Harmonix - előre a mozgásérzékelés világába

Az első Guitar Hero megalkotásával gyakorlatilag a Harmonix találta fel újra a zenei játékok műfaját, s habár a cég közben kiadót váltott, elkészítette a Rock Bandet, az Activision pedig kivégezte a zsánert, a stúdió úgy gondolja, megtalálták a helyes irányt. Ez a mozgásérzékelős játék.

Elég, ha csak ránézünk a Harmonix legújabb játékára, a Dance Centralra. Az ügyvezető igazgató, Alex Rigopulos, szerint ez például remekül mutatja, milyen irányba léphetnek tovább a zenei játékok, hiszen a Dance Central egyfajta híd a zene és a mozgásérzékelés között. A nagyfőnök szerint a cégének erre kell tovább mennie, hiszen ez a terület még szinte teljesen felfedezetlen, és rengeteg lehetőséget tartogat.


"Jelenleg a Harmonix úgy néz ki, mintha a kreatív ötletek nagy üstje lenne. Rengeteg ötletünk van és nagyon lelkesek vagyunk velük kapcsolatban" - mondta Rigopulos. Ráadásul, ami a legjobb, hogy az úriember szerint a stúdió új részvényesei is támogatják a fejlesztők kreatív nézeteit, és máris érdeklődést mutattak egy rakás játéktervezettel kapcsolatban.

Rigopulos ettől függetlenül elmondta, hogy a Harmonix nem hagyja ott a zene játékok világát a mozgásérzékelésért, szerintük ugyanis rengeteg kiaknázatlan lehetőséget tartogat még a piac, főleg akkor, ha kombinálják a kettőt.

6 komment - szólj hozzá!