Lelőtték a True Crime-ot, nem lesz Guitar Hero sem

Az Activision tegnap éjjel bejelentette, hogy nem fejezik be a True Crime legújabb, Hong Kongban játszódó epizódját, emellett a Guitar Hero és a többi zenés címüket is jegelni fogják. Az óriáskiadó a jövőben a Blizzard játékaiba és a Call of Duty-sorozatba szeretné a legtöbb pénzt ölni.

Az Activision tegnap esti pénzügyi beszámolójának az egyik legmeghökkentőbb, de mégsem váratlan bejelentése volt, hogy leállítják a True Crime: Hong Kong fejlesztését, illetve a zenés sorozatok (Guitar Hero, DJ Hero) és a gördeszkás játékok (Tony Hawk címek) is a fiókba kerülnek - hogy meddig, az nem derült ki, de idén biztosan nem készülnek új részek. A döntés hatására 500 ember veszíti el a munkáját.

A True Crime azért került törlésre, mert "egyszerűen nem volt elég jó ahhoz, hogy a nyitott világú akciójátékok kategóriájában versenyképes legyen". A zenés játékok pályafutása pedig gyakorlatilag kiszámítható módon ért véget: a zsáner egyszerűen kifulladt, s bár éveken keresztül több millió dollárt termelt a kiadónak, a Guitar Hero hatodik részére már a kutya sem volt kíváncsi, noha nem volt rossz játék. Érdekesség, hogy ezzel egy időben a rivális Rock Band-széria sorsa is megpecsételődni látszik: a fejlesztőket eladta eredeti tulajdonosuk, a Viacom, és a meglehetősen jó újításokat tartalmazó Rock Band 3 szintén nem tudott üzleti sikereket felmutatni.

A kiadó a jövőben a jól bevált sorozataira kíván koncentrálni: a Call of Duty- és a Blizzard-játékok továbbra is kiemelt szerepet kapnak a jövőben. Idén új résszel jelentkezik a Spider-Man, a Transformers és az X-Men sorozat is, valamint egy új Family Guy is készül a kiadónál. Az Activision egyébként a jövő héten új címet jelent be, amely az ígéretek szerint egyedülálló módon ötvözi az online videojátékokat és a hagyományos játékokat.

26 komment - szólj hozzá!