna komolyabb szinten, fogyatékkal élek és igen, sértőnek éreztem.De biztos én vagyok ennyire szentimentális, ez van. Remélem megnyugodott a lelke azoknak akik megvadultak a bunkó paraszt kifejezés láttán és megértették, hogy okkal írtam.
52.
52.
HeSiKe
#51: Uhh kis oltás.:D
tjamest osztom.:)
51.
51.
Jackie Estacado
#33: Hát jah...Nem képesek értelmezni a szöveget :D
50.
50.
X360_FaNbOy
#37: Ez nem igaz, hogy ennyi értetlen és egyben bunkó ember van itt. Le van írva, hogy nem szerencsétlen ebmeren mosolyogtunk hanem a kialakult helyzeten. Bunkók meg azért vagytok mert nem vagytok képesek belátni, hogy nincs mindig igazatok és nem gondoljátok át a dolgot. Tessék. Én alátámasztottam a kritikámat nem úgy mint ti InGennel szemben.
49.
49.
terenceHill
aki ezen mosolyog, az megérdemli, hogy ő is úgy járjon. Aztán mosolyogjon saját magán. De én azt sem mosolyognám meg. Csak mint tanúlságként említeném meg, az idióta kis h*lyegyerek óvodásoknak.
48.
48.
NinjaNorb
47.
47.
cemi
utólag is igazad Tjames, ezt még írtam volna ha nem gyorsba küldöm el...Xp
46.
46.
cemi
#42-43
Érdekes, hogy a legtöbben mindenben csak a csomót keresik, ahelyett, hogy kicsit elgondolkoznának a dolgaikon-dolgokon...Sok fogyatékkal élö pont ez az, hogy veszi a lapot, és rohadtul nem vágja be a durcit...s most ha ugy vesszük én nem fogyatékkal élö vagyok, de van pár kissebb nagyobb gondom, és mégsem fortyogtam InGen irásán...na erröl ennyit...így láthatatlanul is, ne foglalkozz a többiekkel,akik csak húzni tudják a másikat Ingen...igy "ismeretlenül is kitartás"
45.
45.
KopyAti
Sőt én kifejezetten imádom InGen cikkeit, s ebbe sem volt szerintem semmi, amivel b@sztatjátok!
43.
43.
tjames
#20: TOTÁL IGAZAD VAN ! ! !
Én teljes mellszélességgel kiállok most InGen mellett!
Szégyelje magát az, aki folyton csak káromolni tud. Be vagytok savanyodva, vagy mi?
Mintha kerülni kéne az ilyen témákat. Pedig az az érésem, sokkal inkább TI érzitek magatokat kényelmetlenül, semmint az, akinek valami baja van.
42.
42.
tjames
Komolyan nem értelek benneteket!!!!
Mi a bántó InGen írásában?????
Azt gondoljátok, hogy a fogyatékkal élők tabu, vagy hogy ők nem értik a humort, vagy mi???????
Ismertek egyáltalán mozgáskorlátozottat, találkoztatok már akár eggyel is?
Akikkel eddig találkoztam BIZTOSAN nem botránkoznának meg az íráson elhihetitek!
Kicsit kezdem már unni, hogy ha InGen ír valamit, akkor egyből ráugrik itt pár dícső erkölcshuszár.
Élvezzétek inkább az írásait! Az leghumorosabb író a GK-nál!

41.
41.
Deepfreeze
Én konkrétan emiatt nem játszottam ezzel a játékkal. Nem tudtam a jól bevált billentyűkiosztást beállítani, úgyhogy félóra idegeskedés után viszlát volt.
40.
40.
cemi
Hát ez igen kényes téma...Viszont én sem láttam semmi sértőt a cikkben, am a csapattól szép gesztus hogy így javítanak egyet a fogyatékkal élőknek...
39.
39.
vmiki88
ebbe nem is gondoltam bele, eddig csak idegesített néhány játéknál ez a funkció hiány
38.
38.
kivenoko
Ha nem olvasom el a kommenteket, nekem fel sem tűnik, ez a "nem csak te mosolyogsz rajta" szöveg... engem valahogy jobban foglalkoztatott, hogy a Visceral Games mennyire jó fej, hogy csinálnak hozzá 1 patchet, csak az ilyen problémák miatt... ha reklám, ha nem... egyébként az igazság, szerintem Folti910 és Scarecrow felé hajlik... és amúgy tényleg sok a "Becsülethuszár" lehet h kommentben szánjátok szegényeket, hogy nekik az élet rücskösebb része jutott, de kíváncsi lennék, hogy segítenél-e bármelyiknek is, ha látod hogy bajban van... ha szeretné, ha nem... Hiába utasítja vissza a segítséget, neki igazából jól esik, hogy a sok önfejű, bunkó, robot ember közül kijön egy, és kedves mosollyal segítségére siet... Nem hinném kedves gémerek... nagyon nem... VG! RESPECT
37.
37.
Netsu
#36: Akkor vetítsd ki magadra: Ha te olyan problémákkal küzdenél,mint a hírben említett Gareth,neked hogy esne,ha mosolyognának azon,ahogyan játszani kényszerülsz? És az érzéseidet leszarván még közzé is tennék egy ország számára,hogy hajj de megmosolyogtató látvány. Szerintem elsüllyednél szégyenedben,és átkoznád a világot,az életet,Istent,amiért olyanná tett,amilyenné. És ezen semmi mosolyogni való nincsen...
36.
36.
X360_FaNbOy
#29: Akkor bizony rossz helyen jársz ha a cikkírókat kritizálni jársz ide. Nem mindegy, hogy a hír mondanivalóját vagy annak megfogalmazási módját értékeled, kritizálod. Am nem tudom ebben most hol volt a hiba.. Ahogy Scarecrow is leírta elég egyértelmû, hogy mit lehet itt megmosolyogni.. -_-
35.
35.
Mortician
#32: Meg is érdemlik. Azon kevés fejlesztőcsapatok közé tartoznak, akik még szívvel-lélekkel csinálják a játékokat. És ez bizony meg is látszik az eredményen. Kiadó ide vagy oda. :)
34.
34.
Grand Hustle President
#26: "Ti vagytok a bunko parasztok amiért mást kritizáltok."

Szerintem ez esetben jogosan.
Egyébként, hogy jössz te ahhoz, hogy ilyen szavakkal illess itt néhányunkat?
Vagy csak kritizáltál minket? Megengeded, hogy én is kritizáljalak téged?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...