Take-Two jelentés: 8 millió Red Dead Redemption

A Take-Two legutóbbi pénzügyi helyzetjelentéséből derült ki, hogy a Red Dead Redemption immár 8 millió eladott példányszámmal büszkélkedhet, de szépen fogyott az új NBA és a Civilization V is. A kiadó nyeresége csak minimálisan emelkedett, de úgy tűnik, a célját elérte: megy neki az üzlet GTA nélkül is.

Október és december között a Take-Two bevételei éves szinten 7 százalékkal 334,3 millió dollárra estek vissza, míg a nyereségük 39,4 millióról 40,8 millió dollárra nőtt. A tavalyi év utolsó 9 hónapját nézve a bevételük 80 százalékkal, 954,6 millió dollárra hízott az előző esztendő hasonló időszakához képest, míg a 98,4 milliós veszteségük 76,2 millió dolláros profitba fordult át.

A kiadó ezzel egyértelműen elérte a célját, és GTA-megjelenés nélkül is sikeresen tudott működni. A Red Dead Redemptionből immár 8 millió példány kelt el, s remekül fogyott a játék legutóbbi kiegészítője, az Undead Nightmare is. Négymilliónál tart eddig az NBA 2K11, illetve továbbra is a slágercímek között szerepel a Grand Theft Auto IV: Complete Edition, a Borderlands: Game of the Year Edition és a Civilization V is.

A mostani negyedévre 130-150 milliós bevételt vár a Take-Two, és 1,08-1,1 milliárdos pénzt remél az egész pénzügyi évre vonatkozóan. Az aktuális negyedév sikervárományos játékai között a Major League Baseball 2K11 és a Top Spin 4 szerepelnek, majd májusban jön a Duke Nukem Forever és az L.A. Noire. Ősszel jelenik meg a tegnap bejelentett The Darkness II, és jövő áprilisig esedékes az XCOM és a Spec Ops: The Line boltokba kerülése is. A BioShock: Infinite 2012-ben érkezik, a Max Payne 3-ról és egy esetleges új GTA-ról nem volt szó a beszámolóban.

11 komment - szólj hozzá!