Januárban is a Black Ops volt az amerikai kedvenc

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 18.
  • Toplista
Link másolása
Az NPD Group közzétette a januári toplistáját az amerikai játék- és konzoleladásokról, s bár a piac szinte minden szempontból gyengébben szerepelt a tavalyi évhez képest, a kiegészítők értékesítései szerencsére javítanak egy picit az összképen. A slágercím továbbra is a legújabb Call of Duty volt.

Januárban is folytatta a hanyatlást az amerikai játékpiac, az összesített eladások 5 százalékkal, 1,16 milliárd dollárra estek vissza éves szinten, míg a konzolokból 8 százalékkal adtak el kevesebbet, összesen mintegy 324 millió dollár értékben. Eddig egyedül a Microsoft tette elérhetővé a pontos eladási adatait, de neki oka is volt rá: az Xbox 360-ból 381 ezer darab talált gazdára, ami 15 százalékos növekedést jelent tavaly januárhoz képest.

A játékeladások száma 6 százalékkal csökkent, míg ha csak a konzolos értékesítéseket vesszük, akkor 5 százalékos esésről beszélhetünk. A toplistát továbbra is a Call of Duty Black Ops vezeti, majd őt szintén egy 2010-es játék, a Wii-exkluzív Just Dance 2 követi. A januárban megjelent címek közül a Dead Space 2 szerepelt a legjobban, de a lista szerint szépen nyitott a LittleBigPlanet 2 és a DC Universe Online is.

Januárban egyedül a kiegészítők eladásai nőttek, mégpedig 6 százalékkal, de ez nem meglepő, elvégre a Kinect és a PlayStation Move még mindig nagyon népszerűek a vásárlók körében.

Januári eladások

  • Összesített eladások: 1.16 milliárd dollár (-5%)
  • Nem PC-s hardvereladások: 324.0 millió dollár (-8%)
  • Összesített játékeladások: 603.1 millió dollár (-6%)
  • Nem PC-s játékeladások: 576.0 millió dollár (-5%)
  • Kiegészítők: 235.1 millió dollár (+6%)


A 10 legjobb játék

1. Call of Duty: Black Ops (360, PS3, WII, NDS, PC) - Activision
2. Just Dance 2 (WII) - Ubisoft
3. Dead Space 2 (360, PS3, PC) - Electronic Arts
4. LittleBigPlanet 2 (PS3) - Sony
5. Zumba Fitness: Join the Party (WII, 360, PS3) - Majesco
6. NBA 2K11 (360, PS3, PSP, WII, PS2, PC) - Take-Two Interactive
7. Assassin's Creed: Brotherhood (360, PS3) - Ubisoft
8. Dance Central (360) - MTV Games
9. Michael Jackson: The Experience (WII, DS, PSP) - Ubisoft
10. DC Universe Online (PS3, PC) - Sony

24.
24.
K2 The Highest
EZAZ! A Black Ops az egyik kedvencem lett:)
Az MW2 után ez a legjobb SZVSZ :)
22.
22.
headhunter86
#9: Mekkora igazság. Legtöbb esetben a szar fogy a legjobban. Akárhogy is nézzük a COD is ide tartozik.
21.
21.
Lachgas
#10: csölátásu mind, nem létezik más csak a COD.
20.
20.
rolodinye
Nem szidom a CoD-ot mert nem nagyon ismerem, az lbp2 4. helye pozitív benyomást keltett az amcsikról. Nem tudtam kiolvasni de ha a PC is beletartozik akkor nagyon úgy tűnik hogy mi tartjuk fenn WoW-ot mundjuk itthon azért nincs mindenkinek pénze hogy pl. ps3+játék+2 kontroller csak úgy simán megengedje-ne vegye senki sértésnek ez csak a GDP :)
19.
19.
Fetto
#17: jolvan tudjuk,sok ember játszik vele és attól még nem mnőségi cucc,,
majd a homefront letaszítja talán a trónról a BO-t,,
de addig is baszatom live-on a black ops-ot!!:D
PEACE
18.
18.
Quent1n
#14: Netsu már elmondta helyettem amit szerettem volna, csak annyival egészíteném ki, hogy nem szidtam szerintem annyira, plusz akkor tessék írjatok róla jó dolgokat! Én is tudnék róla pl. fegyverek, a testre szabhatóság, a killstreakek, a hangulat, a zene, zombi mód, wager meccsek stb.

Amúgy meg ha fél Mo. nem volt jó példa akkor tessék ott az AVATAR ami sokkal jobb példa. :) Technikailag hibátlan film de se normális forgatókönyve nincs, se színészi játék nincs benne. Tartalma meg aztán pláne nincs és itt nem a mély filozófia dolgokra gondolok. És AVATAR folytatásokból Cameron még tudna x+1-et csinálni akkor is mindenkit érdekelne, de attól se tartanánk egyiket egy hű de komoly filmnek csakis technikailag (sőt most már az se ütne annyira). De pont az egyszerűsége és a technikai háttere miatt ilyen népszerű. Könnyen érthető, viszonylag kellemes tempóban halad, baromira látványos, hangzás ügyileg is rendben van, és kb. kifújt. Meg van benne Sigourney Weaver, meg Michelle Rodrigez oszt ennyi. De erre van igény, és a COD is ebbe kiváló, hogy azt adja amire az átlag játékosnak szüksége van ahhoz, hogy kellemesen kikapcsolódjon. Fel se tűnik olyankor, hogy ez bizony már a 4. tök ugyanolyan játék csak más skinekkel és még bugosabb mint korábban, pedig a Treayarch gyak. a feneke alá kapott mindent.

Úgyhogy érdekes téma ez el lehetne róla beszélgetni egy keveset :) Mindenesetre addig írd/írjátok meg kinek mi jön be benne pl., mert arról keveset olvasok. :)
17.
17.
Netsu
#14: Azért mondta el 15x,mert képtelenek vagytok felfogni,hogy attól még,hogy sok ember játszik vele,még nem lesz minőségi a cucc! Maximum ez csak azt tükrözi,hogy ennyire alacsonyak az emberek igényei,hogy inkább játszanak egy fantáziátlan,és sablonos lövöldével,ami ráadásul még bugos is.
16.
16.
metallica95
black ops tényleg nagyon jó volt
14.
14.
Fetto
#11: azért a black opsal nem csak fél Mo.nak megfelelő ember játszik sztem:)
hányszor irtad már te ezt le 15ször?nem kötekedni akarok de ha nem tetszik a játék még nem kell orrba szájba irogatni róla?!
13.
13.
Folti90
#12: Többet is mint gondolnánk:S
12.
12.
futurenoise
#10: Szerintem ez a kép mindent elmond.
http://game.playwares.com/xe/files/attach/images/763163/248/272/016/fps-map-design-then-and-now-10705-1289245688-26.jpg
11.
11.
Quent1n
#10: Így van bejön az embereknek, de nem ez határozza meg a minőségét elsősorban. A Mónika sót meg a Győzikét is nézte fél Mo. de ettől nem mondjuk rá, hogy mekkora király műsorok. :) Persze bejött sok embernek de még azok is tudták, hogy minőségileg hááát.... :)

A CoD-ot akkor lenne érdemes így vizsgálni szerintem, ha a MoH nem kanyarodott volna el, és lenne egy közvetlen vetélytársa a saját kategóriájában. De ha egy EA nem meri ezt bevállalni akkor senki.

Nekem is bejött a BO alapjában véve, csak egyszerűen a sok hibája (PCn) megölte a játékélményt számomra.
10.
10.
ricsee
#9: ha jól fogy az azért valamilyen szinten mutatja hogy bejön az embereknek
9.
9.
Quent1n
#7: Ez a lista semmit nem mutat arról, hogy mennyire szar vagy nem szar egy játék. Ez azt mutatja, hogy jól fogy. A Való Világot is mindenki orrba szájba nézi, de ettől még nem lesz minőségi műsor.
8.
8.
Quent1n
Az igények mások lettek ez van. Amúgy meg mind tudjuk, hogy nem a bevétel határozza meg a termék minőségét. :)

Azért ha megfigyeljük listát érdekes, hogy a megmozgató játékok, hogy előretörtek, ez szerintem örvendetes. És tulajdonképpen a CoD-ot leszámítva a többi játékba nem nagyon lehet belekötni minőségileg szerintem.
7.
7.
ricsee
de unom már, valaki elkezdi ugatni hogy milyen szar a codbo, aztán mindenki elkezdi mondani, a lista nem éppen azt mutatja hogy mennyire szar..
6.
6.
futurenoise
Szégyen, röviden és tömören. Sajnos az igénytelenségre van igény manapság.
5.
5.
Apostol360
#4: mondjátok már el még hatvanan.......ha nem tetszik nem kell hisztizni :)
4.
4.
Jackie Estacado
Lószar csőjáték a CoD BO!
Nem érdemli meg az első helyet.
Inkább az Assassin's Creed-et illetné a hely.
3.
3.
Mortis
Nevetséges. A Jacko játék a listán...
2.
2.
whitefalcon94
Assassin's Creed the best:-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...