Filmszerű történetet kapnak az EA sportjátékai?

A Fight Night Champion sztorimódja olyannyira jól sikerült a játék producere, Mike Mahar szerint, hogy nagyon is elképzelhető, hogy a kiadó a jövőben más sportjátékaiban is hasonlóan filmszerű kampánymódok kaphatnak helyet. Vége a bajnokságok sablonos monotonságának?

Könnyen lehet, hogy markáns reformokra számíthatunk a jövőben az EA Sports-játékok kapcsán. Eddig csupán különböző ligákat és bajnokságokat játszhattunk végig az egyjátékos kihívásokban, ám a Fight Night Champion egy filmszerű történetet mesél el a Champion módban, ahol egy fiktív boxoló, bizonyos Andre Bishop felemelkedését élhetjük át amolyan Rocky-stílusban. A jelek szerint más EA Sports játékok is átveszik a példát.

"Sok más csapat is megőrült, mikor látták mit is csináltunk" - mondta Mike Mahar, mikor a CVG a Champion módról kérdezte. "Nem könnyű évente hasonló sportcímet készíteni, mert ez tovább tart egy évnél. Más stúdiók is elgondolkoztak az ötleten: biztos, hogy így lehetne frissíteni a sportjátékokon. Nem lennék meglepve, ha más sportágakban is követnék a mi példánkat."

Lehet, hogy a producer olyan dolgokat tud, amit mi még nem? Eljátszadoztunk a gondolattal, hogy a FIFA-ban lehetőségünk lenne, egy amatőr grundfocistából úgy feltörekedni, hogy később az élcsapatokba kerüljünk be. Vagy az NHL soron következő részében egy közép-európai hokis útját mutatnák be, aki bekerül az észak-amerikai profi jégkorongligába. Mindezt természetesen a szokásos játékmódok megtartása mellett.

18 komment - szólj hozzá!