Áprilisban jön az Operation Flashpoint: Red River

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 18.
  • Megjelenés
Link másolása
A Codemasters megerősítette, hogy taktikai FPS-ük legújabb darabja még tavasszal meglátja a napvilágot, s már csak a végső simítások vannak hátra a munkálatokból. Az új rész legnagyobb erőssége egyértelműen az, hogy a kampányt kooperatív módban is végigtolhatjuk barátainkkal.

Miután az első részt fejlesztő Bohemia inkább az ArmA-sorozattal vitte tovább az elképzeléseit, a Codies kénytelen volt belsős csapatára bízni az Operation Flashpoint munkálatait. Két éve a Dragon Rising volt az első, a Red River pedig tovább csiszolja az új, populárisabb megközelítést, bár még így is elég realisztikusra sikeredett az összkép. Bőven autentikusabb, mint egy aktuális CoD-epizód.

Az Operation Flashpoint: Red River 2011. április 21-én jelenik meg Európában, míg az Egyesült Államokba április 26-án, az ArmA 2-vel ellentétben nemcsak PC-re, hanem PS3-ra és Xbox 360-ra is érkezik.

A játék a közeli jövőben játszódik, egy kortárs geopolitikai témát dolgoz fel. Rögtön három, nagyobb volumenű felvonást fog tartalmazni a single kampány, melyet akár három barátunkkal is végigjátszhatunk. Mélyebb narrációval meséli el a történetet a Red River, korszerűbb eszköztár és irányítási rendszer áll majd rendelkezésünkre, sőt a csapatunk és az ellenség mesterséges inteligenciáját is tovább csiszolták. A jó teljesítményért cserébe fejlődünk is, mellyel aprólékosan testreszabhatjuk bakánk felszerelését, s akár közelharcban is csillogtathatjuk tudásunkat. Új légitámogatási segédleteket kérhetünk a bázistól, az újoncok számára pedig átfogó oktatómód áll rendelkezésükre.

A kampány 10 küldetést tartalmaz majd a co-op lehetőségével, de emellett külön skirmish PvP feladatok is várnak ránk, valamint egy egyfajta túlélő mód, melyben fel kell vennünk a kesztyűt az egyre nagyobb hullámokban támadó ellenséggel szemben. Már új trailerünk is van:

8.
8.
aludttej
Ugy bírom a codemasters-t, nem ígérget évekkel előre, meg hogy melyik negyedévben fog majd megjelenni, hanem nem szólj semmit a megjelenésről, és mikor a célegyenesbe érnek, bejelentik,hogy mikor jelenik még és általában be is tartják. Így az ember nem kesereg hogy még többet kell várni ha késne, ráadásul még meg is lepődünk hogy MÁRIS JÖN? Ugyanez volt a helyzet a dirt3mal, én aszittem hogy ősszel fog jönni mind2 játék. Jó stratégia ez a codemasters részéről :D
7.
7.
shatterhand
#2: Egy az egybe ezeket gondoltam én is.
Most nem veszem meg premierbe, elöbb megvárom az értékeléseket,hogy javítottak-e a hibákon. Hát én bízom benne.
6.
6.
shatterhand
#4: mondjuk bőven van más fajta fps is a piacon
1db ilyen komolyabbat nem kell úgy értékelni,hogy túlságosan szimulátor
Ott a cod,battlefield,stb, ha ez kemény.
5.
5.
Xion
#4: nem hallottál még az első OFP-ről mi? a Dragon Rising már erősen arcade volt a névelődjéhez képest, de jó volt az egyensúly az akció-taktika közt, maradjon csak úgy.
4.
4.
Sarkadi
Számomra az előző túlságosan is szimulátor volt.Remélem ebben már több lesz az akció.
3.
3.
lackosor6
A co-op módnak nem tudom miért van hírértéke, az előző kampányát is lehetett így tolni!
Tényleg volt 1-2 hülyeség az előző részben pl. a checkpointok, a társaim izgágasága, a túl kevés irányítható jármű stb. de ettől eltekintve nagyon élvezetes kis játék. Várom az új részt!
2.
2.
Giggsy
Jó lesz ez, csak javítsanak néhány apró hülyeséget az első részből. Ilyen tűzcsoporttal foglald el a haditengerészeti kikötőt dolgokra gondolok. Meg arra, hogy nem választhatod meg, hogy milyen csapattal és felszereléssel vágj neki egy küldetésnek, vagy hogy néhol teljesen idiótán vannak elhelyezve a checkpoint-ok. De ezekkel együtt is tényleg jó kis játék volt az előző, remélem a másik csak jobb lesz.
1.
1.
szogyenyi
0:48-nál az AK elég furán esik ki a bácsi kezéből :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...