Lelőtték a True Crime-ot, nem lesz Guitar Hero sem

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 10.
  • Gyászhír
Link másolása
Az Activision tegnap éjjel bejelentette, hogy nem fejezik be a True Crime legújabb, Hong Kongban játszódó epizódját, emellett a Guitar Hero és a többi zenés címüket is jegelni fogják. Az óriáskiadó a jövőben a Blizzard játékaiba és a Call of Duty-sorozatba szeretné a legtöbb pénzt ölni.

Az Activision tegnap esti pénzügyi beszámolójának az egyik legmeghökkentőbb, de mégsem váratlan bejelentése volt, hogy leállítják a True Crime: Hong Kong fejlesztését, illetve a zenés sorozatok (Guitar Hero, DJ Hero) és a gördeszkás játékok (Tony Hawk címek) is a fiókba kerülnek - hogy meddig, az nem derült ki, de idén biztosan nem készülnek új részek. A döntés hatására 500 ember veszíti el a munkáját.

A True Crime azért került törlésre, mert "egyszerűen nem volt elég jó ahhoz, hogy a nyitott világú akciójátékok kategóriájában versenyképes legyen". A zenés játékok pályafutása pedig gyakorlatilag kiszámítható módon ért véget: a zsáner egyszerűen kifulladt, s bár éveken keresztül több millió dollárt termelt a kiadónak, a Guitar Hero hatodik részére már a kutya sem volt kíváncsi, noha nem volt rossz játék. Érdekesség, hogy ezzel egy időben a rivális Rock Band-széria sorsa is megpecsételődni látszik: a fejlesztőket eladta eredeti tulajdonosuk, a Viacom, és a meglehetősen jó újításokat tartalmazó Rock Band 3 szintén nem tudott üzleti sikereket felmutatni.

A kiadó a jövőben a jól bevált sorozataira kíván koncentrálni: a Call of Duty- és a Blizzard-játékok továbbra is kiemelt szerepet kapnak a jövőben. Idén új résszel jelentkezik a Spider-Man, a Transformers és az X-Men sorozat is, valamint egy új Family Guy is készül a kiadónál. Az Activision egyébként a jövő héten új címet jelent be, amely az ígéretek szerint egyedülálló módon ötvözi az online videojátékokat és a hagyományos játékokat.

26.
26.
Irasalgor
Közepes, korhadéklakó szar játékok jönnek ki ezentúl...COD-fos, a többi WOW-fossal egyetemben...csak a Take Two-t ne vegyék meg :D
25.
25.
fojesz
#24: A kifulladás üzleti szempontból értendő, és ez a Call of Duty-ra egyáltalán nem igaz. A Black Opsból több, mint 20 millió darabot adtak el, ami még a Modern Warfare 2-nél is magasabb szám, tehát a növekedés folyamatos.

A Guitar Heronál sokkal durvább a helyzet. Az ötödik részből még több, mint egymillió példány kelt el, addig a hatodikból és a DJ hero 2-ből összesen nem ment el ennyi. Ez borzasztóan kevés.
24.
24.
Skullman
Elmentek ti a francba Activision. A GH szériát miért kell jegelni? A CoD széria meg már rég kifulladt. Kb. akkor amikor valamelyik hülye eldöntötte, hogy elég csak egy 4 órás kampány a játékba.
A True Crime nem érdekes mert eddig az összes része gáz volt és ez is beállt volna a sorba.
23.
23.
mocskos cod még ezt is túlélte.
a végén már egyenlőségjelet lehet tenni az activision és a cod közé.
nevetséges hogy eddig jutottak.
már lassan mindent kilőnek, hogy ez az egy cimük újabb és újabb bőröket élhessen meg.
de az emberek mikor fogják megunni ezt a szemetet?
22.
22.
huszti
#10: [szarkazmus elfogadva]

tony hawkba lenne spiritusz, ha normálisan melléülnének, és elgondolkoznának azon, hogy mi is a realizmus...összedobnának valami értelmes játékot (esetleg a kontrollerel amit kiadtak) és akkor akár még a skate ellenfele is lehetne.
a GH várható volt, az óriási hanyatlás miatt :S ez van
21.
21.
ATi0021
Pedig nagyon vártam a True Crimeot. Főleg a remekül megválasztott helyszín, Hong Kong miatt.
20.
20.
Mortis
A True Crime-ot kissé sajnálom. Egész vállalhatónak tűnt a képek alapján. A zenés-játékok és a Tony Hawk szérián nem csodálkozom. Nincs semmi eredeti. Újító ötletek kellenek, amiről nem épp az Activision a híres.
19.
19.
nero66
#9: Tényleg elég durvák a számok... Nekem kb 7 tetszik, amit rendszeresen tolok is, a többit csak a quest mód miatt!

Am meg a Cod-ot is csak azért nem szüntetik már be mert még mindig sokan veszik a multi miatt... a single-re a kutya se kíváncsi csak megveszik h multizhassanak rajta, mert a single mindegyikben ugyan az csak más helyszíneken és szerintem ez a szánalom, h azt hiszik kidobnak egy tök jó új codot és közben egy sz*r amit megvesznek a multi miatt!!! -,-"
18.
18.
shatterhand
rohadjon meg!!!!!!!
a true crmie-t adja oda vkinek (pl:ea)
17.
17.
nero66
Nekem megvan a Guitar Hero Warriors of Rock és nagyon tetszik, mondjuk az igaz h semmi új nincs benne, de mondjuk akinek eddig nem volt Guitar Heroja és most venni akart azt tuti ezt vette.
15.
15.
BGEE
Guitar Hero-t miért??? Bekaphatják enyhén szólva :@
14.
14.
Thane
Gyerekek ti hanyast kaptatok szövegértésből ? cod-ban 1et értek de a blizzard rohadtul nem csak a wowról szól van ott még cuccos ha nem tudnátok de nem koptatom a billentyüzetemet...
13.
13.
XDannyL
Hát nem ártana végre egy tuti kis COD-t kidobni a piacra...
12.
12.
mdr88
Boby: " Legyen WoW meg CoD... azt veszi a sok hülye... a többi meg le van sz*rva!!!"
Ez az Activision egyre szánalmasabb dolgokat csinál.
11.
11.
Scoo
A Dj Hero-oknak azért kicsit szívás. Ők csak két játékot kaptak eddig.
10.
10.
Tacskoexe
[szarkazmus kezdete] Na, ennek örülök. Így végre akár három új CoD-ot is kaphatunk évente. Tudtam én hogy az Activisiont mindig csak a minőség érdekelte :) [szarkazmus vége]
9.
9.
iNKARNATE
Kár, hogy sok bőrt húztak le a GH-ról és fos számokkal rakták tele az utolsó X részt, ahelyett, hogy kiadtak volna valami értelmes tracklistet, és fejeződne be a dolog. True Crime-ért kár.
8.
8.
Bumbi_King
#7: És ennen a sok 10 éves csira hogy fog örülni :(
7.
7.
themagott
Igen ez jellemző az activison-re mondjuk a GH és társai egyértelműen kifulladtak, ez várható volt szerintem... igazából én csak az egészből azt sajnálom hogy ebből úgy tűnik hogy egyenlőre a hosszú távú tervük semmi más csak hogy a cod-ról és a wow-ról lehúzzanak még több bőrt :/ szánalmas és sajnálatos :S
6.
6.
M.invisible
#5: Family Guy számomra hasonló széria, mint a The Simpons, ha abból lehetett (megjegyzem, hogy a sorozatra jellemző humor tökéletes átültetésével) játékot készíteni, akkor előbbiből is!

A hírhez is szólva, én csak azt sajnálom, hogy COD-ba ölik a pénzt. Kicsit már unom ezeket a háborús FPS-eket. Főleg azért, mert úgy érzem, hogy egy kaptafa, és nem csak az egy márkanév alá tartozó játékrészek, hanem a jelenleg futó konkurensek is (Battlefield, Medal of Honor és társai). Az alap koncepció: cső pálya, scriptekkel sűrűn szabdalt játékmenet, dzsungeles, havas, sivatagos helyszín, elmaradhatatlan helikopteres szekvencia, Jeep-es szekvencia, neadj isten hajós, vagy tankos. Meg persze még vagy ezer klisét fel lehetne sorakoztatni. Ettől függetlenül nem szarozom le ezeket a játékokat, csak baromira unom, és a közeljövőben biztos, hogy az ilyen jellegűeket kerülöm majd. Ti hogy vagytok vele?
5.
5.
Giggsy
Nagy tetű banda lett az Activision Kotick bácsi keze alatt az tény.

Amúgy a Family Guy-ból hogyan lehet játékot készíteni? Nem épp az a jól adaptálható műfaj. Stewie-val kell elfoglalni a világot, megölni Lois-t? Peter-rel visszaemlékezni arra mikor együtt szolgált Elvis-szel a seregben és megtanította énekelni? Vagy mi? Pont ami a széria lényege azt nem lehet játékba ültetni.
4.
4.
Folti90
#2: A számból gépeld le a betűket :D Pontosan így gondolom én is! A jövőben majd a GH szériához még azért kicsapnak egy pár DLC-t!
3.
3.
hakydakillah
A True Crime-ot én is sajnálom, szerettem az előző epizódokat.. De ha maga a gyártó bevallja, hogy nem ért semmit, akkor abban lehet valami, és jobb törölni.
2.
2.
abydos
Az activision nem először csinál ilyet,aki oda szerződött, az számíthatott erre. Nem tudom a Bungie mire számított amikor hozzájuk szerződött, pár éven belül nekik is ez lesz a sorsuk, csak függetlenként mennek majd tönkre, az Activision úgyis arra fog menni, hogy kisajtolja a Bungie tőkéjét majd magára hagyja...
Sajnálom, hogy Bobby Kotick óta a cég mindenki érdekeit képviseli, csak a játékosokét és a dolgozókét nem. Valaha legendás cégből a világ egyik legszemetebb vállalata lett.
1.
1.
RewmacIcon
A True Crime-ot nagyon sajnálom én vártam rá. A zenés játékokról meg azt hittem jól fogynak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...