A Take-Two csinálta tavaly a legjobb játékokat

A játékaikra érkezett pontszámok alapján állított fel egy toplistát a kiadók között a Metacritic. A prímet a Take-two vitte, nem utolsó sorban a Red Dead Redemptionnek köszönhetően, amely egyébként is bevált a cégnek: a vadnyugati akciójáték az első komolyabb sikert jelenti számára a GTA óta.

A Metacritic toplistája a következőképpen áll össze: a készítők vették az egyes kiadók játékainak értékeléseinek átlagát, valamint a jó játékok (75 százaléknál magasabb pontszámot kapott címek), a rossz játékok (49 százalék alattiak) és a legjobb játékok (90 százalék felettiek) arányát, majd az így kiszámolt végleges pontszámok alapján meghatározták a helyezéseket.

Az első helyezett a Take-Two, amely főleg a Red Dead Redemptionnek és a Civilization V-nek köszönheti a szép eredményt, igaz, közepes játéka neki is volt: a legrosszabb értékeléseket a Major League Baseball 2K10 kapta. A második a Nintendo , neki a legjobb játéka a Super Mario Galaxy 2, míg a legrosszabb az Aquaspace volt. A harmadik helyen végül a Capcom zárt: nála a Super Street Fighter IV végzett az élen, míg a leghátul kullogó egyed a Dark Void lett.

Íme a teljes lista, kép formájában:

36 komment - szólj hozzá!