Bizonytalan a DJ Hero fejlesztőinek a sorsa

Az Activision nemrég hivatalosan is bejelentette: befejezte a Guitar Hero- és DJ Hero-sorozatokat, s bár nem tudni még, hogy szünetről vagy végleges halálról van-e szó, az biztos, hogy az ezeket a játékokat fejlesztő csapatokat leépíti majd a kiadó. A DJ Hero fejlesztőinek sorsa viszont még mindig bizonytalan.

Az Activision a Guitar Hero és a DJ Hero elkaszálása mellett azt is bejelentette, hogy 500 embert küld majd el a közeljövőben: akkor annyit erősítettek meg, hogy a leépítések a 7 Studios és a Vicarious Visionst biztosan érintik majd. Bizonytalanná vált ugyanakkor a FreeStyleGames sorsa is, elvégre ők vitték egyedül a DJ Hero-frencsájzt, mindeddig azonban nem derült ki, hogy az Activision hogyan tervez a jövőben a brit csapattal.

"Pozitív megbeszéléseket folytatunk az Activisionnel a FreeStyleGames jövőbeli lehetőségeiről" - írta a csapat a legutóbbi közleményében, s hozzátették, hogy bár még mindig nem tudnak semmi konkrétumot mondani, remélik, hogy hamarosan lesz miről beszámolniuk. A cég szerint az iparági szereplőktől és a játékosokról kapott üzenetek alapján sokan kiállnak mellettük, és nagyon hálásak a támogatásukért.

Az Activision egyébként azért döntött úgy, hogy végez a Hero-sorozatokkal, mert a zeneszámok jogdíjai és a hangszer-kontrollerek előállítási költségei nagyon sok pénzbe kerültek, és az egyre csökkenő eladások mellett nem tudták nyereségesen értékesíteni a játékokat.

7 komment - szólj hozzá!