40 perc marketing Gabe Newell társaságában

  • Írta: InGen
  • 2011. február 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Vannak olyan emberek, akikre muszáj figyelni még akkor is, ha nem szeretnénk. Nos, Gabe Newell, a Valve elnöke nem éppen szép ember, és nem is valami szimpatikus, de az tény, hogy tud valamit. Most ő tartott egy 40 perces előadást az egyik amerikai iskola óráján.

Gabe Newell a Tippecanoe Valley High School egyik marketing órájára nézett be virtuálisan, mint vendégelőadó. Azt nyilvánvalóan nem várhatja el tőle senki, hogy megmozduljon, így csak kamerán keresztül "volt jelen", és 40 percet beszélt különböző dolgokról. Előkerült a Valve történelme, de azt is elkotyogta, hogy a Portal 2 már kész, csak a gyártásra várnak. Érdemes figyelni az úriember szavaira, mert ma a Valve alkalmazottanként több profitot termel, mint az Apple vagy a Google, szóval valamit biztos tud.

16.
16.
szasza88
A "kedves" cikkíró igazán mellőzhetné Gabe Newell-el szembeni ellenszenvének kimutatását, mert ez így elég undorító. :)
15.
15.
Dízel
inkább a half life következő részéről beszélne!!
ennyit az episodeosdiról...
jöjjön egy hl 3 és nem kell az ep 3
13.
13.
M3rcy
Jöhetne már a Portal 2 demoja. A neten már kint is van az első 10 perc spoilerekkel!
9.
9.
abydos
#3: De elég szépen szabja a Valve is az árakat. De általában annyiba kerülnek a dolgok, amennyiért el lehet adni.
8.
8.
Dcrysis02
Amerikában az inflációra fogják a játékok drágulását. Az már más kérdés, hogy CSAK a PC játékok ára növekedett, míg a konzolos játékok árai maradtak a hagyományos $60-os áron.

Itt jön képbe a 'mert megtehetjük' összeesküvési elmélet. Amit az Activision kezdett....hiába k*rvázik mindenki, úgyis megvesszük a játékokat. De így persze a kalózkodás is növekszik egy kicsit, mert ha nincsen demó, akkor szinte az ablakon dobom ki a pénzem. Sokan tudni szeretnék hogy mire is költik valójában a minimál bérüket...
7.
7.
falselight
remélem gabe szerepel majd a dancing with the stars-ban és kiad pár fitness-videót mielőtt elkezdene ténylegesen azzal foglalkozni, amivel kellene. mars hl3-at hegeszteni!
6.
6.
biohazard rex
nyilván azért is sok mert nálunk még forint van...
5.
5.
Necreon
#2: Nem teljes áron kell megvenni hanem akciósan, ennyi. Megjelenés előtt sokszor amúgy is vannak leárazások (Witcher 2 bejelentése óta ott figyel -10%-al pl).
4.
4.
Split
#3: Jogos, kicsit tényleg durva a hasonlat... ott a pont!
3.
3.
Gurren
#2: azért ne hasonlítsuk már kotick-hoz. az egy pénzéhes seggfej, aki folyamatosan fossa magából a hülyeségeket, gabe viszont tett is le valamit az asztalra.

a steames játékok árait meg én sem értem, viszont az nem a valve hibája, nem ők szabják az árakat.
2.
2.
Split
Newellnek megvolt a játékfejlesztői múltja, de jelenleg inkább Kotick-hoz tudnám hasonlítani, mivel már nem a játékok fejlesztése miatt fő a feje, hanem azért, hogy másét el tudja adni. :)

Azt am. tudja valaki, hogy miért ilyen indokolatlanul magasak a STEAM-es játékok árai? Nincs kisker, nincs raktár, nincs logisztika, nincs dobozköltség, mégis ugyanannyi, mint a csomagolt verzió... :S
1.
1.
Sarkadi
Portal 2-nek örülök. :)

Két apró elirást láttam a cikkben :

- > "volt jelenT" - > több profitot termeT
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...