Új stúdiót alapítottak a Bizarre fejlesztői

  • Írta: zoenn
  • 2011. február 26.
  • Biznisz
Link másolása
Alig pár napja sirattuk a srácokat az Activision tisztogatásainak áldozataiként, azonban szerencsére nem eszik olyan forrón a kását, a fejlesztők nem törődtek bele sorsukba, hanem egy vadi új stúdiót alapítottak Lucid Games néven. A régi projektek szellemiségének megőrzése a cél Seattle-ben és Kanadában.

Mint arról sokan tudtok már, az Activision szorosabbra húzta a nadrágszíjat és bezáratta januárban a Bizarre Creationst, akik a Project Gotham Racing-szériáért, a Blur-ért és a legutóbbi James Bond játékért feleltek. A cég főbb kulcsemberei most Lucid Games néven új társaságot alapítottak, melynek vezetője ugyanaz a Pete Wallace, aki a néhai Bizarre feje volt. Az új céghez 50 egykori Bizarre-alkalmazottat vettek át, ám új munkatársakat is keresnek.

"A tervünk az, hogy a Bizarre szellemiségén tudjunk javítani" - mondta Wallace a Liverpool Daily Postnak, majd részletesen is beszámolt arról, hogy milyen érzések kavarogtak bennük a korábbi cégük bezárása után.

"Az emberek tisztában voltak azzal, hogy tisztogatások lesznek, de hogy a studót bezárják, arra egyáltalán nem számítottak. A legtöbb munkatársunk nem akart elszakadni onnan, ahol eddig dolgoztak, bár ők még jó helyzetben voltak, sokan Seattle-ből Kanadába kényszerültek."

A Lucid kereskedelmi igazgatója, Andy Davidson is Wallance-hoz hasonlóan vélekedik:

"Tudjuk, hogy az embereink után érdeklődő fejvadászok azt szeretnék, hogy menjenek Kanadába. Új szintre szeretnénk emelni azt az innovációt, amit a Bizarre színeiben tettünk az Activisionért."

A Lucid Games jelen lesz a jövő héten kezdődő GDC-n is, hogy új üzleti partnereket kutasson fel. Talán látunk valamit az új munkájukból is? Meglehet.

5.
5.
hakydakillah
Ennek örülök, ne gondolkozzanak semmin, jöjjön a PGR5 :-)
4.
4.
Sarkadi
Majd meglátjuk mit tudnak ismét. :)
3.
3.
vergil14
háááááááááááát ja csak igy tovább ne adjátok fel sohaaaaaaa :)
1.
1.
Mortis
Innováció? Na ez egy kicsit túlzás...
Azért örülök ennek. Nem volt ez rossz csapat. Nem érdemelte meg a sorsát, de legalább így továbböröklődik a szellemiségük. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...