Bejött a Disney-nek az Epic Mickey

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a fejlesztőknél leépítések voltak, a tesztek pedig nem kifejezetten magasztalták az égbe az Epic Mickey-t, a Disney mégis sokat köszönhet nekik: a pénzügyi évük első negyedében a Junction Point játékának és a Toy Story 3-nak köszönhetően nőtt a bevételük - igaz, veszteségük még így is maradt.

A Disney Interactive Studios a jövőben fokozatosan visszavonul a high-end konzolok piacáról, erre utal többek között, hogy másfélmilliárd dollárért felvásárolták a casual játékokat szállító Playdomot, bezárták a Turokot és Tron: Evolutiont is jegyző Propaganda Games csapatukat, valamint leépítéseket hajtottak végre a Disney Interactive Media Groupnál és a Junction Pointnál is.

Érdekes módon viszont pont ezek a címek segítették több bevételhez a Disney-t, legalábbis a január 1-jén véget ért első üzleti negyedévük kapcsán erről számoltak be az illetékesek. A Disney Interactive bevételei 58 százalékkal, 349 millió dollárra emelkedtek, igaz, a veszteségük is 13 millió dollárra hízott, valószínűleg a Playdom felvásárlása miatt. A Disney szerint az Epic Mickey és a Toy Story 3 volt a két legjobb húzócímük - előbbiből 1,3 millió példány kelt el, noha Wii-exkluzív játékról van szó.

A teljes Disney Group bevételei egyébként 10 százalékkal, 10,7 milliárd dollárra emelkedtek, míg a nyereségük 54 százalékkal, 1,3 milliárd dollárra nőtt.

3.
3.
Eberinu
Ahelyett, hogy valami jó kis Kingdom Hearts folytatás jönne a Square és a Disneyvel karöltve :S
1.
1.
cemi
mondjuk azért erre csak annyit tudok mondani, hogy pl a turok jó kis stuff lett, elvoltam vele...az hogy mi hogy lessz a jövö eldönti...am nem éppen rossz studió, bár nem az én stilusom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...