A Take-Two-t akarja felvásárolni az Activision?

Izgalmas pletykák keltek szárnyra a játékipar globális szintjén tevékenykedő üzletemberek körében. A magas rangú vezetők azt beszélik, hogy az Activisiont egyre jobban foglalkoztatja, hogy lecsap a Take-Two-ra, s ezzel olyan frencsájzok birtokába jutna, mint a GTA és a Bioshock.

Az Activisionnek jót tenne a Take-Two bekebelezése, hiszen pont a kiszemelt vállalat adta ki a legjobb értékelésekkel rendelkező játékokat a múlt évben. Kotick csapatának szüksége is lenne a minőségi frencsájzokra, hiszen a Grand Theft Auto, a Bioshock, a Red Dead Redemption, valamint számos sportjáték állna be a Call of Duty és a World of Warcraft mellé - ezzel szinte behozhatatlan előnyre tenne szert a nagy rivális EA-vel szemben.

Bár a dolog eléggé meredek, egy "magas rangú játékipari vezető" névtelenül nyilatkozott az MCV-nek az ügyben, hiszen egyre többen beszélik azt az iparág vezető személyiségei között, hogy az Activision hatalmas felvásárlásra készül, melynek tárgya a Take-Two. Sokkal nagyobb adásvétel van kilátásban, mint a Vivendivel történő 2008-as összeolvadás.

Tény, hogy a kiadó radikális üzleti lépéseket tett a közelmúltban, és a korábban nagysikerű frencsájzaikat tette lapátra - eme spórolást sokan a nagy felvásárlás előzeményének tekintik, hiszen az Activisionnek nem kis pénzébe kerülne a manőver.

Az EA 2008-ban szintén ajánlatott tett a Take-Two-ra, akkor 2 milliárd dollárt ajánlott a cégért, ám nem jött össze neki: a cég a GTA IV eladásaiból újfent szárnyra kapott, tavaly a Red Dead Redemptionnel az élen termelt kedvező hasznot. Az biztos, hogy idén nem 2 milliárdot érne a Take-Two, mélyen a zsebébe kéne nyúlnia érte az Activisionnek, nem beszélve arról, hogy amíg sikeres a Rockstar-játékok kiadója, miért dőlne be az állítólagos ajánlatnak?

85 komment - szólj hozzá!